Svakome se od nas potkrade da nas emocije trenutka, okoline ili jednostavno životnog toka izbace iz takta. No definitivno nema potrebe vraćati se starim životnim obrascima i shemama koje ni prije nisu donosile kvalitetan i prosperitetan život. Ponavljam riječi ‘uvijek, ali uvijek je tako loše’ ili ‘ali ja nikad, ali zaista nikad to ne dobijem’, stavljaš sebe u poziciju nemoći i prije ili kasnije može se lako dogoditi da posumnjaš u svoju moć i odbaciš vjeru u sebe.

atma.hr – 78
U današnjem svijetu može nam se dogoditi da zaboravimo vlastitu vrijednost. Zaista svakome se može dogoditi da zaboravi cijeniti sebe na trenutak. Dok god taj trenutak ne rastegneš na dugotrajno ponavljanje zaboravljanja sebe i svojih potreba, ništa se strašno neće dogoditi.

No kada odlučiš prigrliti stare obrasce od kojih si odmakao radom na sebi i svom boljitku, može se dogoditi da iscjepaš svoju vibraciju. Može se dogoditi da ponovno prigrliš sumnje, strahove, krivnju, ogorčenje, kao jedinice postojanja po kojima aranžiraš život.

Ako si već odmaknuo i kroz rad na sebi prigrlio svoje emocije, svoju okolinu, preuzeo odgovornost za sebe, kada ti se dogodi da se osjećaš manje vrijedno, da gubiš tlo pod nogama, da na trenutak zaboraviš na svoje samopouzdanje i vjeru u sebe, sjeti se barem nekoliko afirmativnih rečenica koje pomažu povratiti tvoju vibraciju u stanje smirenosti, sreće i blagostanja.

Ja vjerujem u sebe.

Ja sam siguran u sebe.

U redu je osjećati.

Vrijedan sam pažnje.

Vrijedan sam ljubavi.

Sjajim i brinem o sebi.

atma.hr – 75
Ne gubim vrijeme na ispraznosti, jer biram bolje za sebe.

Svaku situaciju, koliko god bila izazovna rješavam u miru i duhu ljubavi.

Nemam potrebe za nadmetanjem, jer znam svoju vrijednost.

Veselim se i malim i velikim stvarima.

Život mi pruža mnogo i ja to prihvaćam.

Kada se osjećam napeto, opuštam se, ne odustajem.

Za moju pažnju, treba se boriti, jer vrijedim.

Moja je ljubav bezuvjetna i vrijedi se za nju zalagati.

U život primam samo iskrene ljude, koju poštuju sebe i moje odluke.

Poštujem svoje vrijeme.

Biram najbolje za sebe, u svakom trenutku.

S lakoćom negativne emocije ostavljam iza sebe, kako bi bilo više mjesta za nova pozitivna iskustva i emocije.

Znam se opustiti, jer je to prirodno stanje uma, duše, tijela, duha i moje energije.

Iako ti isprva sve to može zvučati kao kliše, lakše je izabrati voljeti i poštivati se, nego kuditi se i postajati ‘žrtva okolnosti’.

atma.hr – 39

I tako dalje, sam možeš kreirati listu kratkih afirmacija koje možeš upotrijebiti, kada se osjećaš loše i zaboraviš koliko je kvalitetnog rada iza tebe. Svakome se od nas potkrade da nas emocije trenutka, okoline ili jednostavno životnog toka izbace iz takta.

Ključ je o kvalitetnom procesuiranju i otpuštanju emocija koje ovdje nisu došle biti pored nas vječno, nego su jednostavno emocije trenutka. Katkada je taj ‘trenutak’ toliko snažan da te može baciti iz takta. No definitivno nema potrebe vraćati se starim životnim obrascima i shemama koje ti ni prije nisu donosile kvalitetan i prosperitetan život.

Najmanje potrebno je početi se vraćati starim obrascima, reakcijama i rečenicama poput: uvijek jedno te isto, nikad s tim na zelenu granu, kako sam opet to zaboravio, ova/j me uvijek tlači, nemam mira, nikad kraja ovome, što mi vrijedi uopće ulagati vrijeme u to itd.

To su rečenice koje mogu željeti ponovno zaživjeti u tebi, zato smogni snage i kreativnosti u sebi za drugačije reakcije na situacije koje te izbacuju iz takta. Jer ponavljam riječi ‘uvijek, ali uvijek je tako loše’ ili ‘ali ja nikad, ali zaista nikad to ne dobijem’, stavljaš sebe u poziciju nemoći i prije ili kasnije može se lako dogoditi da posumnjaš u svoju moć, da odbaciš vjeru u sebe.

Zato radije probaj sa rečenicama: ‘ja to uvijek sa lakoćom riješim’, ‘ova situacija je baš izazovna’, ‘imam dovoljno znanja, snage i ljubavi da ovome pristupim konstruktivno’, ‘vrijedim, a onaj tko to uporno odbija vidjeti nije vrijedan moje pažnje’, ‘ljubav si poklanjam sa lakoćom, jer je zaslužujem’.

Uvijek se može dogoditi situacija koja ti nije po volji i uspjeh je zajamčen kada shvatiš da se zbog niti jedne stvari ne treba odricati sebe, svoje duše. Pa prije nego se vratiš na vibracije straha, krivnje, ogorčenosti, kreni u susret sebi, svojim emocijama i kvalitetnijem životnom stilu.

Bolje je birati bolje ♡

Napisala: Nera Crnčić

Za coaching, meditacije, vođene vizualizacije potraži me na https://www.facebook.com/Skillenergycoach/

atma.hr – 78