Designed by Kjpargeter

Samosabotaža nije svjestan odabir, zato bismo mogli reći da je samosabotaža zapravo nesvjesna sabotaža. Ona je rezultat našeg umnog sustava i pokušava nas očuvati od onog što podsvjesno NE želimo. Na svjesnoj razini imamo dojam da nešto ŽELIMO imati, biti, postići, no dok nismo na čisto s tim CIJELIM svojim bićem, naš nesvjesni um nas sprječava mehanizmom samosabotaže.

atma.hr – 78
Primjerice imaš prijateljicu koja se na svjesnoj razini želi udati, osnovati obitelj, dom, brak. I nikako joj ne uspijeva. A zašto? U većini slučajeva pitanje je samosabotaže.

Na primjer tvoja prijateljica zaista na svjesnom razini istinski želi osnovati obitelj, a u podsvijesti su joj utkani drugačiji obrasci. Tipa kako muškarci uvijek varaju, kako su svi loši, kako nijedan nije pravedan. Možda u prošlosti čak niti jedan odabranik nije bio dovoljno dobar za njene roditelje i okolinu pa je tu vodila borbe.

Ili je jednostavno preslikala neidealan život svoje obitelji na svaku vezu kasnije i opekla se. I sada ona na svjesnoj razini želi obitelj, muža i dom, no njezin nesvjesni dio nje, je sprečava da zagazi na taj dio života. Jer je brani od situacija koje su u njenoj podsvijesti. Da su muškarci grubi, da su ovakvi ili onakvi. To su samo neki od primjera.

Ili želiš drugačiji posao, na primjer želiš postati pisac. Nekako ti ne uspijeva. Jer tvoja podsvijest čuva razne obrasce zbog kojih nikako ne postaješ piscem.

Na primjer: “Tko je ikada uspio s pisanjem, to danas više nije traženo, pisci su čudaci, nesretni, usamljeni. Nemaju stalno zaposlenje, prihode, klimava im je egzistencija”.

Pogađaš, tih dubokih programa nisi svjestan, no oni su svjesni da su u tebi. I sprječavaju te da ostvariš ono od čega bi po tim ukorijenjenim obrascima samo patio.

atma.hr – 75
Dakle samosabotaža je nesvjesna obrana od opasnosti koja bi te mogla koštati toliko toga. A na svjesnoj razini ti i dalje ne moraš biti istinski prosvijetljen i saznati što te točno muči. No svakako ćeš saznati da nešto nije u redu, kada ćeš krenuti u ostvarivanje nečeg. A to ostvarenje kao da će samo kliziti sve dalje i dalje od tebe, što god radio.

Kako bi se razbio nesvjesni obrazac samosabotaže, svakako treba zakoračiti dublje u sebe i saznati što točno nas sprječava u samoostvarenju. A tada na snagu stupa osobni i spiritualni razvoj kako bi se poravnale akcije i želje svijesti s obrascima i vjerovanjima nesvjesnog dijela u nama.

Ako želiš krenuti naprijed, pozabavit ćeš se onim što te vuče nazad i s onim zbog čega izgleda da si sve dalje od onog što istinski želiš.

Nera Crnčić

Naruči Theta healing ili Reiki tretmane ili NLP coaching i odmakni se od samosabotaže neracrncic.com

Besplatni e-book https://neracrncic.com/blog/blog/twin-flame-esencija-ebook/ 

atma.hr – 78
Prethodna objavaŽena koja voli Ljubav.
Slijedeća objavaDr. Joe Dispenza: Placebo ste vi – Ozdravljenje umom je moguće!
Nera Crnčić
Oduvijek sam znala da je mnoštvo energije, izvan spektra poimanja naših osjetila kojima se inače služimo. Oduvijek sam i svoj život pokušavala kreirati po tome sebe. No u jednom trenutku sam to ostavila po strani i okrenula se kreaciji društvenog marketinga, koji me gotovo stajao života. I zatim sam se vratila na put koji slijedi energetsko duhovni put, pomogla sebi, a nastavila pomagati i ljudima oko sebe u raznim područjima života. Uvijek sam se bavila i umjetnošću i znanošću i nisam razdvajala ta polja. I svakime sa kim radim, radim individualno, jer svaka je duša, energija, tijelo i um poseban.