Image By ryujintmvn

Najmoćniji planet našeg sunčevog sustava kreće retrogradno, ponovno izlazeći iz znaka Vodenjaka. Ovaj tranzit najviše će pogoditi Lava, Škorpiona, Bika i Vodenjaka!

atma.hr – 52
Najmanji i najutjecajniji planet Sunčevog sustava kreće retrogradno 1. svibnja/maja, signalizirajući razdoblje povratka onoga što je za vas bilo relevantno u siječnju/januaru 2024. Pluton se u astrologiji smatra točkom primjene maksimalnog napora i obično daje najozbiljnija i najintenzivnija opterećenja sektoru horoskopa kroz koji se kreće.

No od 1. svibnja/maja do 12. listopada/oktobra Pluton će djelovati kroz čak dva znaka, jer napušta Vodenjaka i vraća se u Jarca, a zatim natrag. Stvar je u tome da tema transformacije dviju kuća u natalnoj karti postaje relevantna za svaku osobu pa ćete morati uložiti mnogo truda – Pluton cijeli horoskop i život podređuje službi ovog tranzita.

Od 1. svibnja/maja do 3. rujna/septembra Pluton će se kretati kroz Vodenjaka, tjerajući vas da se bavite pitanjima osobnih planova za budućnost, ambicijama i djecom. Najvažniji zadatak retro Plutona bit će analiza vaše okoline: prijatelja, kolega – pa čak i sugrađani bit će preispitani. Za mnoge će biti aktualna odluka o selidbi ili povratku u domovinu, dok će drugi morati u svoj život vratiti prijatelje iz prošlosti kako bi krenuli u novu životnu fazu.

Ovaj tranzit najviše će pogoditi Lava, Škorpiona, Bika i Vodenjaka, jer će se Pluton vratiti na pitanja mjesta stanovanja, veza i mjesta rada. Što se ostalih znakova tiče, Pluton će dati priliku za razvoj poslovanja na platformama za online trgovanje, budući da će u lipnju/junu ući u aspekt milijunaša s Jupiterom između znakova Blizanaca i Vodenjaka.

Ovo je najbolje razdoblje za blogere, tržnice i male online trgovine. Doći će do velikog gospodarskog proboja za te industrije, vjerojatno zahvaljujući gospodarskim reformama.

Ali od 3. rujna/septembra do 30. studenog/novembra proći će kroz Jarca, ali retrogradnost će završiti do 12. listopada/oktobra i do ovog datuma bit će “lakše”. Zaključak je da će tijekom ovog razdoblja Pluton promijeniti karijere, kao i građanske statuse pa čak i ciljeve u životima ljudi.

Klasično, znak Jarac je odgovoran za naše ciljeve, a kada Pluton prolazi kroz njega, tjera nas da drugačije gledamo na svoju svrhu i misiju u životu. Za mnoge će jesen biti vrijeme otkaza i prelaska na prestižnije pozicije. Ali za one koji nisu uključeni u napredovanje u karijeri, ovo će razdoblje donijeti promjene u obiteljskim poslovima: razvode i prijave brakova, kao i promjene u bračnim ugovorima.

atma.hr – 52
Sukob između Marsa i Plutona pogoršat će obiteljske odnose

Najteži događaj tijekom Plutonovog retrogradnog razdoblja bit će njegova opozicija s Marsom u znaku Raka. Točni datumi kada će se odlučivati ​​o razvodima, razvodima i otkazima su 2., 3. i 4. studenog/novembra.

Moguće je da će pogoršanje početi na puni Mjesec u Ovnu 17. listopada/oktobra, kada će se na nebu formirati Veliki križ. Ovo će biti najteže razdoblje što se tiče sudbonosnih događaja za znakove Vaga, Jarac, Ovan i Rak, te Lav i Škorpion.

Upravo od 17. listopada/oktobra do 4. studenoga/novembra Svemir će vas tjerati na brze odluke, međutim do 12. listopada/oktobra Pluton više neće biti retrogradan. To znači da će do tog datuma puno toga postati jasno i da će do 4. studenog/novembra sve odluke biti logične, razumljive i promišljene.

Što se može dogoditi od 17.10. do 4.11.?

Pluton i Mars bit će u sukobu u znakovima Jarca i Raka, što znači da će doći do preispitivanja obiteljskih odnosa i bračnih ugovora. Slučajevi mogu dovesti do odluka o razvodu, podjeli imovine ili promjenama državljanstva zbog iznenadne promjene prebivališta.

Ovo razdoblje bit će izuzetno teško za znakove Ovna i Škorpiona, Raka i Jarca, jer će upravo vladari ovih znakova biti u “ratu”. Morat ćete imati strpljenja i hrabrosti da se nosite s onim što godinama pokušavate sakriti “ispod tepiha”. Posebno će teško biti ženama, jer će Mars pojačati sukobe i emotivnost, zbog čega u mnogim brakovima dolazi niz složenih dijaloga, kada suze i vriska postaju norma.

atma.hr – 52
Sukob Marsa i Plutona u znakovima Raka i Jarca niz je ozbiljnih trzavica u obiteljima koje su nekoliko godina bile na rubu razvoda i pokušavale spasiti brak ne mijenjajući ništa u njemu.

Svaki sustav se kreće gore ili dolje – to je zakon života i poredak svjetskog poretka. Najdublje krize i lomove doživjet će oni brakovi i zajednice koji se nisu razvili zahvaljujući nedostatku ulaganja snage oba supružnika. Najvjerojatnije će sve to biti povezano s izdajama – od kraja lipnja/juna 2024. bit će ih puno zbog Crnog Mjeseca u znaku Vage.

ATMA/wday/Pripremila: Suzana Dulčić