Foto: pixabay.com

Na pomolu je tiha revolucija koja će se odvijati u svim strukturama društva pa tako i u našim životima. Vrijeme je da prestanemo drugima davati vlastitu moć, već ju trebamo osvijestiti u nama samima. Izazovna strana ove pozicije jest u tome što može donijeti nova socijalna ograničenja, osjećaj izoliranosti, udaljenosti od onih koji su nam najdraži. I upravo je u tome ‘kvaka’, kako pronaći način i ostati povezani, ne osuditi one koji razmišljaju drukčije, već pronaći svoje pleme – ljude koji su vaši, koji vas podržavaju i motiviraju da rastete i napredujete u svom životu.

atma.hr – 78
Planet Saturn, u astrologiji – učitelj života i karme – je u Vodenjaku sve do 07.03.2023.

On donosi Novo doba u kojem tražimo svoju slobodu i učimo kako se na nove načine udruživati i povezivati jedni s drugima.

On je reformator društva, potiče nas na usvajanje novih učenja čija je baza zajedništvo i shvaćanje da smo svi na neki način povezani.

Ono što daješ, to ti se i vraća. Ono što jesi, tako i živiš. Budi svoj, budi ono što jesi.

Vodenjak utjelovljuje arhetip buntovnika, reformatora, revolucionara, idealista, vizionara koji teži boljem i pravednijem društvu. Saturn pak traži i materijalizira trajne vrijednosti, teži strukturi i uči nas odgovornosti, s njim sazrijevamo i odrastamo, nekad i na teži način.

Saturn u Vodenjaku podučava nas shvaćanju da je sloboda nužna, ali i odgovornost koja ide s njom. Na pomolu je tiha revolucija koja će se odvijati u svim strukturama društva pa tako i u našim životima.

atma.hr – 39

Nema više autoriteta izvan nas, mi smo lideri svog života. Vrijeme je da prestanemo drugima davati vlastitu moć, već ju trebamo osvijestiti u nama samima.

Ne možemo više odmahnuti rukom i gledati samo na sebe. Dolazi vrijeme u kojem je nužno da svojim znanjem, vještinama damo podršku drugima jer na taj način podržavamo i sebe.

Izazovna strana ove pozicije jest u tome što može donijeti nova socijalna ograničenja, osjećaj izoliranosti, udaljenosti od onih koji su nam najdraži. I upravo je u tome ‘kvaka’, kako pronaći način i ostati povezani, ne osuditi one koji razmišljaju drukčije, već pronaći svoje pleme – ljude koji su vaši, koji vas podržavaju i motiviraju da rastete i napredujete u svom životu.

Ovaj tranzit može donijeti značajne promjene na polju društvenih mreža, interneta, novih tehnologija, ali i na polju prijateljstva, udruga, stranaka i svih vrsta umrežavanja u ime ostvarenja istih ili sličnih ciljeva.

Saturn u Vodenjaku razotkrit će neke loše strane ili ograničenja u korištenju tehnologija i natjerati nas da zauzmemo zdravije stavove prema tom području.

MEDICINSKI MEDIJ

Hoćemo li i dalje gledati u mobitel ili jedni druge u oči?

Naše društvo se mijenja, a to će neminovno utjecati i na naš život.

Ako se i pojave neka ograničenja u našem životu, ona istovremeno mogu biti i prilika za nešto novo. Iako je trenutno komplicirano putovati, družiti se i okupljati u većem broju, možemo slobodno vrijeme iskoristiti za ostvarenje jednog sna o kojem dugo maštamo. Svi imamo svoje snove, samo je pitanje imamo li hrabrosti ostvariti ih.

atma.hr – 78
Možemo li svoj život učiniti boljim mjestom za stanovanje?

Možemo li svijet učiniti boljim mjestom za život?

Ostvarujte svoje želje i ambicije kojima doprinosite i društvu.

Posljednji put Saturn je boravio u znaku Vodenjaka od veljače/februara 1991. do svibnja/maja 1993. Pokušajte se prisjetiti što se tada događalo u vašem životu i koje su teme bile značajne za vas…

Njegov će utjecaj biti osobito važan za Bikove, Lavove, Škorpione i Vodenjake, kao i za one koji imaju podznak u tim znakovima.

Julijana Oremović