Designed by Freepik

Ono što će doći – ljudi, prilike, radna mjesta, strasti, nada –  naći će nas kada je pravo vrijeme, kad Bog zna da smo spremni prihvatiti i koristiti blagoslove.

atma.hr – 52
Ono što sam naučila, iznova i iznova, jest da ono što bi trebalo biti moje će doći, ono što je trebalo biti će doći na svoje mjesto, ono što je ispravno će se osjećati ispravno i neću ga morati prisiliti.

Istina je da život ne ide uvijek prema našem planu. Imat ćemo trenutke gdje je sve naizgled savršeno, a onda će se katastrofalno raspasti.

Mi ćemo biti s nekim i misliti da će trajati zauvijek, a onda ćemo bespomoćno gledati kako se odnos raspada. Ustat ćemo, a onda ćemo pasti. A onda ćemo s vremenom opet ustati.

Ali u svim tim trenucima ne možemo imati odgovore na sva pitanja u našim glavama. Ne možemo razumjeti što se događa, gdje bismo trebali ići, što bismo trebali učiniti svaki trenutak. Ne možemo znati što je dobro ili naše da zadržimo.

Samo se moramo pouzdati u višu moć, Svemir, Boga. Moramo nastaviti dalje. Moramo znati da ono što namjerava biti u našem životu će pronaći put prema nama ili nam se vratiti. Čak i ako se to ne dogodi na našoj vremenskoj skali.

atma.hr – 52
Odnosi će nestati jer stvaraju mjesta za prave ljude. Ljubav će nestajati jer ta osoba nije trebala biti s nama zauvijek. Poslovi će propasti kako bi stvorili nove mogućnosti. Planovi će se potpuno promijeniti jer ne bi trebali biti zaglavljeni na jednom mjestu.

Kada se te stvari događaju, možda ćemo se uplašiti. Mogli bi se osjećati kao da se cijeli svijet raspada. Možemo plakati, vrištati, ljutiti se, sumnjati u našu vjeru, biti ljuti na Boga – ali istina je da ponekad ono što volimo najviše nestaje, tako da nešto bolje može doći. Ponekad molitve naizgled nisu odgovorene jer je nešto lijepo već na putu.

Ne moramo se nervirati. Ne moramo razmišljati. Ne moramo provoditi naše dane u stalnoj agoniji, pitajući se činimo li nešto loše, je li nas Bog napustio, jesmo li dobra osoba jer želja nije odobrena.

Jer ništa od toga nije istina.

Moramo znati koliko vrijedimo, a ipak uvijek težiti da budemo osoba koja zaslužuje blagoslove.

Moramo nastaviti, nastaviti vjerovati da će istinski dobre stvari doći, zadržati svjetlo i pozitivnu energiju.

atma.hr – 52
Moramo znati da nećemo uvijek imati odgovore, ali to ne znači da smo u ovome sami. Moramo shvatiti da život naizgled neće imati smisla i slijediti naš plan, ali to ne znači da nećemo pronaći ono što tražimo.

Ono što će doći – ljudi, prilike, poslovi, ljubavi, nada –  naći će nas kada je pravo vrijeme, kada to namjeravamo imati, kada Bog zna da smo spremni prihvatiti i pravilno koristiti blagoslove.

Ne moramo se stalno boriti.

Ne moramo toliko žuriti.

Ne moramo živjeti u stalnom stanju stresa i tjeskobe.

Jednostavno moramo pustiti, stvoriti prostor i imati povjerenje.

I dopustiti onome što je naše da nas pronađe.

novipocetak