Sanjala sam kako je moj ujak kupio stan u jednoj zgradi. Zgrada ima par katova i sive je boje, oko nje se mogu vidjeti nekakve biljke, tipa lavande. Ujak stoji ispred zgrade i govori s nekim ljudima koji isto posjeduju stanove. Govori im kako se u stanu pojavio miš, kako mu je žao da nije odmah na vrijeme reagirao. Taj miš ušao je kroz ulaz na tavan, a otvor se nalazio u kuhinji, odnosno na plafonu kuhinje. Otvor se je otvorio i miš je iskočio u novi stan, a zgrada je novogradnja.

atma.hr – 75
Kuća, zgrada ili bilo koji objekt u kojem živimo obično predstavlja našu osobnost, nas same ili naš život. To je mjesto gdje smo „doma“, sigurni, zaštićeni, u poznatome okruženju. Mjesto intimnosti, gdje postajemo slobodni, skidamo maske s našega lica i postajemo ono što jesmo. Ulaziti u neki novi prostor ukazuje na novi aspekt nas samih ili našega života.  Prema vašim životnim okolnostima, ovaj prizor ukazuje na novi projekt u koji ulazite, označava jedan novi aspekt vašega profesionalnoga života, u kojem svakako će biti uključeni i ostali sudionici, što je vidljivo i po tome da se radi o jednoj zgradi s više stanova. Miš je životinja koja u stanu svakako nije poželjna, kod većine ljudi na samu pomisao ukazuje na gađenje.

Znamo da su miševi vrlo snalažljive životinje i da imaju veliku sposobnost brze reprodukcije. Ovaj miš dolazi s tavana, s mjesta koje ukazuje na um i misaone procese. Vaše prepreke mogu imati korijen u umu, pretjeranom razmišljanju, strahovima itd. Možda trebate sjesti sami sa sobom i pretresti malo po ladicama vašega uma. Ovaj san za vas ima jedno upozorenje, da morate reagirati na vrijeme, da ne stavljate probleme koji se na samome početku mogu pojaviti pod tepih. Na samome ste početku, i držite se one mudre: Bolje spriječiti nego liječiti!

Značenje sna zna samo osoba koja ga je sanjala. Ovo je promišljanje i meditacija nad snom, koji kada se podijeli postaje od kolektivnog značaja i poprima poruku za svakoga tko ga čuje. Ove su neke moguće smjernice, a svatko u dubini sebe zna poruku koju mu duša šalje za konkretnu životnu situaciju u kojoj se nalazi.

atma.hr – 75
Pošaljite nam svoj san

Ukoliko imate neki san nad kojim bi htjeli čuti promišljanje, pošaljite ga na [email protected]. Uz san napišite osnovne podatke o sebi (god, spol i koja je trenutna životna situacija u kojoj se nalazite), ovi podaci neće biti javno objavljivani. Od pristiglih snova odabrani će biti interpretirani. San je poruka duše, jedno od najvrjednijih alata koje ljudsko biće posjeduje. On često postaje konkretan vodič i daje nam jasne poruke i smjernice. Iskoristite svoje snove, svoju unutarnju mudrost koja vas posjećuje u noćnim satima.

Ukoliko Vas interesira rad na snovima u Labinu kreće mala grupa za rad na snovima: Ispričaj mi svoj san… Prvi susret biti će 22.10. s početkom u 18 h. Zbog ograničenog broja potrebno se je prijaviti!

Antonio Mrzlić, gestalt psihoterapeut
www.amrzlic.com 

snovi

leonida 300
SVJETLANA KUCURSKI 300
CONNY 300