pixabay.com

Da su odgovori u nama, to smo puno puta čuli, no kako doći do njih, to ćemo sada naučiti.

Ponekad se čini da našim životom upravlja netko drugi i da nemamo baš puno doticaja sami sa sobom. Kada smo uvjereni u jedno, a u realitetu nam se događa potpuno drugo, sigurno je da su odgovori ali i uzroci u nama. Pravi je izazov upravljati vlastitim životom u takvim situacijama.

atma.hr – 39

Nesvjesni um mjesto je gdje se nalaze sve informacije za koje slobodno možemo reći da su naša mudrost. Tamo su pohranjeni podaci o svemu što smo prošli u životu ali ne samo to, tamo su pohranjeni svi zaključci koje smo donosili tijekom života i koji su proizašli iz događaja koje smo prolazili kroz život. Takve zaključke nazivamo – uvjerenja.

Našim ponašanjem upravljaju upravo uvjerenja, a više od 80% njih su nesvjesna.

Kaže se da su naši rezultati zrcalo našeg unutarnjeg, a upravo u to zrcalo se prečesto ne volimo ogledati. Naš nesvjesni um kreira umjesto nas i stoga vrlo često kreira nešto što mislimo da nije u skladu s našim potrebama, bar onim svjesnim.

Često nam se dogodi tako da sami sebe iznenadimo kreacijom koju smo manifestirali svojim nesvjesnim djelovanjem i sigurno je da se znamo i ljutiti sami na sebe što je situacija takva.

Ne sviđaju vam se vaši rezultati koje kreirate vlastitim nesvjesnim? Želite upravljati svojim životom bez da vas vjetar nosi putem kojim ne želite ići? Onda je potrebno uspostaviti vezu s nesvjesnim.

Nesvjesni um se nalazi u neurološkom sustavu koji upravlja ponašanjem te svim tjelesnim funkcijama  i procesima. Sve što se dogodi u neurološkom sustavu, očituje se na fizičkoj razini.

Fizičko stanje je jako dobar pokazatelj unutarnjeg stanja, a znanost je dokazala da su um i tijelo bezuvjetno povezani. Djelujete li na um, mijenjat će se fizičko stanje, a djelujete li na fizičko stanje, može se promijenti mentalno stanje.

atma.hr – 39

Da su um i tijelo bezuvjetno povezani dokazuje nam i O–ring test ili MIOSTATIK TEST

Tvorac ovog testa je akupunkturolog Yoshiaki Omura, koji je dugogodišnjim istraživanjima veze između jačine stiska prstiju ruke i cirkulacije krvi u neokorteksu mozga, razvio dijagnostičku metodu pod nazivom „bi-digitalni O Ring test“, koji se naziva i miostatskim testom.

Testirajući jačinu stiska uz istovremeno izjavljivanje određenih istina, stavova, mogućih uzroka problema, bolesti ili uvjerenja, vrlo jednostavno možemo uspostaviti komunikaciju sa svojim nesvjesnim umom i na taj način dobiti točne odgovore na pitanja koja trebamo.

Uvjerenja su nepoznanica i mogu upravljati nama sve dok ne poželimo promjenu.

Detekcija uvjerenja uz pomoć miostatskog testa je jednostavna jer tijelo nikad ne laže. Ono zna pravu istinu i zato je dobar način za dobivanje odgovora upravo testiranje tjelesne razine snage u odnosu na izjave ili misli koje želite provjeriti.

Kako  komunicirati s nesvjesnim umom

Za komunikaciju s nesvjesnim umom potrebne su dvije osobe. Jedna koja testira i druga koja želi saznati odgovore, uzroke ili uvjerenja pohranjena u nesvjesnom umu.

Osoba koja želi dobiti odgovore iz svog podsvjesnog uma, najprije treba zapisati koja uvjerenja, istine ili uzroke želi provjeriti. Takve istine može sama pretpostaviti s obzirom na rezultate koje generira u realitetu.

atma.hr – 39

U slučaju da nemate novaca – možete provjeriti da li možda imate uvjerenje da su bogati ljudi loši, a istovremeno vjerujete da želite biti poštena osoba. U slučaju da vas recimo partneri često varaju i da vam se takva situacija ponavlja, moguće je da je vaša istina: Svi muškarci/ žene varaju?

Zapišite nekoliko takvih mogućih istina ili uvjerenja, a onda pristupite provjeri.

Najprije uz pomoć dva prsta napravite prsten. Napravite krug uz pomoć kažiprsta i palca i čvrsto držite koliko god čvrsto možete.

Zadatak druge osobe koja vam pomaže u ovom procesu  je da s dvije ruke, povlači oba prsta istovremeno – pruža otpor – uz istovremeno izgovaranje istine – uvjerenja koje želite testirati.

300px-BDORT-fig2

Onda kada je tijelo jako i ima snagu, tada mozak razmišlja pozitivno, čuje riječi koje su za njega pozitivne i koje osnažuju. I obrnuto, ako mozak misli pozitivno, tijelo je čvrsto, ima energiju.

Na primjeru vaše istine, kada izgovorite uvjerenje koje je za vas kreirano na svjesnoj razini, vaš prsten će biti čvrst. To znači da unutar vas postoji takvo uvjerenje koje upravlja vašim ponašanjem i rezultatima. U slučaju da se vaš prsten  otvori, odnosno da vaše tijelo ne razumije to kao istinu, to znači da izjava koja je izrečena ne upravlja vašim ponašanjem i rezultatima i da ona ne kreira u vaše ime na nesvjesnoj razini.

