Prošli životi mogu izgledati daleki i tajanstveni, no prvih nekoliko godina ovog života također su gotovo jednako tako daleke i tajanstvene, a ipak lako prihvaćamo da imaju veliki utjecaj na to što smo mi danas. Uzroci i izvori današnjih problema, obrazaca ponašanja iz prošlih života ne moraju ostati daleki i tajanstveni i zapravo više uopće ne moraju utjecati na vas.

Jeste li se ikada zapitali zašto vam je neke životne obrasce tako teško promijeniti ili ih osjećate kao svoju sudbinu koju je nemoguće promijeniti?

Možda imate osjećaj da ste stalno podčinjeni, da vas drugi ne doživljavaju kao ravnopravne već žele dominirati vama i kontrolirati vas. Možda se stalno borite s istim financijskim problemima u kojima vam uspjeh stalno izmiče iz ruku ili je tu tek kratko i neodrživo. Gubite li možda već nadu da ćete ikada pronaći pravu ljubav, osjećaj pripadanja i da ste vrijedni ljubavi? Osjećate li možda zov svoje Duše da se bavite iscjeliteljskim ili terapeutskim radom, no nešto nepoznato iz vas vrišti da to nije sigurno za vas i da ćete zbog toga biti osuđeni i životno ugroženi.

A što ako su razlozi i uzroci možda kodirani u vašoj vječnoj prošlosti, u karmičkim izvorima uspostavljenima u prošlim životima?

Prošli životi mogu izgledati daleki i tajanstveni, no prvih nekoliko godina ovog života također su gotovo jednako tako daleke i tajanstvene, a ipak lako prihvaćamo da imaju veliki utjecaj na to što smo mi danas. Uzroci i izvori današnjih problema, obrazaca ponašanja iz prošlih života ne moraju ostati daleki i tajanstveni i zapravo više uopće ne moraju utjecati na vas.

Istražujući kroz hipnoterapiju s regresijom u prošle živote i u vrijeme između života, možemo se vratiti na uzrok nekog problema, otkriti ga, sagledati ga iz druge perspektive, bolje razumjeti, prema potrebi prekinuti vezu s njim ili popraviti.

Da, moguće je da iz prošlih života dođe do prijenosa emocionalnih i mentalnih obrazaca, kao i do prijenosa karmičkih obrazaca koji mogu nepovoljno djelovati na sadašnji život.

Emocionalni ostaci i obrasci obično izgledaju kao doživljavanje jakih emocija, a za koje nemamo velike i jasne razloge niti su utemeljene u našem sadašnjem životu ili našem svjesnom razumijevanju. Emocije mogu varirati od trenutne jake privlačnosti do jake averzije, od velike fobije do osjećaja trenutne povezanosti s nekim ljudima ili mjestima.

Mentalni obrasci mogu biti fiksirane misli ili duboka uvjerenja, a za koja nemamo velike i jasne razloge niti su utemeljena u našem sadašnjem životu ili u svjesnom razumijevanju.

Često se očituju kao vrlo ograničavajuća uvjerenja ili jedinstveni okvir percepcije koji osobu sputava, ograničava ili joj ne pomaže da bi živjela sretan i uspješan sadašnji život. Tada ljudi obično pomisle: Imam tešku karmu i želim je se riješiti.

Karmički uzroci u prošlim životima mogu imati karmičke posljedice u sadašnjem životu. Kroz terapijski proces osoba dobiva uvide u djelovanje tog uzroka i u posljedice kako bi došlo do balansa ili kako bi došlo do iscjeljujuće spoznaje, do novog djelovanja i do novih namjera i kako bi se prekinuo stari obrazac ponašanja prenesen iz prošlog života. Tako da osoba može vidjeti prošle karmičke radnje kao sjemenke iz prošlog života koje daju gorke plodove u ovom životu.

Osoba shvaća svoju ulogu i odgovornost u stvaranju njezinih sadašnjih životnih problema. No, to joj daje i sposobnost da prekine vezu starog načina ponašanja, da u ovom životu odluči djelovati drugačije, s oprostom, sa strpljenjem, s prihvaćanjem, hrabrošću i drugim plodovima duhovne spoznaje kako bi riješila svoje probleme u ovom životu.

U takvom terapijskom procesu moguće je otkriti prošle zavjete, odluke ili namjere koje su tada imale smisla, ali sada nisu primjenjive, no i dalje utječu na nas. Na primjer oni koji su povrijeđeni u partnerskim vezama obećaju da više neće biti ranjivi zbog ljubav, pa stvaraju emocionalni “zaštitni sloj” ili oni koji su gladovali u prošlim životima obećaju da više nikada neće biti gladni, pa nose fizički “zaštitni sloj”.

Kroz terapijski proces moguće je raditi s tim starim zavjetima ili odlukama i dati nove zavjete ili donijeti nove odluke koji su prikladne za sadašnju životnu stvarnost i na taj način riješiti karmičke obrasce i ostatke koji su ostali iz prošlih života. Na taj način sijemo novo sjemenje, za bolje i slađe plodove kako u ovom sadašnjem, tako i u budućim životima.

Na taj način ne rješavamo se karme, već stvaramo novu i bolju karmu od koje ne želimo pobjeći. Na taj način Duša evoluira, a osoba već u ovom životu živi bolji, sretniji i zadovoljniji život i stvara uvjete za sretnije buduće živote. Mijenjajući svoju karmu, mijenjamo i svoj život(e).

Napisala:

Karmen Kos, Hipnoterapeut i regresoterapeut, privatnu praksu obavlja samostalno i online s ljudima iz svih krajeva Hrvatske, Europe i Balkanskog govornog područja.

Karmen je doktorica znanosti kemije i više od 23 godine radila je u farmaceutskoj korporaciji, no odazvala se pozivu svoje Duše da kroz hipnoterapiju i rad s podsviješću pomaže ljudima u rješavanju brojnih životnih problema i izazova koji su im se našli na životnom putu te ih blokiraju, zaustavljaju ili usporavaju da izraze svoj puni potencijal te da žive sretniji, zadovoljniji i uspješniji život.

Web: https://www.karmen-kos.hr

Prijava za online terapiju ili za predavanje „Što je hipnoterapija?“ na:

https://www.karmen-kos.hr/index.php/kontakt

YouTube: https://www.youtube.com/@snagapodsvijesti

Više o ovoj temi možete istražiti čitajući knjige liječnika psihijatra i psihoterapeuta dr. Briana Weissa „Prošli životi mnogi učitelji“ i „Čuda se događaju“ koji se više od 40 godina bavi hipnoterapijom sa regresijom u prošle živote i u vrijeme između života.

Svoj veliki doprinos u istraživanju prošlih života i boravku Duša u duhovnom svijetu, u vremenu između života dao je Dr. Michael Newton, koji je doktorirao psihologiju savjetovanja i istražujući ovu temu od sredine 70-tih godina prošlog stoljeća pri čemu je napravio oko 7000 regresija te napisao knjige „Putovanje Duša“, „Sudbina Duša“ i „Život između života“.

Tu je i nezaobilazna Dolores Cannon koja je svoju metodu regresoterapije nazvala Quantum Healing Hypnosis Technique (QHHT) i regresoterapijom se bavila više od 45 godina. Iako je napisala 19 knjiga, kod nas je na tu temu prevedena samo knjiga „Između smrti i života“.

Sretna sam što mogu nastaviti istraživanja ovih pionira i velikana regresoterapije te dati svoj doprinos tom istraživanju na našem jeziku, radeći hipnoterapije i regresoterapije online sa ljudima s balkanskog govornog područja koji žive po cijelom svijetu.

Karmen Kos