Ovu gimnastiku prakticiraju mnogi tibetanski monasi, a traje samo desetak minuta. Podržava sve endokrine žlijezde, koje proizvode hormone kao kod 25-30 godina starosti. Ozdravljuje i energizira tijelo, popravlja vid i sluh, usporava boranje kože i sijeđenje kose… Ova gimnastika je vrlo lagana i radimo je u krevetu odmah poslije buđenja. Pogodna je za sve uzraste!

atma.hr – 52
1. Trljamo ruke

Trljamo dlanove nekoliko sekunda dok dlanovi ne postanu vrući. I u isto vrijeme provjerite svoje biopolje. Ako je vruće, onda je s energijom sve u redu, ako je toplo, energija biopolja je smanjena, ako su ruke hladne i vlažne onda postoji ozbiljan poremećaj u organizmu. Ali bez obzira na sve, radite ovu gimnastiku jer ona će vam pomoći da se oslobodite od svih poremećaja i oboljenja.

2. Palming

Vrele dlanove stavimo na očne jabučice. Pritišćemo tempom 1 pritisak u 1 sekundi 30 puta. Poslije zadržite dlanove na jabučicama i držite još 30 sek. Ako imate loš vid, onda zadržite dlanove do 2 minuta. U tom trenutku ide hrana u očne jabučice iz svih receptora okolo. Polako se vid može popraviti, ako budite redoviti i ustrajni. Osim vida, može se vratiti prirodna boja kose.

3. “Pumpamo” uši

Stavimo dlanove na uši i pritišćemo uši 30 puta u 30 sekundi. Ako na početku budu boljele, onda je prisutno kronično oboljenje. I mogu se pojaviti simptomi. Pogotovo, ako oni su bili vezani za uši. Nemojte prekidati. Nastavite s pritiskom “nježnije”, dok ne prođe bol. Ako u pitanju kronična upala ušiju, proći će vremenom. Također se može poboljšati sluh. Ako ste uporni 6 mjeseci, proći će kronična oboljenja. Za iscjeljenje ozbiljnih problema potrebno je duže vrijeme, 1,5 – 2 god.

atma.hr – 52
4. Zatezanje lica

Veliki prst iza uha, ruke stisnuti u pesnicu i početi zatezanje lica od brade do ušiju, jako pritišćemo kožu lica, masiramo. Također 30 puta. Poslije ove vježbe osjetit ćete priliv krvi u lice i lice se može oznojiti. Poboljšava se limfni tok, zateže se koža.

5. Masaža čela

Desni dlan na čelo, lijevi dlan na desni. Trljajuće pokrete s lijeva na desno, 30 pokreta. Aktivacija hipofize i poboljšanje rada sinusa.

6. Masaža glave

Ova vježba djeluje na parijentalni dio glave. “Letimo” rukama iznad glave. Pravimo prsten od ruku (lijevi dlan na desni) i letimo nad glavom naprijed-nazad 30 puta, a poslije lijevo-desno od jednog uha ka drugom 30 puta. Glavu treba malo podignuti. Ova vježba normalizira tlak, i visoki i niski. Poboljšava se pokretnost zglobova ramena. Učvršćuju se mišići ruku. S vremenom nestanu bolovi u rukama. I ako ranije niste mogli dizati ruke, uskoro ćete moći s lakoćom.

atma.hr – 52
7. Masaža štitne žlijezde

Desnu ruku stavimo na štitnu žlijezdu, lijevu ruka na desnu. 30 puta lijevom rukom pravim polusferu od grla do kraja trbuha, kao da masiramo energetske centre, 30 puta. Na kraju stavimo lijevu ruku na desnu i zadržimo nekoliko sekundi.

8. Masaža trbuha

Spuštamo ruke na trbuh. Desna dolje, lijeva gore, masiramo trbuh po hodu kazaljke 30 puta. Normalizira se rad trbušnih organa, nestaju zatvori.

banner za knjige ZIVJETI BEZ BOLOVA

9. Rotacija

Ruke i noge gore, rotiramo ruke u ručnom zglobu i noge u skočnom zglobu 30 puta, poslije protresemo. Poboljšava se krvotok u kapilarama, čiste se sitni energetski kanali.

10. Trljamo stopala

Stopalo o stopalo i rukama svako stopalo. Masiramo. Cijelo stopalo, pripazite kakav je osjećaj, ima li bolne točke. Ako ima, masirajte ih više. Posebna pažnja na centar stopala, 30 sekundi.

Vera Chesheva /tajnalepote.blogspot.hr