Djevice – težite ravnoteži. Ne sumnjajte u ljude, ali ostanite prizemljeni. Vrijeme je da prestanemo stavljati pojedince na nerealna pijedestala. Razmotrite one koji vas aktivno podržavaju i one koji se iskreno žele povezati s vama. Ovo su odnosi koje ćete željeti njegovati, bilo profesionalni, prijateljski ili romantični. Vage, dok se vraćamo redovnom ritmu Saturnovog utjecaja u nadolazećim tjednima, mogli biste svjedočiti svojevrsnom kozmičkom čišćenju. Vrijeme je da kažete zbogom toksičnim navikama i uništite mentalni kaos koji vam je ometao fokus. Ovo je zlatna prilika da preuzmete kontrolu nad svojom dnevnom rutinom i napravite čvrste rasporede koji vas drže na pravom putu. Vrijeme je da postanete kapetan vlastitog broda, a ne da više samo slijedite tuđe naredbe.

atma.hr – 52
Od sredine lipnja/juna ove godine, Saturn je započeo svoje retrogradno putovanje, zbog čega se osjećamo kao da neprestano nailazimo na prepreke. Ovo razdoblje natjeralo nas je da usporimo i preispitamo svoj životni put. Napetost u zraku bila je opipljiva, stvarajući osjećaj da smo zaglavljeni u mjestu kada želimo krenuti naprijed.

Sada kada je Saturn završio svoju retrogradnu fazu, vrijeme je da primijenite vrijedne lekcije naučene tijekom ovog razdoblja kako biste slijedili svoje snove.

Razmislite o tome kako najbolje možete ostvariti svoje težnje u carstvu stvarnosti. Ne zaboravite uzeti u obzir osim svog sunčevog znaka i svoj mjesečev i rastući znak.

Istražimo što kraj retrogradnog Saturna znači za svaki horoskopski znak:

Ovan

Kao vatreni i pustolovni Ovan, možda ste se u zadnje vrijeme bili uhvaćeni intenzitetom svog emocionalnog života.

Tijekom proteklih nekoliko mjeseci krenuli ste na duboko introspektivno putovanje, istražujući strahove, tjeskobe i potencijalne prepreke koje bi mogle stajati na putu ostvarenja vaših najvećih snova i ambicija.

Budući da ste prirodno ambiciozni i neustrašivi, bitno je da se zapitate jeste li izbjegli određene izazove zbog straha od neuspjeha.

Došlo je vrijeme da okrenemo stranicu i otpustimo – prvi korak ka rastu je suočavanje s ovim strahovima.

Budući da Saturnov utjecaj mijenja vašu perspektivu, važno je ne odbaciti vrijedna otkrića do kojih ste došli. Preuzmite vlasništvo nad svojim tendencijama da pobjegnete od stvarnosti i suočite se s njima.

Sasvim je prihvatljivo uzeti odmor kako biste se nosili sa životnim stresovima, ali pazite da ne dopustite da ugase ono najbolje u vama.

atma.hr – 52
Bik

Posljednjih mjeseci možda ste doživjeli trenutke usamljenosti, čak i ako niste bili potpuno izolirani.

Možda ste osjećali nepovezanost između sebe i svojih bliskih prijatelja, kao i unutar svojih društvenih krugova, što ometa vašu sposobnost da se istinski povežete s onima oko vas.

Međutim, ovaj osjećaj udaljenosti poslužio je svrsi, prema Saturnovim uputama. Vrijeme je da potražite smislenije veze i prihvatite ideju da će vaše interakcije u društvenim krugovima žeti ono što posijete napredujući.

Najbolji savjet: Sada je idealno vrijeme za ostvarivanje dugoročnih, realnih snova. Biti temeljno pragmatičan je prekrasna kvaliteta, ali vas ponekad može učiniti tvrdoglavim.

Ostvarite napredak prilagođavanjem svojih očekivanja na realniju razinu. Odaberite putove koji odgovaraju vašim trenutnim okolnostima i resursima koji su vam dostupni.

Blizanci

Osjećaj frustracije u posljednje vrijeme potpuno je razumljiv. Možda ste imali uzvišene snove, ciljeve i težnje koje su se vrtjele u vašem umu, samo da biste otkrili da se nisu ostvarili onako kako ste prvotno zamislili.

To je gotovo poput vožnje emocionalnim toboganom, bilježite trenutke svojih postignuća, samo da biste se suočili s neočekivanim neuspjesima.

Ali ne bojte se, budući da je retrogradni Saturn iza nas, vrijeme je za introspekciju. Usredotočite se na svoje uspjehe i neuspjehe, tražeći sličnosti među njima.

Zapitajte se jeste li letvicu postavili previsoko ili ste slijedili određene puteve kako biste ispunili očekivanja drugih umjesto da slijedite svoj pravi poziv.

