Ove godine, sezona Škorpiona počinje dok se krećemo kroz koridor pomrčine, razdoblje naglih promjena, prekretnica i neočekivanih promjena sudbine. Ovo je vrijeme da pustimo prošle verzije sebe da umru. Obilje planeta u Škorpionu podsjeća nas da je promjena prirodan dio života i da opiranje promjeni samo stvara još više patnje. Sezona Škorpiona podsjeća nas da samo otpuštanjem nečega možemo napraviti prostor za nešto novo.

atma.hr – 52
23. listopada/oktobra počinje vladavina Škorpiona. Prolazimo kroz intenzivna vremena i sezona Škorpiona skrenut će našu pozornost, još više, na osobne i kolektivne sjene, obasjavajući svjetlo u mraku i osvjetljavajući nešto što inače ne vidimo ili ne želimo vidjeti. Sunce će ostati u Škorpionu do 22. studenog/novembra.

Sezona Škorpiona bit će posebno relevantna za one od nas koji smo rođeni s natalnim položajem u fiksnim znakovima. Pojedinci na koje više osobno utječe tranzit Sunca kroz Škorpiona imat će priliku steći više svijesti o tome što treba transformirati u njihovim životima i vidjeti gdje energija stagnira, gdje se zaglavila.

Sunčev prijelaz u Škorpiona poziva nas da produbimo svoju intimnost i sa samim sobom i s drugima. Nakon navigacije kroz početnu fazu uspostavljanja dogovora, pročišćavanja ravnoteže davanja i primanja i usklađivanja naših odnosa tijekom sezone Vage, sezona Škorpiona nas poziva da idemo dublje i usredotočimo se na putovanje stapanja s drugima dijeljenjem naše energije, emocija i resursa s njima.

Kako je Škorpion vodeni znak, ovo je godišnje doba vrijeme za produbljivanje naših odnosa uspostavljanjem emocionalne intimnosti, a uspostavljanje emocionalne intimnosti s drugima nemoguće je ako nismo emocionalno intimni i iskreni prema sebi.

Ovo je također vrijeme za stjecanje veće svijesti o svim energetskim razmjenama koje se odvijaju u našim životima, uključujući razmjene seksualne energije i razmjene resursa. Sezona Škorpiona podsjeća nas na prirodu seksualnosti kao sile koja stvara vezu na razini duše, sile koja isprepliće pojedince na karmičkoj razini i poziva nas da poštujemo svetu prirodu seksualne energije.

atma.hr – 52
Ove godine, vladavina Škorpiona počinje dok se krećemo kroz prozor pomrčine, razdoblje naglih promjena, prekretnica i neočekivanih promjena sudbine. Ovo još intenzivnije skreće našu pozornost na naš odnos sa smrću, otpuštanjem i transformacijom, temeljnim temama sezone Škorpiona.

Dok se priroda priprema za razdoblje odmora i mi smo pozvani okrenuti se unutra. Sezona Škorpiona vrijeme je da istražimo svoje nesvjesno, svoj unutarnji svijet, svoje strahove i svoje istinske želje, te da obratimo pažnju na dijelove sebe koje obično skrivamo, kojih se sramimo, koje ne želimo vidjeti.

Tijekom sezone Škorpiona 2023. doživjet ćemo pomrčinu punog Mjeseca u Biku i mladi Mjesec u Škorpionu. 28.10. doživljavamo djelomičnu pomrčinu Mjeseca u Biku, posljednju pomrčinu u Biku do 2031. godine.

Ova pomrčina Mjeseca označava kulminaciju promjene naših vrijednosti i uvjerenja koja se dogodila u proteklih 18 mjeseci. Pomrčina punog Mjeseca u Biku potiče nas da nešto poduzmemo u skladu s time kako su se naša uvjerenja i vrijednosti promijenile i da se oslobodimo vezanosti koje nas drže u stanju stagnacije.

Mladi Mjesec u Škorpionu događa se 13.11. i bit će u tijesnoj konjunkciji s Marsom i opozicijom s Uranom u Biku. Ova poravnanja sugeriraju povećane mogućnosti doživljavanja neočekivanih događaja, razornih promjena i iznenadnih proboja koji pokreću proces koji bi se mogao odvijati tijekom ostatka lunarnog mjeseca.

Kako će Mars u Škorpionu biti aktiviran objema nadolazećim lunacijama, možemo očekivati da će njegova energija biti vrlo istaknuta tijekom cijele sezone Škorpiona. U ovom trenutku, svatko od nas je pozvan da odluči mudro kanalizirati intenzivnu marsovsku energiju i podsjeća nas da budemo odgovorni za svoju moć i način na koji je koristimo.

atma.hr – 52
Sezona Škorpiona potiče nas da se oslobodimo identiteta i vezanosti koje više ne služe našem rastu: ovo je vrijeme da pustimo prošle verzije sebe da umru. Obilje planeta u Škorpionu podsjeća nas da je promjena prirodan dio života i da opiranje promjeni samo stvara još više patnje. Sezona Škorpiona podsjeća nas da samo otpuštanjem nečega možemo napraviti prostor za nešto novo.

Tijekom ovog vremena, s tri planeta u Škorpionu, naša pozornost će se okrenuti prema onome što leži ispod površine, prema nesvjesnom, tabuu, neizrečenom. Ova sezona nas poziva da se suočimo sa svojim ograničenjima i postanemo svjesni neprerađene boli i nesvjesnih obrazaca koji nas drže zaglavljenima u ciklusima koji se ponavljaju.

Sada primamo poziv da otpustimo staro, da otpustimo prošlu verziju sebe, prije nego saznamo koja će biti sljedeća faza i kako će izgledati.

ATMA/moonomens/Pripremila: Suzana Dulčić