52
Mi, kao izvorno duhovna bića, smo vječna energija života. Kao i svaka druga energija i mi imamo svoj izvor. Jedina je razlika u tome što smo mi neograničeno mali u usporedbi s našim izvorom. Kvalitete duše i Boga u potpunosti su istovjetne, međutim, naša se kvantiteta razlikuje. Dok je Bog neograničeno velik, mi smo neograničeno mali. Dok je Bog sveprisutan, mi smo prisutni samo u ovom trenutku, na ovome mjestu. Dok Bog ima moć kroz čitavu kreaciju, mi imamo moć samo unutar sebe. Na taj način, mi kao duše ne možemo utjecati ni na koga i ni na što osim na sebe, ali u tom području imamo jednaku božansku moć stvaranja kao i sam Bog.

60

Također, naša je moć slobodnog odabira iste kvalitete kao i Božja moć slobodnog odabira. Svrha je slobodne volje ta da se nitko i nikada u nju ne može uplitati. Na taj smo način sposobni voljeti, jer je ljubav po definiciji slobodna. Čim je uvjetovana, nije ljubav već nešto sasvim drugo. A Bog je isključivo motiviran ljubavlju, stoga nam je podario slobodnu volju kakvu On ima, jer je to jedini način da mi volimo Njega i On nas. Nitko ne može uživati ljubavni odnos u ropstvu, prijetnji i strahu. Stoga Bog ne uvjetuje našu ljubav i to pokazuje time što nam daje slobodnu volju.

Ta slobodna volja odnosi se samo na naše vlastito iskustvo. Drugim riječima, po svojoj volji možemo utjecati i mijenjati samo vlastiti život, vlastitu svijest i osobni identitet. Nemamo nikakvu moć nad drugim živim bićima. Svatko tko je živ, slobodan je i živi u ljubavi s Bogom. Ne postoji drugi odnos osim ljubavi, jer je svatko vječan, a vječnost je dar iz čiste, neograničene ljubavi prema nama. Takvu ljubav ima samo Bog, za sva živa bića, jednakom, neograničenom mjerom.

Za nas je moguće dostići stanje savršene ljubavi jedino kad se ponovno povežemo s našim izvorom, Bogom. Tad postajemo ono što stvarno jesmo, dostižemo ono stanje za kojim oduvijek težimo. Dokle god nemamo jasan i osoban odnos s Bogom, bit ćemo neuspješni u svemu što radimo, jer nismo povezani s našim izvorom.

Kristijan Kolega, samoozdravljenje.com

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 28.01.2018.
Slijedeća objavaNevidljiva moćna energija: Hrana prenosi misli i osjećaje!
Kristijan Kolega
Kristijan je učitelj Veda i Samoozdravljenja te glazbenik. Živio je devet godina u Los Angelesu, podučavao u privatnoj vedskoj školi. Uz proživljeno iskustvo samoozdravljenja, Kristijan intenzivno nastoji postaviti svoje viđenje o ovoj tehnici na čvrste noge uz pomoć Veda, vedske medicine i psihologije, uputa doktora Johna Sarna, metoda EFT, NLP, autohipnoze, a kako bi se lakše moglo ući u skrivenu podsvijest pojedinca. Izdao je tri vrlo popularne knjige "Samoozdravljenje – praktična primjena samoiscjeljenja”, "Samoozdravljenje 2:Naš pravi identitet" i "Vodič kroz osobni narcizam".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.