Poanta je uskladiti svoj pristup sa svojim ciljevima. Stvorite prostor u kojem možete slijediti put koji je jedinstven za vas. Vaše putovanje treba postati osobna avantura!

atma.hr – 52
Rak

Posljednjih mjeseci možda ste zaglibili u introspekciju. Saturn je preuzeo ulogu vašeg kozmičkog savjetnika, ohrabrujući vas da napravite korak unatrag i stvarno shvatite što potiče vašu inspiraciju i razumijevanje.

Jeste li ikada razmišljali o istraživanju novih sustava vjerovanja ili zalasku u neistraženo intelektualno područje?

Čak i bez napuštanja svoje zone udobnosti, postoje fascinantni putevi kroz koje možete proširiti svoje perspektive.

Temeljno pitanje je: Tko ste vi u svojoj srži i kako to možete utjeloviti u svom svakodnevnom životu? Istražite načine kako svoju dnevnu rutinu uliti dašak avanture.

Čak i ako ne krećete na fizičko putovanje, svejedno možete imati dojam kao da plovite neistraženim područjem. Koja nova iskustva možete prigrliti svaki dan? Pripremite se za uzbudljivo putovanje samospoznaje!

Lav

Tijekom retrogradnog Saturna, bili ste ponukani da ozbiljno razmislite o svojim granicama i dubini svojih veza s drugima. Područje vašeg života koje upravlja intimnošću i zajedničkim vrijednostima stavlja se u prvi plan.

Pozabavimo se barijerama koje ste možda postavili. Postoji li nešto što treba otpustiti da biste pravim ljudima omogućili ulazak u svoj život?

S druge strane, je li moguće da ste bili pretjerano otvoreni i ranjivi u područjima gdje je potrebno malo pažnje?

Održavanje delikatne ravnoteže je ključno. Izbjegavajte dopustiti drugima da imaju previše kontrole nad vašim životom, a istovremeno pazite da se ne zaštitite previše. Dinamika moći i potreba za kontrolom središnje su teme kojima se treba pozabaviti.

Snalaženje u ovom kompliciranom labirintu uključuje izgradnju snažnog temelja povjerenja, kako u sebe tako i u one oko tebe. Radi se o rastu i evoluciji pod prosvjetljujućim utjecajem Saturna.

atma.hr – 52
Djevica

Saturnovo retrogradno razdoblje nedvojbeno je vaše veze pretvorilo u vožnju toboganom. Neke su veze možda ojačale, dok su druge doživjele turbulencije.

Vaši odnosi doživljavaju kozmičku revoluciju i sada je vrijeme da se prizemljite u stvarnosti. Moguće je da ste idealizirali ili glorificirali određene odnose.

Jeste li dovoljno prisutni za one kojima je potrebna vaša podrška?

Dok se opraštamo od ove retrogradne faze, evo nekoliko kozmičkih savjeta: težite ravnoteži. Ne sumnjajte u ljude, ali ostanite prizemljeni.

Vrijeme je da prestanemo stavljati pojedince na nerealna pijedestala. Razmotrite one koji vas aktivno podržavaju i one koji se iskreno žele povezati s vama.

Ovo su odnosi koje ćete željeti njegovati, bilo profesionalni, prijateljski ili romantični.

Vaga

Osjećate li se kao da hodate po žici u svakodnevnom životu, očajnički tražeći tu nedostižnu ravnotežu? Pa, pogodite što? Saturn ima misiju za vas – živjeti svaki dan sa svrhom i ozbiljnošću.

Dok se vraćamo redovnom ritmu Saturnovog utjecaja u nadolazećim tjednima, mogli biste svjedočiti svojevrsnom kozmičkom čišćenju.

Vrijeme je da kažete zbogom toksičnim navikama i uništite mentalni kaos koji vam je ometao fokus.

Ovo je zlatna prilika da preuzmete kontrolu nad svojom dnevnom rutinom i napravite čvrste rasporede koji vas drže na pravom putu. Vrijeme je da postanete kapetan vlastitog broda, a ne da više samo slijedite tuđe naredbe.

Preuzmite odgovornost za usmjeravanje svojih postupaka u željenom smjeru. Da, imate moć to učiniti!

atma.hr – 52
Škorpion

Toleriranje trivijalnosti nikada nije bila vaša jača strana, a proteklih nekoliko mjeseci samo je učvrstilo to uvjerenje. Možda ste se mučili da odredite što doista tjera vaše srce da pjeva i unosi radost u vaš život.

Ali evo dobrih vijesti – dok Saturn završava svoju retrogradnu fazu, vrijeme je da svoju sreću podignete na nove visine. Postavite visoke standarde i pobrinite se da u vaš život ne uđe ništa što ne uspije izazvati radost u vama.

Možda su vaši hobiji i ljubavni život u posljednje vrijeme doživjeli pad, ali ne bojte se! Sada imate nevjerojatnu priliku da svim srcem uložite u svoju sreću.

