Designed by Freepik

Jedna od najučinkovitijih i svjetski priznatih vježbi je sustav dišnih vježbi Body Flex. Ovaj neobičan program mršavljenja stvorila je amerikanka Greer Childers, koja je poslije rađanja troje djece brzo uspjela povratiti željeni konfekcijski broj. Body Flex je neprocjenjiv – svi organi i sustavi u organizmu počinju raditi pravilno i kao rezultat postajete zdraviji, energičniji i mlađi.

atma.hr – 78
Kako bi izgledali dobro, spremni smo na različite dijete, vježbe, sredstva za mršavljenje (ponekad rizična po zdravlje), kao i posjete skupim salonima ljepote. Ali, sve to daje kratkoročni efekt, brzo dosađuje i pustoši proračun, prenosi uspesnazena.com.

Postoji jednostavan način da se izbjegnu sve ove muke i zove se – Body Flex. Za samo 15 minuta dnevno za dva tjedna vježbanja, možete smršaviti i izgubiti 15 centimetara u obujmu struka, kukova i bedara!

Jedna od najučinkovitijih i svjetski priznatih vježbi je sustav dišnih vježbi Body Flex. Ovaj neobičan program mršavljenja stvorila je 54-godišnja amerikanka Greer Childers, koja je poslije rađanja troje djece uspjela povratiti željeni konfekcijski broj 44, umjesto 56!

atma.hr – 39

Body Flex je univerzalna gimnastika koja potiče gubitak suvišnih kilograma, poboljšava zdravlje i pogodna je za osobe svih uzrasta i životnog ritma. Sa ovim, smanjenje obujma se javlja za vrlo kratko vrijeme!

Također, ovo će vam pomoći da se riješite celulita i ostavite pušenje.

Body Flex je neprocjenjiv – svi organi i sustavi u organizmu počinju raditi ispravno. I kao rezultat – postajete zdraviji, energičniji i mlađi!

Radeći ove vježbe 15 minuta dnevno, moći ćete:

 • Smanjiti težinu i broj vaše garderobe, bez dijeta i iscrpljujućih vježbi
 • Učiniti vaše tijelo elastičnijim
 • Smanjiti apetit
 • Ubrzati metabolizam, poboljšati cirkulaciju krvi, ojačati limfni sustav
 • Ciljano izvršiti korekciju problematičnih zona
 • Riješiti se celulita
 • Pomladiti i zategnuti kožu lica i tijela
 • Povećati razinu energije i raspoloženja
 • Poboljšati rad probavnog trakta, osloboditi se opstipacije
 • Vratiti svoje tijelo u normalu nakon trudnoće (u ovom razdoblju prirodnog ubrzanja metabolizma u organizmu dojilje rezultati se postižu vrlo brzo!)
 • Normalizirati menstrualni ciklus, osloboditi se PMS sindroma i bolnih mjesečnica, usporiti vrijeme nastanka menopauze
 • Očistiti organizam od toksina
 • Ostaviti pušenje, izbjegavajući psihološki stres i sindrom dobivanja suvišnih kilograma

atma.hr – 75
Po kojem principu ovo djeluje?

Sustav po kojem su zasnovane dišne vježbe Body Flex je jednostavan: kisik crpi masti dok istovremeno tonizira mišićno tkivo, aktivira limfni sustav i ubrzava metabolizam.

Jednostavno rečeno, mast – je “gorivo”, a kisik – njegov sagorjevač. Kompleks dišnih vježbi zasnovan je na dubokom aerobnom disanju i jednostavnim fizičkim vježbama.

Disanje po Bodifleksu obogaćuje krv kisikom, a fizičke vježbe pomažu aktivnom topljenju masti u određenim problematičnim zonama. Ove vježbe su pogodne za ljude svih dobi, bez obzira na njihovu fizičku formu, jer ne zahtijevaju veliko opterećenje i vremenski kratko traje (15-20 minuta).

Pravilno disanje tijekom vježbi potiče brzi gubitak težine, tako da prije nego što počnete raditi vježbe, morate naučiti pravilno disati u pet etapa: izdah- udah- izdah:

 1. Izdah. Oslobodite se zraka iz pluća. Dok ispuštate zrak, uvlačite trbuh.
 2. Udah. Nakon izdaha zatvorite usta i naglo udišite kroz nos, dok ne osjetite da za kisik više nema mjesta u plućima. Radite ovo brzo. Ovakav udah će biti malo glasan, to je normalno.
 3. Izdah. Kad ste napunili pluća zrakom, pridignite glavu i naglo izdahnite sav zrak. Radite s dijafragmom. Ako radite ispravno, trebalo bi da zvuči kao riječ PAH. Ako osjetite potrebu za kašljanjem, to je normalno. Takav izdah treba se uvježbati.
 4. Zadržavanje daha. Nakon toga, kad ste udahnuli sav zrak, zadržite dah na 8-10 sekundi. Za to vrijeme uvucite trbuh, počevši od gore pa dolje, praveći val. Ovo je lakše raditi kad je glava nagnuta prema dolje.
 5. Udah. Udahnite i opustite trbušne mišiće.

Kada naučite pravilno disati, možete pristupiti vježbama. Ali, za početak izdvojite 3-4 dana po 5-10 minuta dnevno, ujutro, na prazan želudac za vježbe disanja.

atma.hr – 78
Pravila za dobre rezultate

 1. Kod ovoga najvažnije je – disanje. Ispravna tehnika disanja je ključ uspjeha. Prostorija u kojoj vježbate mora biti prozračena. Kad radite vježbe, prozor mora biti otvoren (zbog čistog zraka koji ćete udisati).
 2. Odvojite vrijeme naučiti pravilno disanje, poslije pristupite vježbama.
 3. Potrebno je neko vrijeme da naučite ispravno izvoditi vježbe uz disanje.
 4. Regularnost. Samo sistematske vježbe osiguravaju određeno opterećenje mišića i daju željeni rezultat.
 5. Obavezan preduvjet – vježbanje na prazan želudac. Najbolje je u jutarnjim satima, odmah nakon buđenja.
 6. Bez dijeta, samo zdrava i uravnotežena prehrana, izbjegavati šećer. Organizam za vrijeme vježbanja troši ogromnu količinu energije, koju je neophodno nadomjestiti.
 7. Ako ne vježbate redovito – kilogrami i obujam se vraćaju.

atma.hr – 39

Kontraindikacije

Ne smijete raditi ove vježbe u sljedećim slučajevima:

  • Teška kardiovaskularna oboljenja (srčana insuficijencija, plućna hipertenzija, aneurizma aorte)
  • Moždana aneurizma
  • Nakon operacije kralježnice (mora proći najmanje godinu dana)
  • Implantanti u kralježnici
  • Prisustvo akutnih inflamatornih i infektivnih bolesti
  • Tumor
  • Krvarenje
  • Trudnoća

uspesnazena.com

49 HEMP RUKSACI

banner hemp ruksak 1