atma.hr – 52
„Live like a God. Give like an angel. Shine because it is important. Be a bright, beautiful, bountiful human being.“ – Yogi Bhajan

Vrijeme je da makneš sjene sa sebe, iz sebe i svog života. Vrijeme je rasta i Svjetla.

Postoje razna istraživanja koja se bave bojama, njihovim značenjem i utjecajem na tijelo i um čovjeka. Boje predstavljaju svojevrsnu neverbalnu komunikaciju i o tebi mogu reći više nego stotinu riječi. Boje mogu biti pasivne, aktivne i neutralne. Njihovo značenje je puno dublje nego što misliš i ne zadržava se samo na vizualnom zadovoljenju. Predstavljaju vrstu neverbalne komunikacije i mogu izazvati određene fizičke reakcije.

Kako se oblačiš je tvoj osobni izbor, no ako si upoznat sa snagom pojedine boje, nosit ćeš one koje ti daju dostojanstvo, skromnost i eleganciju. Postoji nešto što se zove terapija bojaBoja može ojačati tvoju projekciju i postati alat koji će ti pomoći da proširiš svoju svijest. Yogi Bhajan nas je učio kako možemo proširiti svoju energiju kroz odjeću i boje. Iz tog razloga, tradicionalna Kundalini yoga odjeća je bijela, kako bi povećali svoj energetski potencijal.

Napravi mali eksperimet: obuci se jedan dan potpuno u crno, drugi recimo u plavo, a treći u bijelo. Osjetno ćeš uočiti razliku! Boje stvaraju nekontroliranu akciju u podsvjesnom umu, utječu na tvoje nadahnuće, produktivnost i ekspanziju. Boje imaju enorman utjecaj na tvoju svijest.

atma.hr – 75
Bijela boja i kraljevska yoga

Kundalini yoga spada pod Raj yogu (kraljevsku), stoga nam daje znanje o privilegiji da uvijek izgledamo dobro, čisto, uzvišeno i kraljevski. Izgledamo dobro, jer jesmo dobri. Sjajimo izvana jer sjajimo iznutra. Čisti smo iznutra, njegujemo svoje vrline i to zrači na van. Izgledamo kraljevski jer smo kraljevski u svojoj svijesti. Naša odjeća projicira naš čisti samo-identitet.

Nositi bijelu boju također je vježba svjesnosti, jer je potrebno više fokusa, budnosti i brige za čišćenje bijele odjeće. Ona također jača i širi tvoju auru (elektromagnetsko polje tvog tijela) te stvara snažno sučelje između tebe i tvoje okoline. Budući da u sebi sadrži sve boje spektra, vjeruje se da balansira čakre.

Zar ne zvuči divno spoznaja da si svaki dan u mogućnosti proširiti svoju auru, povećati svoju otvorenost i neutralnost noseći dostojanstvenu odjeću koja je bijela i izrađena od prirodnih materijala (pamuk, svila, vuna). Prirodni materijali djeluju kao energetski vodovi, kanaliziraju pranu (životnu energiju) iz tvoje okoline u tvoje biće i filtriraju negativnu energiju.

atma.hr – 75
Simbolika bijele boje

Bijela je posebna boja, koju neki i ne smatraju bojom, ali njena simbolika je vrlo snažna. Veže se uz jasnoću, bistrinu, mir i dobrotu. Predstavlja duhovnu cjelovitost i u psihologiji se veže uz nove početke.

Unosi svježinu, lakoću i dobrotu, vrline. Povezana je sa svjetlom, nevinošću, čistoćom i djevičanstvom. Smatra se bojom savršenstva. Označava sigurnost, pozitivnost i optimizam, za razliku od crne.

Donosi ozdravljenje, prosvjetljenje, iskrenost, otvorenost novome, vjeru u Boga, rođenje. Označava zaštitu i ohrabrenje, nudi osjećaj spokoja i mira i pomaže ublažiti emocionalnu uznemirenost, što stvara unutarnji balans. Bijela boja pročišćava naše misli, emocije i u konačnici – Duh.

Ako želiš služiti drugima i biti u stanju zaštititi druge, kako to možeš ako drugi ljudi ne znaju da si tamo? Moraš biti vidljiv, uočljiv. To zahtijeva hrabrost. To zahtijeva da budeš siguran u sebe i da uživaš u sebi i u svom odnosu prema Višem Ja. Tada možeš služiti druge i istovremeno zaštititi vlastitu čistoću i svjesnost.

Stil odijevanja je odraz vlastite predanosti unutarnjoj stvarnosti te stvara suptilnu komunikaciju s drugim ljudima. Taj utjecaj i projekcija kažu nekome: “Ova je osoba drugačija. Želim razgovarati s tom osobom. Možda mi ta osoba može pomoći. ”

Live light, spread the light, be the light.” – Yogi Bhajan

atma.hr – 75
Mantra za jačanje aure

“When you cannot be protected, this mantra shall protect you. When things stop, and won’t move, this makes them move in your direction.” (Yogi Bhajan)

Otpjevaj ju ujutro tri puta i njen efekt na tvoj svakodnevni život će biti vrlo moćan. Također ju možeš slušati tijekom dana.

Mantra Ad Guray Nameh


Widget not in any sidebars

Aad Guray Nameh
Jugaad Guray Nameh
Sat Guray Nameh
Siri Guru Dayvay Nameh

Prijevod Mantre Ad Guray Nameh

Klanjam se Prvotnoj mudrosti.
Klanjam se Mudrosti kroz stoljeća.
Klanjam se pravoj mudrosti.
Klanjam se velikoj, nevidljivoj Mudrosti.

I zapamti slijedeće…

“Život se smanjuje ili širi proporcionalno tvojoj hrabrosti.“ – Anaïs Nin

Voli te
Jagdeesh Kaur
Certificirana učiteljica Kundalini yoge po učenju Yogi Bhajana

Možeš me pronaći i na ovim kanalima:

Facebook
Yoga room LET
Yogini
Youtube Jagdeesh Kaur

budidobro.com