52
Puno smo već pisali o dobrobitima djevičanskog kokosovog ulja i širokom spektru njegove iskoristivosti u prehrani, liječenju i kozmetici. Isto tako, sve njegove zdravstvene prednosti vrijede – i za životinje!

Kokosovo ulje može pomoći životinjama kod probave, poboljšati kvalitetu krzna, spriječiti infekcije i još mnogo toga. Pročitajte ovdje kako pomoći svom ljubimcu izvana i iznutra i to sa samo par žlica kokosovog ulja.

Mnogi veterinari i znanstvenici danas preporučuju redovnu uporabu kokosovog ulja za pse, mačke i mnoge druge kućne ljubimce kao izvrstan izvor hranjivih tvari, koje ih održavaju u dobrom zdravlju. 

Ne vjeruj svemu što misliš…

Kokosovo ulje se može dati oralno, kroz hranu ili primijeniti izvana, a može pomoći kao lijek kod mnogih infekcija kože.

Može dezinficirati posjekotine i poboljšati opće stanje kože i krzna psa ili mačke. Rane će se zaliječiti puno brže s kokosovim uljem.

Kokosovo ulje daje lijep miris životinjskoj koži i liječi neke vrste osipa.

Za razliku od većine biljnih proizvoda koji su dobri za zdravlje vašeg ljubimca, lijep okus kokosovog ulja je nešto što će vaš ljubimac najvjerojatnije voliti jesti i to halapljivo.

Pomiješajte kokosovo ulje s njihovom hranom – to je “preobratilo” i mnoge izbirljivce.

Preporučena doza je prilično jednostavna; dati u hranu svaki dan po 1 žličicu kokosovog ulja na 5 kilograma, ili veliku žlicu na 15 kg.

Počnite s oko 1/4 preporučene doze i pomalo povećavajte do preporučene razine tijekom 3-4 tjedna, jer se ponekad mogu javiti simptomi slični gripi ako se odmah požuruje do ove doze.

52
Da bi se spriječile buhe, četkati psa ili mačku kokosovim uljem svakih nekoliko tjedana, posebno u ljetnim mjesecima.

Za bilo kakve probleme suhe kože ili kožne probleme, koristiti kokosovo ulje na koži – po potrebi.

Možete dati štencima malo kokosovog ulja kada počnu jesti prvu krutu hranu.

*Koristiti nerafinirano djevičansko kokosovo ulje.

27 OSHO: MOĆ LJUBAVI

OSHO: MOĆ LJUBAVI - SUŠTINA ŽIVLJENJA

Između rođenja i smrti najvažnija stvar koja se može dogoditi čovjeku jest ljubav

Zaljubljivanje je jedan od najvažnijih ljudskih događaja kroz koje prolazimo, ali o njemu nikada ne učimo u školi.

U knjizi Moć ljubavi, Osho nam pomaže da usmjerimo svoju potragu za ljubavi tako da proširimo naš pogled – pokazujući nam da ljubav ima mnogo manifestacija i ne staje sa drugom osobom. Jedna manifestacija ljubavi je meditacija, iskustvo koje mijenja život i dozvoljava cvjetanje prave ljubavi unutar pojedinca i prema drugima.

152 stranice, format: 15×23

Cijena: 108,00 kn 97,20 kn - Kupi ovdje

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.