atma.hr – 52
Zašto ne bismo počeli jutro sa „Danas je divan dan i odlučujem uživati u svakom trenutku!“ Zašto je tako teško buditi se sretni i zadovoljni, započeti dan s osmijehom i veseliti se, jednostavno zato što smo se probudili.

Uvijek odgađamo sreću za neki bolji trenutak; budem za vikend, kada dovršim ovo što imam, kada pospremim stan, na proljeće, na jesen, nakon godišnjeg, evo samo još da prođe ovaj sastanak, idući tjedan sigurno i tako do unedogled.

Zvuči poznato?

Sve kreće od nas samih, od naših misli i osjećaja. Kada promijenimo tijek misli možemo mijenjati sve, od odnosa prema sebi samima, do odnosa prema drugima, život jednostavno kreće na bolje na svim segmentima i zaista djeluje.

I uvijek će biti onih koji će reći: „Lako tebi, ti imaš ovo ili ono…“ i onih koj žive po principu da je trava uvijek zelenija kod susjeda, ali ako samo malo vremena odvojimo i usredotočimo se na naše misli tijekom jednog sata, tijekom jednog dana, shvatiti ćemo kako one upravljaju cijelim procesom življenja.

Zamislite jutro kada se budite mrzovoljni, ljuti na sebe i na cijeli svijet, vani kiša, posao od kojeg vam je muka već u nedjelju navečer, jer je vikend završio, a ponedjeljak već kuca na vrata…koliko puta ste se tako osjećali?

atma.hr – 52
A sada zamislite tu istu situaciju ali sa drugim mislima, ponedjeljak je, divan kišni dan, kao stvoren za nove izazove i odlučujete da vas danas ništa ne može izbaciti iz takta jer volite sebe, uživate u svom poslu koji vam donosi obilje u život, imate divan odnos sa svojim kolegama i sastanci koji vas čekaju u tom danu prolaze savršeno i sa odličnim rezultatima, a na kraju dana uživate u vremenu koje je kreirano samo za vas, da li će to biti ugodna večer u krugu obitelji, izlazak sa prijateljima, odlazak u kino, na vama je da u vašim mislima kreirate ono što vas najviše veseli i ispunjava.

Sigurno se već puno bolje osjećate, zar ne?

Dan po dan mijenjajući negativne misli u pozitivne, vizualizirajući dan koji je pred vama na onaj način koji vama odgovara, sve postaje drugačije, ljepše i zabavnije. I ne zaboravite da ste vi kreatori svojih misli, bile one pozitivne ili negativne, i da upravo one određuju kako će izgledati naš dan, tjedan, mjesec i godina, i na kraju čitav naš život, a svi u sebi imamo sve što nam je potrebno da budemo sretni i živimo sreću, sada i ovdje, u ovom trenutnku. Učinite da vaš sadašnji trenutak bude sreća.

Život je vrlo jednostavan. Što dajemo, to dobivamo. Vjerujem da smo svi mi odgovorni za svako iskustvo u svom životu, ono najbolje kao i ono najgore. Svaka naša misao kreira nam budućnost. Svatko od nas stvara svoja iskustva svojim mislima i svojim riječima. Zapamtite da se radi o mislima, a misli možemo mijenjati.

Mirjana Petković, Heal Your Life® Trener
Lakoća življenja d.o.o.
www.lakoca-zivljenja.hr
[email protected]

atma.hr – 52
Prethodna objavaTražite mudar savjet, no jeste li spremni za prave odgovore?
Slijedeća objavaUvid u osobnu povijest
Avatar photo
Najljepše i najvažnije što sam naučila na svom Putu kroz život je voljeti i prihvaćati sebe u svakom segmentu života i da je rad na sebi jedno predivno cjeloživotno učenje. Moja životna svrha je nesebično dijeljenje stečenih znanja, iskustava i pozitivne energije koji omogućavaju osobni rast i razvoj, stvaranje više vrijednosti i razvijanje kolektivne svijesti svijeta u kojem živimo. Kroz radionice i individualni rad primjenjujem licencirane tehnike i coaching metode: Heal Your Life Workshop®, Wingwave®, Autogeni trening, Relax Kids, NLP, ThetaHealing®, Shamballa® i Kvantna harmonizacija i na taj način želim potaknuti ljude oko sebe na pozitivne promjene, da se povežu sa sobom i sa kreiranjem svoje vlastite stvarnosti, sa ljubavlju, srećom i obiljem, da izađu iz svojih okvira, da se uzdignu iznad svojih uvjerenja, da prihvate odgovornost za sebe i za svoj život, da pozitivno razmišljaju, da slušaju svoje srce, da zavole sebe i žive svoju životnu Strast i Svrhu i poučiti ih da je SVE moguće. Licencirani sam Life Coach, Heal Your Life Teacher, Wingwave Coach, Relax Kids Coach, NLP Master, Theta Healing Practitioner, Shamballa Practitioner, Harmonization Practitioner, Učiteljica Autogenog treninga i Obiteljski Aromaterapeut.