Image By stockgiu

Retrogradno kretanje Urana kroz znak Bika i prirodnu 2. kuću imat će veliku ulogu na kolektivnoj razini vezano uz recesiju, energente, hranu, elementarne nepogode i sl., a na osobnom planu provocira buđenje, oživljavanje. Ispituje koliko smo iskreni i bliski sa sobom, u kojoj mjeri živimo u skladu s našim stvarnim potrebama. Uran kroz nagle preokrete u našim životima budi potisnute potrebe u nama, a ovako retrogradan donosi preispitivanje koliko nismo živjeli u skladu sa svojim stvarnim potrebama ili koliko smo ih stavljali u zadnji plan. Ovo će ponajprije osjetiti Bikovi kao i ostali fiksni znakovi (Lavovi, Škorpioni i Vodenjaci) ali i svi s osobnim planetima na potezu od 23*- 19* fiksnih znakova.

atma.hr – 52
Uran kreće na retrogradno putovanje s 23*4“znaka Bika, a zaustavit će se na 19.*5 27.1.2024.g. Prijeći će put kojim je prolazio od ožujka (marta) do sada, a s namjerom i ciljem da bi se i mi vratili u taj period u kojem smo propustili napraviti, odraditi nešto, a što bi iniciralo promjene i novine koje želimo u našim životima.

U tom periodu smo propustili uraditi nešto bitno i sada nam Nebo pruža šansu za popravni ispit! Ponajprije kako bi uvidjeli što, gdje i zbog čega smo to propustili (a sve je u nama) i u kojoj smo to zoni komfora zapeli? Tek kada to spoznamo i razriješimo možemo krenuti dalje, u novo i željeno. Naravno zajedno s Uranom od 27.1. sljedeće godine!

I Uran, poput Saturna, mnogima nije omiljen planet jer ima ulogu buđenja čovjeka i pri tome traži bezuvjetnu iskrenost prema samom sebi. Retrogradni Uran dovodi nas u situaciju da se približimo sebi, shvatimo što zapravo želimo-iskreno iz dubine Duše.

Na primjer, ako je osoba nezadovoljna poslom koji radi, radnim okruženjem i primanjima koja ima tada Uran donese gubitak toga posla i financija kako bi nas oslobodio od nečega što je mučno po nas. Ili ukoliko u partnerskom odnosu nema više ljubavi, poštovanja ali su neiskrenost, laži i prijevare više nego prisutne eto Urana kroz „iznenadno“ napuštanje od strane partnera, eto razvoda kao groma iz vedrog neba!

Ne donosi Uran takve situacije u naše iskustvo kako bi nas šokirao već da b dobrano promislili o svojim vrijednostima, o poštovanju koje sami sebi dugujemo a uskraćujemo, osvijestimo talente koje posjedujemo i koje bi mogli dobro naplatiti u vremenu koje je ispred nas!

atma.hr – 52
Retrogradno kretanje Urana kroz znak Bika i prirodnu 2. kuću imat će veliku ulogu na kolektivnoj razini vezano uz recesiju, energente, hranu, elementarne nepogode i sl., a na osobnom planu provocira buđenje, oživljavanje te područja života (koja kuća vam se nalazi u Biku). Ispituje koliko smo iskreni i bliski sa sobom, u kojoj mjeri živimo u skladu s našim stvarnim potrebama.

Uran kroz nagle preokrete u našim životima (kada je u doticaju s našim planetima ili vrhovima kuća) budi potisnute potrebe u nama, a ovako retrogradan donosi preispitivanje koliko nismo živjeli u skladu sa svojim stvarnim potrebama ili koliko smo ih stavljali u zadnji plan (jer, zamislite, nisu u skladu s onim što naša okolina očekuje od nas naprimjer).

Ovo će ponajprije osjetiti Bikovi kao i ostali fiksni znakovi (Lavovi, Škorpioni i Vodenjaci) ali i svi s osobnim planitama na potezu od 23*- 19* fiksnih znakova.

Dok je Uran ovih dana nabijen enormnom energijom potrebnom za zaokret u natrag, u blizini je i Jupiter (koji se također priprema za retrogradno putovanje 4.9.) tako da se svrha i smisao postojanja definitivno bude na kolektivnoj razini jednako kao i na osobnoj.

Kao što je Neptun viša oktava Venere, Pluton Marsa, tako i za Urana kažemo da je viša oktava Merkura. Kako je i Merkur retrogradan mnogi bi mogli doživjeti Eureka momente, koje smo već i trebali doživjeti, kroz inspiraciju i neočekivane i iznenadne mogućnosti!

Zato budite „budni“ prema realnosti u kojoj jeste, iskreni prema sebi i otvorite um ali i dušu prema svemu što doživljavate, vidite i čujete…

Jer ukoliko smo blokirani iznutra i neiskreni prema sebi tada Sudbina preuzima stvari u svoje ruke i vodi nas bespućima života. Kada smo iskreni ponajprije prema sebi samima, a potom i prema drugima tada i samo Nebo (Uran) radi za nas i naše najveće dobro.

Tomislava Horvat / Astrologija Pallas

Prethodna objava30 stvari za koje zaboravimo reći “HVALA”
Slijedeća objavaZAŠTO mijenja sve
Tomislava Horvat
Novinar i astrolog. S retrogradnim Merkurom i Suncem položenim u 12.kući u znaku Blizanaca te Rahu-om u znaku Riba u 10. kući natala, nije bilo druge nego slijediti zov duše i odabrati put astrologije i drugih divinacijskih znanja. Nakon studija astrologije u Ceresa kod Dunje Fućak Rijeka i astro coachinga na Astro Academy Lion Beograd, počinje objavljivati astrološke tekstove, sudjeluje kao gost predavač u FB grupi Intuitivni Genije te pokreće svoju fFB stranicu Astrologija Pallas putem koje klijente, pratitelje stranice i ljubitelje astrologije informira o zvjezdanim dnevnim aktivnostima nebeskog programa! U radu s klijentima i astrološkim tumačenjima natalnih karti, mundane astrologije i sinastrije primjenjuje i humanizirane asteroide za fino upotpunjavanje tema.