Foto: pixabay.com

Prije SVAKOGA – prvo bi trebali poslušati svoj zdrav razum, kojeg nažalost mnogi više nemaju. Zdrav razum je najbolja znanost i najbolji doktor, no nažalost u ovakvom nezdravom načinu življenja, zdrav razum je utopija. Na što se sveo naš tzv napredak i znanost!? Kakvog dobra mi imamo od toga ako je cijena ta da uništavamo svoju prirodu, svoje zdravlje, svoju slobodu i svoju mudrost koja proizlazi iz suživota s prirodom?

atma.hr – 78
Najdraži su mi ovi što pljuju po svakome tko razmišlja izvan okvira, svojom glavom – pa se pozivaju na našu veliku službenu znanost, znanstvenike i profesore s eminentnih sveučilišta. Nema što, super smo društvo stvorili slušajući sve te znanstvenike i stručnjake.

Uništili smo veliki dio svoje prirode od koje živimo, uništili organsku proizvodnju hrane, stvorili tehnologiju u kojoj gubimo sebe (naročito mladi), zanemarili prirodne načine za jačanje imuniteta i okrenuli se nesigurnim i štetnim kemikalijama.

I onda to netko smatra uspjehom i nečem čemu bi čovjek trebao vjerovati ! Jučer je umrlo 8000 djece od gladi i danas će opet – dok mi u isto vrijeme bacamo čak 30% hrane koju proizvedemo. Nema što, vidi se da znanstvenici i stručnjaci rade svoj posao.

Na što se svela naša znanost!? Kakvog dobra mi imamo od toga ako je cijena ta da uništavamo svoju prirodu, svoje zdravlje, svoju slobodu i svoju mudrost koja proizlazi iz suživota s prirodom?

Danas nitko ne govori o tome da čovjek ima vrlo moćan imunitet, naravno ukoliko pazimo na to kako se ophodimo prema svome tijelu. Međutim, mi ne želimo paziti – mi želimo jesti nezdravo, živjeti nezdravo i uživati u svojim navikama koje nas čine bolesnima.

atma.hr – 39

Briga nas, imamo lijekove koji će nam pomoći da na takav nezdrav način živimo u bolesti što je duže moguće i da nas što manje boli. To što na taj način stvaramo jedno devijacijsko društvo, to nema veze. Imamo zatvore, psihijatrije i mnoge razne ustanove koje žive od ovog biznisa. Za mnoge znanost kakvu poznajemo predstavlja uspjeh čovječanstva, za mene je ona naš poraz.

Jedna stvar još, nitko ne razmišlja o tome da lijekovi nisu štetni samo za naš organizam i sama proizvodnja lijekova općenito je vrlo štetna po okoliš. Prvo bi trebali poslušati svoj zdrav razum, kojeg nažalost mnogi više nemaju.

Ja ne želim reći da su lijekovi apsolutno loši, daleko od toga, oni su nam potrebni za krajnju nuždu. Međutim, zdravlje je nešto o čemu bi morali razmišljati kada smo zdravi, a ne kada se razbolimo pa nam ne preostaje ništa drugo osim da se kljukamo kemijom i molimo Boga da nas spasi, uz obećanje da nećemo više nikada biti neodgovorni prema sebi.

Naravno, čovjek se može razboljeti čak i kada pazi na svoje zdravlje, međutim to je vrlo rijetko ako se čovjek uistinu posveti zdravom životu. No za to je potrebna edukacija koju ćete teško dobiti od službene znanosti i medicine, jer recimo kod nas se kokošja juha smatra zdravom hranom, što nema nikakve veze s istinom. Naročito ako kupite meso za juhu negdje u supermarketu pa onda još dodate malo više vegete. To je otrov, a ne zdravo jelo!

Zdrav razum je najbolja znanost i najbolji doktor, no nažalost u ovakvom nezdravom načinu življenja, zdrav razum je utopija.

Anđelko Katinić

atma.hr – 78