Poruka današnjeg dana je «snaga da kažemo NE».

Izgleda da su nas roditelji učili da uvijek kažemo svemu DA, kada ne znamo reći NE. Znati reći NE, znači da se znamo i umijemo  zauzeti za sebe i za svoje potrebe. Mi često potrebe drugih ljudi, potrebe svojih bližnjih stavljamo ispred naših potreba. To je ponekad dobro, ako im je potrebna naša pomoć, ali na duže staze dovodi do toga da započinjemo zapostavljati sebe i svoje potrebe.

atma.hr – 52
Ako kažemo NE, ako znamo reći NE, tada priznajemo i potvrđujemo da smo jednako dobri i jednako vrijedni. Ako uvijek kažemo DA tada na sebe preuzimamo previše obaveza i odgovornosti koje možda nisu naše. Ako bismo napravili svakodnevni popis obaveza i dužnosti, vidjeli bismo da ih ima previše, da su poneke suvišne a suvišne su zato, jer smo ih sami sebi «nametnuli» uz pomoć naše obitelji, uz pomoć kolega na poslu ili uz pomoć prijatelja.

Zato bi se trebali potruditi da kažemo barem danas NE, svemu onome što nas opterećuje. Ako na taj način provedemo dan, uočiti ćemo pozitivne promjene, kako u svojem stanju i osjećanju a isto tako će se javiti i sasvim drugačije reakcije naše okoline.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

banner za knjige BUDJENJE U 5D
Prethodna objavaEnergetska namjera u manifestaciji
Slijedeća objavaRetreat – Ekodrom Estate – Vojnić 22.-25.6.2023.
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.