atma.hr – 52
Kad se žena odluči promijeniti, mijenja se i sve oko nje. – Eufrosina Cruz

Gotovo svaka žena još je kao djevojčica na svojoj koži osjetila razliku među spolovima i predrasude u društvu. Ne čudi što je tome tako, jer još u povijesti žene su se borile za svoja prava, a borba u mnogim zemljama još uvijek traje.

No i tamo gdje je završila, ostali su usađeni obrasci ponašanja, pa još uvijek postoje težnje za dokazivanjem. Ipak, mnoge su žene u povijesti dokazale koliko je jaka ženska volja i dosljednost. Mnoge to dokazuju i danas, možda si baš ti jedna od njih, ili tvoja majka ili prijateljica. Ako nisi, budi! Budi ona koja će se probuditi u 6 ujutro i početi ostvarivati svoje snove.

Budi ona koja će stvoriti svoj put, samo vjerom u sebe i svoj potencijal. Budi ona koja će vidjeti dobro u drugima i ona koja će širiti dobro. Budi djevojčicama primjer, a ženama prijateljica.

atma.hr – 39

Što će meni stopala kad imam krila kojima mogu letjeti. – Frida Kahlo

Svima od nas nešto ide bolje, nešto lošije. Ti nedostaci često nas sputavaju, ruše naše samopouzdanje i umjesto da se fokusiramo na naše pozitivne strane i ono u čemu smo dobre, često je naš fokus upravo na nedostacima i to često ističemo drugima.

Koliko puta vam se dogodilo da vam je netko dao kompliment za ono što vi smatrate svojim minusom? Zahvalite se i počnite gledati sebe očima onoga koji vam je dao kompliment.

Priglite sve na sebi i sve o sebi čemu ste ranije davale minuse. Takve kakve smo danas, učinile su nas naše dosadašnje misli i naše odluke. Onakve kakve želimo biti, čine nas naše sadašnje misli i odluke. Budite najbolje u onome što radite. Radite najbolje što znate i uvijek dajte sve od sebe. Trud i mašta rezultat su uspjeha.

atma.hr – 75
Oduvijek sam znala da ću odletjeti u svemir. – Mae C. Jemison

Gledam djevojčice u školskim klupama, nasmijane, znatiželjne, pune energije i pune snova. Polako postaju odgovorne i samostalne, a još uvijek tako zaigrane i jako pozitivne. Već sad odrasli ih upozoravaju da su snovi preveliki, da su suprotnost realnosti.

Nadam se da im ne vjeruju. A ako ste im vi još nekad davno povjerovale, znajte da vaši snovi jedva čekaju da ih probudite. Snove sanjamo kako bi ih jednom ostvarile.

Kad cijeli svijet šuti, dovoljno je da se čuje samo jedan glas. – Malala Yousafzai

Često biramo ono lakše: Zašto ne proći već sagrađenim cestama? Zašto podići ruku i reći svoje mišljenje, ako izgleda da se svi ostali slažu? Zašto se pobuniti i ispasti „crna ovca“?

atma.hr – 52
Zašto se izdvajati od mase?

Zato jer svijet treba one koje će učiniti nešto novo, one koje će pustiti glas kad nitko drugi neće.

Svijet treba buntovne žene koje će istinski živjeti ovaj život.

zadovoljna.hr

56 JYOTISH I DJELOVANJE SHANIJA

JYOTISH I DJELOVANJE SHANIJA

nikola zuvela jyotish i djelovanje shanija

Kako prepoznati psihologiju Saturna

Zadatak Shanija (Saturna) jest uvidjeti njegovu masku koja se sastoji od projekcija straha. Strah je temeljna emocija prema kojoj formiramo razmišljanje i krojimo zakone. Strah se manifestira u objektivnom svijetu na način da u drugima vidimo neprijatelja (vlada, partner, druga religija), što dovodi do manipulacije ljudima.

Većina ljudi nesvjesno živi iz ove projekcije straha, a kako one izgledaju možemo pročitati u ovoj knjizi kroz dvanaest Shanijevih položaja. ‘Ja’ jest neznatni dio života, dok su Shanijeve projekcije dok ih ne osvjestimo manipulativne u nama.

Ova knjiga daje i posebno svijetlo na odnose, odnosno objašnjava podsvjesne projekcije koje vršimo prema partneru.