Dakle, ako ste testirali recimo izjavu „Svi muškarci varaju“, u slučaju da se prsten ne otvori, znači da je to vaša istina i da vi u to vjerujete. U slučaju da se prsten otvori, tada informacija iz vaše podsvijesti kaže da to nije vaša istina, da vi nemate to uvjerenje i ono ne kreira za vas na nesvjesnoj razini.

atma.hr – 39

Kada želimo detektirati koji su uzroci nekih stresnih situacija aktualni u nekim životnim razdobljima, onda odgovore dobivamo / tumačimo na drugačiji način od uvjerenja.

Recimo da želimo saznati koji je uzrok neke bolesti. Tada ćemo najprije popisati sve moguće uzroke, a test ćemo izvesti na isti način. Razlika se nalazi u odgovoru. Kada testiramo uzroke, onda stresna tema i uzrok koji je aktualan je onaj na čiji se spomen prsti otvaraju, odnosno fizičko tijelo nema snagu.

Npr. Testiramo uzrok bolesti – i izjavljujemo npr. „Situacija na poslu“.

Ako se prsten otvori, uzrok bolesti je taj – situacija na poslu.

Ako se prsten ne otvori, uzrok nije situacija na poslu.

Na ovaj način moguće je dobiti različite odgovore i rješenja iz podsvijesti. Podsvijest možemo pitati za uzroke ali i za rješenja.

Primjerice, ako se na izjavu „Rješenje zdravstvene situacije je promjena posla“ prsten ostane čvrst – ne otvori se, tada podsvijest kaže da je rješenje u promjeni posla.

Nakon toga, možemo testirati i koji novi posao je dobar za mene? Svaki otvoren prsten na izjavu koju predložite, biti će negativan odgovor, a svaki čvrst prsten, biti će pozitivan odgovor.

Evo još ideja što sve možete testirati i dobiti točne odgovore:

 • Rana dijagnostika oboljenja i poremećaja rada organa – utvrđivanje stresnih faktora (posao, veza,novac…)
 • Detekcija negativnih uvjerenja za različita polja na kojima želite bolje rezultate
 • Detekcija uzroka problema ili neželjenih događaja
 • Dobijanje odgovora na sva pitanja ZAŠTO (zašto mi se događaju neke situacije u životu) te pronalaženje rješenja KAKO izaći iz istih
 • Detekcija stresnih faktora u stresnim situacijama – objasnite sami sebi vlastite negativne reakcije koje vam se pojavljuju nepozvane u život
 • Pomoć pri donošenju ispravnih odluka – privatno i poslovno – testirajte što kaže vaša podsvijest kojim putem ići?
 • Definiranje emocija koje upravljaju određenim neželjenim stanjima, te njihovo otklanjanje
 • Otkrivanje uzroka: oboljenja, strahova, negativnih stanja, fobija, panike…
 • Detekcija namirnica koje vas debljaju
 • Detekcija misli koje prouzrokuju blokade u određenim situacijama
 • Detekcija Vaše najbolje strategija uspjeha – poslovna ili privatna
 • Određivanje optimalne individualne doze i testiranje interakcije lijekova
 • Detekcija alergija
 • Intolerancija na hranu i napitke

  i još mnogo toga…

Melita Manojlović, Life Business Coach
https://www.facebook.com/Melita-Manojlovic-Life-Business-coach-1377441559172152/
melitamcoaching.com

30 MUDRE

banner za knjige mudre

Prethodna objavaPovećajte svoju energiju i zdravlje vježbama svjesnog disanja – evo kako početi!
Slijedeća objavaTeoretsko znanje koje ne dovodi do čistoće srca je samo težak teret mozgu
Melita Manojlović
Melita je svoj osobni rast počela još u ranom djetinjstvu kada ju je život počeo učiti iznimno teške lekcije. Tražeći odgovore na pitanja od životne važnosti, smisao života počela je otkrivati već od svoje 12. godine. Svoj profesionalni put u sferi duhovnosti i osobnog rasta počela je u 30-im godinama kada se prvi put educirala na polju psihologije i to za NLP praktičarski, a svoj put je nastavila educirajući se i radeći s ljudima uz pomoć različitih emocionalnih tehnika koje je istovremeno koristila za svoj rast. Na duhovnom polju, život nije bilo jednostavno razumjeti, jer je često servirao nerazumljive poruke i dosta teške lekcije pa je stoga tražeći odgovore, svoj duhovni put produbila različitim spiritualnim i energetskim tehnikama koje su joj omogućile vlastiti napredak, otklanjanje blokada iz svog života, ali i napredak u poslovnom smislu jer danas svojim klijentima i slušateljima omogućava širok spektar iznimno vrijednih znanja i tehnika za rad na sebi. Seminari, radionice, videa, individualni pristup ... Zakon privlačenja je osnova svih učenja pa je tako uz svoja učenja i rad na sebi spoznala jako duboku priču zakona privlačenja te odlučila je prenositi. Učeći NLP od početka svog profesionalnog usmjerenja prema psiho-spiritualnom svijetu, dostigla je stupanj znanja i educiranosti NLP trenera, te je tako postala i edukator koji na jednostavan način prenosi NLP , putem certificiranih edukacija koje održava kontinuirano. Pokretač je promjena na polju razvoja ljudskih resursa za uslužne djelatnosti, širenjem svijesti o važnosti čovjeka i s jedne i s druge strane uslužne djelatnosti, utemeljila je centar za razvoj ljudskih resursa te svojim treninzima za uslužne djelatnike širi svijest o Hospitality pristupu i potiče okolinu na promjenu prilagođenu čovjeku i njegovim vrijednostima. Kolumnista je mnogobrojnih hrvatskih portala i ponosna kolumnistica udruge Atma.