atma.hr – 52
“Postoje neki dijelovi svijeta koji, kad ih jednom posjetite, uđu u vaše srce i više vas nikad ne napuštaju. Za mene, Indija je takvo mjesto. Kada sam je prvi put posjetio, bio sam zapanjen bogatstvom zemlje, bujnim ljepotama i egzotičnom arhitekturom, sposobnošću da preoptereti osjetila čistim, koncentriranim intenzitetom svojih boja, mirisa, okusa i zvuka. Kao da sam do tad cijeli svijet promatrao u crno-bijeloj tehnici, a kada sam spoznao Indiju, sve sam doživio u briljantnom tehnikoloru “. – Keith Bellows (Editor-in-Chief, National Geographic Society)

Jeste li ikada sanjali o tome da vidite Mount Everest ili maštali o planinarenju po vrhovima i dolinama Himalaja?

Ova HD snimka iz zraka je snimljena s visine od 6000 metara i pruža nam neviđeni pogled na ovaj veličanstveni krajolik – vjerojatno još više veličanstven s ove točke gledišta, nego što bi bio kad biste pješačili kroz njega.

Video je snimljen sa GSS C520 kamerom, koja je jedna od najnaprednijih kamera na svijetu. Kamera je pričvršćena na helikopter s posadom koji koristili dodatni kisik kako bi izdržali tako visoke nadmorske visine. Helikopter i kamera su uspjeli napraviti snimke ovih iznimno visokih područja u najvišoj mogućoj rezoluciji. Vrh Himalaje nikada nije tako dobro izgledao dok ga promatramo s tla.

Izvor: https://vimeo.com/tetongravity

atma.hr – 52
atma.hr – 52