Foto: pixabay.com

Ovozemaljska tuga, odnosno tuga ovog svijeta je za ljudsku dušu umiranje. Ne daj svome srcu da tuguje, nego tješi sebe Gospodinom.

atma.hr – 78
Ne misli da samo ti trpiš nevolje više od svakog.

Onaj tko ima imovinu, kad doživi štetu gorko tuguje, a onaj tko prezire imovinu bez tuge je.

Slavoljubiv se žalosti kad ga sramote, a smireni prima sramotu kao svog prijatelja.

Tko prezire svjetsko zadovoljstvo, toga neće uznemiriti svjetske pomisli (Nil Sinajski).

Tuga ne vlada onim tko je pobijedio strasti, a strasti je pobijedio onaj tko je pobijedio želje.

Tako, uzdržljiv ne tuguje što nije došao do hrane, čedan ne tuguje što nije učinio sramno djelo.

Čovjek bez ljutnje u sebi ne tuguje što mu se nije dala prilika da se osveti, smireni ne tuguje što je lišen ljudske počasti.

Onaj tko ne mari za stjecanje imovine ne tuguje što je pretrpio neuspjeh i štetu. Oni su u sebi potpuno ugasili sve takve želje pa zato i ne osjećaju tugu, jer onoga bez strasti ne može raniti tuga, kao što ni strijela ne može raniti onoga tko je obučen u oklop…

atma.hr – 39

Ne daj svome srcu da tuguje, nego tješi sebe Gospodom…

Ne misli da samo ti trpiš nevolje više od svakog. Kao što živome na zemlji nije moguće da izbjegne zrak, tako čovjeku koji živi u ovom svijetu nije moguće da ne doživi iskušenja žalosti i bolesti…

Ne treba biti malodušan u iskušenjima, već bodriti se molitvama i dobrim djelima, podržavajući one koji plove po moru. Oni, kad se podigne bura, pažljivo gledaju na sve, bdiju i prizivaju Boga u pomoć. Gospodin ne prezire one koji Ga prizivaju u nevolji…

More nije uvijek mirno i ovaj život nije moguće preplivati bez iskušenja. Ali ako se budemo držali vjere u Boga kao kormila, ono će nas odvesti u pristanište života…

Ako je na nas naišla tuga, očekujmo približavanje radosti.

Uzmimo za primjer one koji plove po moru. Kad se na njih podigne vjetar i silna bura, oni se bore s valovima, očekujući tiho vrijeme.

atma.hr – 78
A kad nastane tišina, oni očekuju buru. Zato su uvijek budni, da ih iznenadni vjetar ne bi zatekao nespremne i ne bi svalio u more.

Tako i mi trebamo činiti. Kad nas zadesi žalost i nevolja, očekujemo olakšanje i pomoć Boga… A za vrijeme radosti, ne zanosimo se, da pri izobilju radosti ne zaboravimo na suze.

bastabalkana

65 SVJETLOSNO VIJEĆE

SVJETLOSNO VIJEĆE

Božanske poruke za ostvarenje najdubljih želja duše

Kroz svoju naprednu duhovnu obuku, Danielle Rama Hoffman je upoznala Svjetlosno Vijeće – međugalaktičku skupinu od nekoliko tisuća svjetlosnih bića diljem multiverzuma. Njihova svrha je podržati pojedince dok se kreću u kolektivnu svijest i vraćaju se u svoje prirodno stanje radosti. Vijeće je prenijelo učenja u ovoj knjizi za one koji žele ubrzati svoje putanje ka zdravlju, bogatstvu, sreći i ostvarenju najdubljih želja duše.

Knjiga nudi praktične tehnike kako biste brigu, dug, iscrpljenost i izolaciju transformirali u radost, obilje, svrhu, lakoću i povezanost, uz skupinu božanskih pomagača.

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.