Artwork by Daniel B. Holeman

Što više prakticirate zahvalnost, to više uviđate na koliko stvari možete biti zahvalni. Tada vaš život postaje neprestano slavlje radosti i sreće. Kad postanete učitelj zahvalnosti, u svemu vidite Boga, a vaš odgovor je ljubav i zahvalnost za najveći dar – život. Sada ponovno ulazimo u intenzivno zajedništvo ljubavi s našim Stvoriteljem. Osjetite kako ove riječi izviru izravno iz vašeg srca. Zajedno, kao jedno srce, upućujemo ove riječi zahvalnosti onome koji nas je stvorio.

atma.hr – 52
Danas, Stvoritelju svemira, moje je srce ispunjeno zahvalnošću za dar života koji si mi dao. Hvala ti na prilici da iskusim ovo prekrasno tijelo i ovaj prekrasan um.

Danas ti, Gospodine, želim izraziti svoju zahvalnost za sve što sam od tebe primio.

Znam da je način na koji mogu reći hvala za život potpuno uživanje u svakom trenutku svog života. A jedini put prema uživanju u svakom trenutku je ljubav.

Danas ću izraziti svu ljubav i sreću koje su u mom srcu. Voljet ću tvoje kreacije, voljet ću sebe i voljet ću ljude koji žive sa mnom.

Znam da je život prekratak da bih ga tratio u tuzi i sukobu s ljudima koje volim. Uživat ću u prisutnosti ljudi koje volim, poštujući njihove životne izbore, kao i moje.

Danas ću radosno primiti tvoje darove radujući se i radujući se ljepoti tvoje kreacije.

Pomozi mi da budem velikodušan kao što si ti velikodušan, da velikodušno dijelim ono što imam, kao što ti velikodušno dijeliš svoje darove sa mnom.

banner za knjige akasha

Pomozi mi da postanem učitelj zahvalnosti, velikodušnosti i ljubavi, kako bih mogao uživati ​​u svim tvojim kreacijama.

Danas mi, Gospodine, pomozi da očitujem svoju kreaciju kao što ti manifestiraš svemir, da izrazim ljepotu svog duha u vrhunskom ljudskom umijeću: umijeću sanjanja svog života.

Danas ti, Gospodine, šaljem svu svoju zahvalnost i svoju ljubav jer si mi dao život. Amen.

“Molitve”, don Miguel Ruiz

ATMA/aprilamente.info/Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr