Foto: pixabay.com

Ne, ovo nije trik pitanje. Ovo je test koji su koristili neki američki psiholozi. Dobro razmislite prije nego što odgovorite. Na dnu se nalazi rezultat!

atma.hr – 78
Psihopate obično zamišljamo kao ubojice i čudake, no kanadski psiholog koji je profesionalni vijek posvetio njihovom proučavanju tvrdi da bi vaš prijatelj, kolega ili čak partner mogao biti jedan od njih!

Kriminalistički psiholog i profesor Robert D. Hares s kanadskog sveučilišta Britanske Kolumbije naglašava da kod takvih pojedinaca osobine poput kajanja i empatije potpuno izostaju.

Uz površne osjećaje, psihopatima je u ekstremnim slučajevima sasvim svejedno jeste li živi ili mrtvi. Iako su neki od njih nasilni kriminalci, to ne znači da svi psihopati žive s one strane zakona.

Sada slijedi test koji su neki američki psiholozi koristili da utvrde ima li osoba sličan mentalitet kao serijski ubojica. Brojni uhićeni serijski ubojice su učestvovali u testu i točno odgovorili na pitanje.

atma.hr – 39

Na početku, trebate znati da odgovor koji je psiholozima signal za brigu – na svu sreću daje vrlo mali broj ljudi. Još jednom ovo nije trik pitanje.

Sad pročitajte priču:

“Žena, koja je sahranjivala majku, među svijetom koji je došao na posljednji ispraćaj vremešnoj gospođi, ugleda jednog muškarca koga nije nikada prije vidjela.

Prvo što joj je palo na pamet bilo je da izgleda fantastično. Kao iz njenih snova. U nekoliko sljedećih trenutaka pomislila je da to je čovjek njezinih snova.

U trenutku se zaljubila u njega, ali se nije odvažila uzeti njegov broj.

Nekoliko dana kasnije ona ubija svoju sestru.”

Pitanje glasi: Koji motiv je imala ova žena da ubije svoju sestru?

Dobro razmislite prije nego što odgovorite.

atma.hr – 75
Još malo…


Još malo…


Odgovor glasi:

Žena se nadala da će se isti čovjek pojaviti ponovo na sahrani!

Ukoliko ste na ovo pitanje odgovorili točno, vi razmišljate kao psihopat.

Zapamtite, neki ljudi ispunjavaju kriterije za psihopate, ali ne dovoljno da bi mogli prouzročiti probleme. Često su to naši prijatelji u čijem nam društvu može biti zabavno – objasnio je kanadski stručnjak Robert D. Hares. Dodao je i da neke osobine psihopata ne moraju nužno biti mane. Ali ipak…

Ako niste točno odgovorili na ovo pitanje, opustite se – dobro je da niste 🙂

Usput, koji je bio vaš krivi odgovor?

doznajemo.com

atma.hr – 78