Srodna duša je osoba s kojom se povežemo odmah, na prvu, koja je tu za nas uvijek i u svakom trenutku, s kojom možemo pričati pogledom, s kojom se nadopunjavamo, s kojom smo i kada šutimo u ljubavi, i kada nije kraj nas, čak i nakon života ostajemo povezani.

atma.hr – 52
Svuda se piše i priča o srodnim dušama, ali se i dalje pitamo, postoje li zaista i gdje su? Imamo li ih svi? Hoćemo li je susresti u svom životu, jesu li duše koje dišu kraj nas upravo te, naše, srodne duše?

Svi smo mi u potrazi za srodnom dušom misleći kako je baš ona koja je upravu tu, sada, ta, prava. Tragajući za smislom života, kroz sve uspone i padove, putem sam otkrila da imamo više srodnih duša i da je svaka tu u našem životu sa svojim razlogom da nas nečemu pouči, da nam bude podrška ili samo prijatelj. Nije nužno da je to naš partner, može biti naš najbolji prijatelj ili dijete.

Srodna duša je osoba s kojom se povežemo odmah, na prvu, koja je tu za nas uvijek i u svakom trenutku, s kojom možemo pričati pogledom, s kojom se nadopunjavamo, s kojom smo i kada šutimo u ljubavi, i kada nije kraj nas, čak i nakon života ostajemo povezani.

Upravo zbog naših negativnih uvjerenja stečenih u djetinjstvu, i potvrđujući ih kroz život, teško nalazimo srodnu dušu, a još teže je zadržavamo uz sebe. Misleći kako ne postoji, ili kako nismo te sreće, ili kako jednostavno ne postoji sretna veza, brak ili iskreno prijateljstvo, sami sebe ograničavamo i ne dozvoljavamo otvoriti se iskrenoj ljubavi i bliskosti.

Koliko puta ste se osjećali i rekli sebi; „Ja nemam sreće u ljubavi, bojim se da ću ga izgubiti, zašto sam uvijek ostavljena, a toliko sam voljela, sve sam opet pokvarila“.

Kako se riješiti starih obrazaca i prestati iznova ponavljati stara iskustva i ponovno prolaziti kroz istu tugu, bol i nezadovoljstvo?

atma.hr – 52
Krenite od sebe, promijenite sebe, jer to je jedino što možete.

Riješite se starih negativnih uvjerenja o sebi, o partnerstvu, o vezama i promijenite loše misli o njima u pozitivne i otvorite svoje srce i dopustite si pronaći svoju srodnu dušu. Jer ona postoji, tu je i samo čeka da ju privučete i poželite joj dobrodošlicu.

Odbacite stare obrasce, oprostite sebi i bivšim partnerima, oslobodite se prošlosti i otvorite srce za nova poznanstva za nove duše koje jedva čekaju da dođu.

Ništa ne ide preko noći i zato se trebamo učiti strpljivosti. Kada uporno želimo, tražimo i iščekujemo, ništa ne dolazi pa tako niti srodna duša. Pojaviti će se kada se najmanje nadamo i najmanje očekujemo.

Ljubav prvo trebamo pronaći u sebi, jer samo na taj način privući ćemo divne duše u svoj život koje će rasti sa nama i družiti se sa nama na zdravim temeljima, bez posesivnosti, ljubomore i neprihvaćanja različitosti.

Jer ljubav jest u nama i svuda oko nas, voljeni smo jer mi jesmo ljubav.

Mirjana Petković, Heal Your Life® Trener
Lakoća življenja d.o.o.
www.lakoca-zivljenja.hr
[email protected]

Prethodna objavaMasovno ispiranje mozgova na vrhuncu – 7 točaka na koje treba obratiti pozornost!
Slijedeća objavaOdaberite srećonošu i primite posebnu poruku za ovaj period života
Mirjana Petković
Najljepše i najvažnije što sam naučila na svom Putu kroz život je voljeti i prihvaćati sebe u svakom segmentu života i da je rad na sebi jedno predivno cjeloživotno učenje. Moja životna svrha je nesebično dijeljenje stečenih znanja, iskustava i pozitivne energije koji omogućavaju osobni rast i razvoj, stvaranje više vrijednosti i razvijanje kolektivne svijesti svijeta u kojem živimo. Kroz radionice i individualni rad primjenjujem licencirane tehnike i coaching metode: Heal Your Life Workshop®, Wingwave®, Autogeni trening, Relax Kids, NLP, ThetaHealing®, Shamballa® i Kvantna harmonizacija i na taj način želim potaknuti ljude oko sebe na pozitivne promjene, da se povežu sa sobom i sa kreiranjem svoje vlastite stvarnosti, sa ljubavlju, srećom i obiljem, da izađu iz svojih okvira, da se uzdignu iznad svojih uvjerenja, da prihvate odgovornost za sebe i za svoj život, da pozitivno razmišljaju, da slušaju svoje srce, da zavole sebe i žive svoju životnu Strast i Svrhu i poučiti ih da je SVE moguće. Licencirani sam Life Coach, Heal Your Life Teacher, Wingwave Coach, Relax Kids Coach, NLP Master, Theta Healing Practitioner, Shamballa Practitioner, Harmonization Practitioner, Učiteljica Autogenog treninga i Obiteljski Aromaterapeut.