Foto: unsplash.com

Ne smijete dopustiti da vas definiraju kolege iz razreda koji su vas odbacili u školi ili vaše propale veze. Vi ste više od posla koji niste dobili ili ispita koji ste pali. Također, prijateljstva koja ste izgubili tijekom godina i strahovi koje još uvijek nosite nisu ono što zapravo jeste. Ovo su životne lekcije, a ne doživotne kazne. Stoga ste daleko više od grešaka koje ste učinili.

atma.hr – 52
Većina ljudi ima lošu naviku stavljati sebe u određenu kategoriju. Razmislite li o tome samo na sekundu, vidjet ćete da često provodite većinu dana pričajući loše o sebi. Kada govorimo o “razgovoru”, to uključuje vaš unutarnji dijalog.

“Uvijek sam bio loš učenik”, “Jednostavno nemam sreće u ljubavi”, “Bio sam nevjerojatno sramežljiv od djetinjstva”…

Međutim, zaboravljate da vaša priroda i vaša intrinzična vrijednost nemaju nikakve veze s vašim učinkom.

Stoga ne smijete dopustiti da vas definiraju kolege iz razreda koji su vas odbacili u školi ili vaše propale veze. Vi ste više od posla koji niste dobili ili ispita koji ste pali.

Također, prijateljstva koja ste izgubili tijekom godina i strahovi koje još uvijek nosite nisu ono što zapravo jeste.

Ovo su životne lekcije, a ne doživotne kazne. Stoga ste daleko više od grešaka koje ste učinili.

atma.hr – 52
Ne dopustite da vas vanjski faktori definiraju

Kada oblikujete svoj identitet i mjerite svoju vrijednost prema vanjskim čimbenicima, odričete se moći koju imate nad sobom.

Možda je vaša obitelj cijela svrha vašeg života i stoga se definirate kao majka i supruga. Iako to sada možda ne možete zamisliti, što bi se dogodilo da se vaš brak jednog dana raspadne? Ili vam je možda posao najvažnija stvar u životu, ali što se događa kada dobijete otkaz?

Kao što vidite, doista je vrlo opasno definirati se nečim što je izvan vas, jer je sve vanjsko u konačnici izvan vaše kontrole.

Kada svoj identitet temeljite isključivo na poslu ili obitelji i odjednom postanete “rastavljeni muškarac” ili “nezaposlena žena”, osjećaj neuspjeha bit će prevelik. U takvom kontekstu iznimno je teško ići naprijed.

banner za knjige putovanje dusa

Svaka greška je korak ka uspjehu

Kada volite, prihvaćate i cijenite sebe bezuvjetno, moći ćete prevladati sve prepreke koje vam se nađu na putu.

Ako volite sebe, čak i greške postaju nebitne. Umjesto toga, one postaju lekcije koje će vam pomoći da se poboljšate.

Stoga se ne biste trebali definirati svim pogreškama koje ste napravili ili svim svojim uspjesima. Cijenite sebe bezuvjetno.

gedankenwelt.de/Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr