Foto: pixabay.com

Mnogi veterinari i znanstvenici danas preporučuju redovnu uporabu kokosovog ulja za pse, mačke i mnoge druge kućne ljubimce kao izvrstan izvor hranjivih tvari, koje ih održavaju u dobrom zdravlju. Kokosovo ulje se može dati oralno, kroz hranu ili primijeniti izvana, a može pomoći kao lijek kod mnogih infekcija kože.

atma.hr – 78
Puno smo već pisali o dobrobitima djevičanskog kokosovog ulja i širokom spektru njegove iskoristivosti u prehrani, liječenju i kozmetici. Isto tako, sve njegove zdravstvene prednosti vrijede – i za životinje!

Kokosovo ulje može pomoći životinjama kod probave, poboljšati kvalitetu krzna, spriječiti infekcije i još mnogo toga. Pročitajte ovdje kako pomoći svom ljubimcu izvana i iznutra i to sa samo par žlica kokosovog ulja.

Mnogi veterinari i znanstvenici danas preporučuju redovnu uporabu kokosovog ulja za pse, mačke i mnoge druge kućne ljubimce kao izvrstan izvor hranjivih tvari, koje ih održavaju u dobrom zdravlju. 

Kokosovo ulje se može dati oralno, kroz hranu ili primijeniti izvana, a može pomoći kao lijek kod mnogih infekcija kože.

Može dezinficirati posjekotine i poboljšati opće stanje kože i krzna psa ili mačke. Rane će se zaliječiti puno brže s kokosovim uljem.

atma.hr – 39

Kokosovo ulje daje lijep miris životinjskoj koži i liječi neke vrste osipa.

Za razliku od većine biljnih proizvoda koji su dobri za zdravlje vašeg ljubimca, lijep okus kokosovog ulja je nešto što će vaš ljubimac najvjerojatnije voljeti jesti i to halapljivo.

Pomiješajte kokosovo ulje s njihovom hranom – to je “preobratilo” i mnoge izbirljivce.

Preporučena doza je prilično jednostavna; dati u hranu svaki dan po 1 žličicu kokosovog ulja na 5 kilograma, ili veliku žlicu na 15 kg.

Počnite s oko 1/4 preporučene doze i pomalo povećavajte do preporučene razine tijekom 3-4 tjedna, jer se ponekad mogu javiti simptomi slični gripi ako se odmah požuruje do ove doze.

Da bi se spriječile buhe, četkati psa ili mačku kokosovim uljem svakih nekoliko tjedana, posebno u ljetnim mjesecima.

atma.hr – 78
Za bilo kakve probleme suhe kože ili kožne probleme, koristiti kokosovo ulje na koži – po potrebi.

Možete dati štencima malo kokosovog ulja kada počnu jesti prvu krutu hranu.

*Koristiti nerafinirano djevičansko kokosovo ulje.

53 SUPERHRANA

SUPERHRANA

superhrana 1

Kreativne ideje za uvođenje supernamirnica u svakodnevnu prehranu

Kuharica, ali i knjiga koja nas upoznaje s biljnim supernamirnicama koje bismo uvijek trebali imati kod kuće kako bismo održavali stalnu razinu optimalnog zdravlja.

Autorica nam donosi slasne i originalne, ali jednostavne recepte koje je lako uklopiti u dnevnu rutinu i obiteljski jelovnik. Od doručka do večere, od energetskih napitaka do brzih slastica za podizanje energije i snage, ova knjiga je vodič za cjelovitu gurmansku prehranu, uz koju ćete "pucati od zdravlja".