Zapamtite ove riječi: “Odbijam biti u bilo kojoj situaciji u kojoj se ne zabavljam, čak ni na sat vremena.” Prihvatite ovu filozofiju kako biste krenuli naprijed. Pristupite životu s namjerom da se zabavite i da vam radost bude najveći prioritet.

Strijelac

Jeste li primijetili da vam posljednjih mjeseci pažnju više privlače dom i obitelj? Možda ste bili zaokupljeni utješnim aspektima svog obiteljskog života ili ste možda odvojili vrijeme da razmislite o svojoj ulozi unutar obiteljske dinamike.

Jeste li osjetili težinu velikih očekivanja? To je nešto što može utjecati čak i na najbolje od nas!

Ljepota ove kozmičke promjene leži u pozivu da kopate dublje. Sada imate priliku sagledati svoj dom i obiteljski život kroz realističniju i pragmatičniju prizmu. Stavite ove kozmičke naočale za jasniju perspektivu vašeg životnog prostora.

Iscrpljujući se kako biste se napunili energijom, provodeći kvalitetno vrijeme s voljenima ili razmišljajući o obiteljskim vezama koje je potrebno preispitati kako bi se prekinuli generacijski ciklusi traume, možete unijeti više svrhe u svoj dom.

Zlatno pravilo vašeg putovanja: ostanite prizemljeni i realni kada su u pitanju vaši obiteljski odnosi. Kako budete napredovali, vidjet ćete da gradite na snažnim temeljima i potičete smislenije veze.

atma.hr – 52
Jarac

U posljednje vrijeme svemir šalje snažne karmičke signale, posebno u području naših misli. Prilično je intrigantno shvatiti da čak i naše misli mogu utjecati na našu karmu, zar ne?

Za vas je ovaj kozmički impuls poziv da zaronite duboko u svoj podsvjesni um. Te tajne, nametljive misli koje se pojavljuju s vremena na vrijeme mogu suptilno utjecati na vaše karmičko putovanje. Tijekom proteklih nekoliko mjeseci bili ste angažirani u pretraživanju duše.

Ali dok se opraštamo od Saturnovog retrogradnog razdoblja, evo neke kozmičke mudrosti koje treba zapamtiti: riječi imaju ogromnu moć! One su poput čarolija, čak i ako ostanu ograničene na vaš um.

Stoga ubuduće uvijek imajte na umu važnost svojih riječi, čak i onih neizgovorenih koje odjekuju u vama.

Imaju sposobnost graditi ili rastavljati stvari. Voditi računa o tome kako komunicirate, kako izvana tako i iznutra, ključno je za usmjeravanje vašeg života u pozitivnom smjeru.

Vodenjak

Kakva je vaša financijska situacija posljednjih mjeseci? Jeste li primijetili da su životne lekcije o novcu postale važnije?

Evo situacije: retrogradni Saturn postao je vaš financijski mentor. Vodi vas na putovanje da istražite duboku vezu između samopoštovanja i vašeg odnosa s novcem i materijalnim posjedima.

Smatrajte to brzim tečajem samopouzdanja i upravljanja novcem. Saturn vas nježno potiče da budete odgovorniji s trošenjem i financijskim resursima. Vi ste CFO (glavni financijski direktor) svog života!

Kako se sve više udaljavamo od ovog retrogradnog razdoblja, vrijeme je za razmišljanje. Pogledajte malo bolje svoje navike i navike trošenja. Zapitajte se daju li vam te stvari i navike doista osjećaj sigurnosti. Možda je samo pravo vrijeme za neke financijske transformacije.

Zamislite Saturn kao svog osobnog financijskog savjetnika, koji vam pomaže da uštedite, potrošite i percipirate novac na način koji je doista u skladu s vašom vlastitom vrijednošću.

atma.hr – 52
Ribe

Kladim se da je posljednjih nekoliko mjeseci za vas bilo razdoblje duboke introspekcije. Život je bacio svakakve zaokrete na vaš put, stvarajući osjećaj vožnje toboganom.

Ali usred ovog vrtloga, došli ste do izvanrednog otkrića – do nove zahvalnosti za sebe i svoje izvanredne sposobnosti.

Razgovarajmo na trenutak o Saturnu. Ovaj naš kozmički prijatelj igra ulogu vašeg osobnog mentora, učeći vas umijeću postavljanja granica.

Da, dobro ste čuli! Ograničenja su sada vaši najbolji prijatelji. Kao tipična Riba, skloni ste uvijek reći “da” i pružiti ruku pomoći na bilo koji mogući način. To je samo dio vaše velikodušne prirode.

Međutim, Saturn vam šapuće na uho, tražeći od vas da povratite kontrolu, postavite zdrave granice i upravljate svijetom prema vlastitim uvjetima.

Radi se o izgradnji vašeg samopouzdanja. Dakle, dok idete naprijed, prihvatite ove granice i dopustite Saturnu da vas vodi do autonomnijeg i samouvjerenijeg pojedinca!

ATMA/spiritualify/Pripremila: Suzana Dulčić