“Mjesec iznad Nila” je roman književnika Miše Sučevića, koji opisuje životni i duhovni put mladića kojeg su zamršeni i, ne uvijek idilični, putevi sudbine doveli do susreta s njegovim duhovnim učiteljem čije će mu mudrost i vodstvo promijeniti život. Bogata i zanimljiva radnja smještena je u vrijeme starog Egipta (oko 1500 g. pr. Kr.), a roman je namijenjen svima koje zanima duhovnost, drevna znanja i staroegipatska civilizacija.

Iz sadržaja

Menis, hiroviti sin faraonovog arhitekta, odlazi u zabačenu egipatsku provinciju kako bi pronašao mjesto pogodno za gradnju veličanstvenog hrama u čast Thotha, boga mudrosti. Na tom putovanju prati ga Afi, jedan od očevih slugu. No ono što je trebalo biti sasvim kratko putovanje, pretvorit će se u najduže putovanje Menisovog života. Naime, u pustinji će ovu dvojicu napasti ubojice te će Menisa teško ozlijediti. Od sigurne smrti spasit će ga Starac – tajanstveni mudrac koji živi na brdu usred pustinje, a koji liječi i pomaže okolnim seljacima.

Starac će ga nakon fizičkog oporavka povesti “stazom bogova”, odnosno u dramatičnu duhovnu preobrazbu koja neće biti nimalo laka. Menis će upoznati i mladu djevojku koja će se u njega silno zaljubiti i koja će u njemu uzburkati snažne osjećaje, a morat će se i nositi s neizvjesnom sudbinom svoga oca koji će u međuvremenu pasti u faraonovu nemilost…

Potraga za samospoznajom

Vrlina i strast, vjera i sumnja, ratni vihori i unutarnji mir – sve se to isprepleće u ovom romanu koji će vas nadahnuti i potaknuti na razmišljanje. Po mnogočemu jedinstven u domaćoj književnosti (duhovno-povijesni roman vremenski smješten u doba starog Egipta), „Mjesec iznad Nila“ nam pripovijeda o uvijek aktualnoj težnji čovjeka da se upusti u potragu za svojom pravom prirodom. U ovom djelu bogovi i božansko tako su blizu ljudima, tik iza prividno nesavršene pojavnosti svakodnevnog života.

Kupnja

Nakladnik romana je izdavačka kuća Redak. Roman košta 104 kn te se može kupiti u web-knjižari putem linka ovdje.