Najveći izazov za nas je percipirati sebe kao energiju, kao energetski tok koji se manifestira kao čovjek, kao osoba. Zato krenimo od Ljubavi: proglasimo je tokom energije i ustrajno promatrajmo kako se kreće našim tijelom, kako juri našim meridijanima, krvnim žilama, kako dahom struji kroz naša pluća. Ako budemo uporni, ako unesemo osjećaj užitka i predamo se tom prizoru energetskog vatrometa što je preuzeo naše tijelo, Ljubav će objaviti svoju prisutnost u svakom kutku poznate nam svijesti, a silovito prodirati u nepoznanice koje se iza pažnje kriju.

Jednom kada se to dogodi, kada spoznate sebe kao energiju, osvijestit ćete prirodu svijeta što vas okružuje, jer sve su to strujni tokovi, titraji i vibracije nečeg sasvim apstraktnog, a vi možete odabrati da to nazovete Ljubavlju.

Responsive text-61
Što smo svjesniji, pravila života su manje stroga. Obuzme vas neka jasnoća, stvari se preslaguju svojim prirodnim tokom, a vi im pomažete svojom propusnošću.

Jednom su pitali Teslu da objasni što je po njemu inteligencija. Rekao je: “Inteligencija je promatranje.” Ovo je besprijekoran odgovor, jer inteligencija je mimika savršenog mehanizma energije koji se kroz vječnost preslaguje i manifestira u očima promatrača. Sve što narušava tok je otpor. Inteligencija je, dakle, nedostatak otpora, potpuno prihvaćanje i učenje iz tog vrhunskog kaosa.

Ako odaberete Ljubav, ona će vam biti inteligencija kroz koju ćete obnavljati svoj energetski tok i vršiti iscjeljivanje stvarnosti i sebe u njoj. Ako odaberete mržnju, prosudbe i agresiju – to će vam također biti inteligencija i postavljat će svoje zakone u vašem životu. Odabir je zapravo jednostavan proces i to ćete napraviti opet putem inteligencije: promatrajte što se događa! Jedno će vas obogaćivati, a drugo iscrpljivati.

Ipak, kako god odabrali, učinite to odgovorno: o tome će nadalje ovisiti vaša sudbina, ono će živjeti u vama i tražiti od vas da budete aktivni u razmjeni koja se događa u tom odnosu.

Nenad Ljubić, nenadljubic.com


Widget not in any sidebars
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 18.07.2017.
Slijedeća objavaČuda u nama – zgrušavanje krvi
Nenad Ljubić
Nenad Ljubić rođen je u Splitu, gdje i danas živi. Njegova zaintrigiranost misterijama života i stvarnosti godinama ga je vukla da im posveti svoju pažnju i predanost. Nenad često kaže da je njegov pogon znatiželja i da je ona ta koja hrani njegovu ustrajnost. O svojim iskustvima piše na svom Facebook profilu “Neno Ljubić”, na Facebook stranici “Nenad Ljubić”, te na WEB stranici “www.nenadljubic.com” Prevodi i video isječke na YouTube stranici, koji se mogu pronaći na njegovom YouTube profilu “Neno.L”.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here