Foto: pexels.com

Suosjećanje je univerzalni jezik ljubavi. Suosjećanje nas sve spaja. Zahvaljujući suosjećanju svi smo jedno.

atma.hr – 78
U blizanačkom odnosu suosjećanje je ključno kako bismo održali vibraciju bezuvjetne ljubavi. Iako često izgleda da blizanci nemaju milosti jedno prema drugome, činjenica je da bez sposobnosti da suosjećamo s drugom osobom postaje nemoguće voljeti.

Zašto nam je teško u blizanačkom odnosu pokazati empatiju prema našem blizancu?

Dinamika ovog odnosa je takva da često jedna osoba poriče postojanje ove veze. Događa se da naša blizanačka duša želi potisnuti ovaj odnos i na sve moguće načine se trudi poreći naše postojanje. Tu su razne zabrane kao npr. blokiranje na društvenim mrežama, zabrana da se javimo ili na bilo koji način budemo dio njihovog života.

Tijekom svih tih faza je veliki izazov za dušu koja je svjesna ovog odnosa održati suosjećanje prema svojoj blizanačkoj duši.

Kada oni nemaju milosti za nas, zašto mi da imamo za njih? – rekao bi Ego, međutim duša i dalje može voljeti i suosjećati. Suosjećanje je zapravo razumijevanje procesa kroz koji prolazi druga osoba, razumijevanje njenih osjećaja, ali ne i identificiranje s istima.

atma.hr – 39

U blizanačkom odnosu se od nas traži da uvažimo put druge osobe. Da shvatimo da svatko od nas ima slobodnu volju i pravo na svoje izbore. Ako naša blizanačka duša trenutno bira put koji nije u skladu s našim, neophodno je da to poštujemo i da sagledamo širu sliku. Možda je potrebno da prođe još neka životna iskustva ili učenja.

Kao što Bog ili Univerzum ima mnogo milosti za nas, tako i mi trebamo imati milosti prema drugima, a posebno prema drugom dijelu naše duše. Naš blizanac nam zrcali ono što se nalazi u nama, jer smo savršena ogledala. Ukoliko doživljavate okrutnost, teške riječi ili blokiranje od strane vaše blizanačke duše, zapitajte se: “Gdje ste to okrutni prema sebi? Jeste li grubi prema sebi? Kritizirate li sebe? Što blokirate u svom životu?”

Prvenstveno je potrebno da budemo suosjećajni prema sebi. Ako smo nježni prema sebi, ako su u našoj glavi lijepe misli o nama samima, ako je u našem srcu ljubav, naše okruženje, a posebno blizanačka duša će to odražavati. Već sada osjetite milost u svom srcu, osjetite koliko ste blagoslovljeni samo zato što postojite.


Widget not in any sidebars

Osjetite koliko ste dragocjeni i potrebni ovom svijetu. Bez vas ništa ne bi bilo isto. Osjetite zahvalnost za sva iskustva. Ona su vas oblikovala da budete ono što ste danas. Zahvalite se čitavom postojanju jer ste imali toliku sreću da sretnete drugi dio svoje duše. Pojačajte intenzitet ovih osjećaja zahvalnosti, ljubavi i radosti i direktno iz svog srca pošaljite ih svom blizancu.

Podijelite beskrajnu ljubav koja se nalazi u vama i od koje ste satkani. U dijeljenju je sreća. Zamislite ljude koji nikada nisu osjetili ljubav, a vaša blizanačka duša je u vama probudila toliku ogromnu, neopisivu riječima. Zar vam to nije dovoljno da shvatite koliko ste sretni? Osjetili ste Božansku ljubav, ujedinjenje duše.

Netko takvu ljubav životima ne osjeti, a vi ste imali privilegiju voljeti i biti voljeni na najdubljoj razini duše. Uvijek imajte ovo na umu. Kada sve izgleda beznadno, ipak nije. Potrebno je samo probuditi suosjećanje u sebi i podijeliti ga sa svojom blizanačkom dušom. Suosjećanje nas čini moćnima, a naše odnose ispunjava Božanskom milošću.

atma.hr – 78
Ono nas povezuje s onim što je ljudsko u nama, a ispoljava se kao Božansko. Vraća nas u naše izvorno stanje ljubavi. Povezuje nas s nama samima, povezuje nas sa svim stvarima u Univerzumu, a najviše s našom blizanačkom dušom. Dopustite milosti da vas vodi!

***

Individualne konzultacije i psihološke tretmane možete zakazati putem e-maila: office@sanjaivanovic. rs

Također, možete pratiti fb stranicu – https://www.facebook.com/susretsadusom/ na kojoj dijelim  uvide i spoznaje do kojih sam došla tijekom odnosa sa mojom blizanačkom dušom.

Više informacija o mom radu i o EFT I Matrix Reimprintig tehnikama možete naći na web stranici www.sanjaivanovic.rs

Sanja Ivanović  Energetski psiholog, certificirani EFT trener i EFTMR  terapeut.

38 OSHO – ZDRAV EMOCIONALNI ŽIVOT

banner za knjige osho zdrav emocionalni zivot