Od kada traje čovječanstvo, traje i njegova potraga za srećom, bogatstvom i blagostanjem. Svatko od nas želi imati ugodan život, život koji nas neće bacati u krajnosti, život koji će nam omogućiti mir i samostalnost. No takav život nije dovoljno samo željeti, potrebno ga je stvoriti, ponajprije unutar sebe, a zatim i izvana. Zapravo, mi uvijek i živimo ono što unutar sebe izgradimo, jer zaista život koji živimo izvana jeste odraz bogatstva kojega posjedujemo unutar sebe.

atma.hr – 39

Do određene životne dobi veliku ulogu u izgradnji našega života i našega identiteta snosi okolina u kojoj odrastamo, u tih prvih 10 – 12 godina života u nas bivaju usađeni prvi obrasci ponašanja, prva opredjeljenja, prva uvjerenja…, a sve to kasnije će imati ogroman utjecaj na naš život. Ponešto smo primili od naših roditelja, ponešto od bliže rodbine, veliku ulogu je tu odigrala i škola pa i Crkva, religija, društvo. Sve u svemu, mnogo tuđih ideja, tuđih uvjerenja, tuđih strahova i tuđih svjetonazora biva usađeno u nas u godinama našega odrastanja.

Dok smo djeca, mi vjerujemo starijima, posebice onima koji su nam bliski, sjedimo do njih i slušamo njihove priče, upijamo njihova uvjerenja i njihove strahove, njihove želje, očekivanja i nadanja. I tako, malo po malo, mi gubimo sebe i postajemo dio mase u kojoj smo se našli po rođenju. Naša uvjerenja nisu naša, naši strahovi, naša nadanja i očekivanja isto tako, sve to smo pokupili od okoline, baš kao što programer unosi određeni program u računalo tako i okolina unosi ‘programe’ u nas, kako bi mogli djelovati u skladu s ostalim komponentama cjeline (društvo) u kojoj se nalazimo.

No hvala Bogu, svatko od nas (nadam se) ulazi u period života u kojemu počinjemo primjećivati nelogičnosti u mnogočemu što naučismo kao djeca te se kao rezultat toga u nama budi potreba za razotkrivanjem istine o tome tko smo mi zapravo’? , ‘što je život’? ‘što je Bog’? ‘što je sreća’? i tako dalje. No iako se pitanja pojavljuju, a odgovori uzdrmavaju sve temelje na kojima se gradila naša logika, unatoč svemu tome mi se veoma teško odričemo naših davno steknutih navika i uvjerenja. Razlog tome se krije u činjenici da sve ono što smo u sebe primili čistom vjerom djeteta jeste postalo dijelom našeg ‘fantomskog identiteta’ koji se skrio duboko u našoj podsvijesti te odatle upravlja našim cjelokupnim djelovanjem.

Da bi se oslobodila toga, osoba mora umrijeti prije smrti te biti nanovo rođena. No, što to znači umrijeti prije smrti i biti nanovo rođen, na što se odnose ta smrt i novo rođenje!?

atma.hr – 75
Umrijeti prije smrti znači napustiti nametnuti identitet koji je u nas ugradila okolina, dok biti nanovo rođen znači ponovno spoznati sebe, sebe koji nije vezan patentima društva, okoline i tradicije. Uistinu svatko od nas mora imati dva rođenja, u suprotnom to znači da nikada nismo niti živjeli, jer ovo što većina nas živi nije slobodan život već ‘vještački program’ koji je uvjetovan strahovima.

Odrasli smo s uvjerenjima kako je život težak, često nemilosrdan, kako je bogatstvo prokletstvo i kako je za malo sreće potrebno mnogo znoja i suza. Uživanje u životu nam je predstavljeno kao nemilo Bogu, pa veoma često zbog nekog užitka imamo duboku grižnju savjesti te tako nesvjesno tjeramo užitke iz našega života. Htjeli bismo biti bogati, ali u našoj podsvijesti bogatstvo je okarakterizirano kao nešto loše, nešto gdje se čovjek može izgubiti ili se zamjeriti Bogu, pa tako i bogatstvo tjeramo iz našega života.

Dakle ako ste nezadovoljni sa sobom, svojim životom, ako želite promjenu, novi početak, novi život… tada morate odbaciti staro i stvoriti novo. Zagledajte se duboko u sebe, pronađite sve svoje strahove, sve svoje sumnje, sva svoja uvjerenja, zahvalite im se, a zatim ih napustite i krenite iz početka. Ako niste u stanju to učiniti, tada vaša želja za slobodom još uvijek nije dovoljno iskrena, sve dok niste u stanju napustiti ono što smatrate svojim identitetom vi niste spremni krenuti dalje.

Namaste

A. Katinić
Pratite Vitae Est na Facebook stranici
https://zivottosamja.blogspot.com/2018/08/upoznati-sebe-smrt-prije-smrti.html

Prethodna objavaIzluđivanje ili Gaslighting – Jeste li žrtva ove posebne vrste manipulacije?
Slijedeća objavaKako se riješiti mrava iz kuće na prirodan način
Ono što je obilježilo moj život je višegodišnja ovisnot o drogama u koju sam upao još kao vrlo mlad, sa tek 14 godina. To je bio moj život narednih 7 godina, bez ikakvoga cilja i svrhe u svome životu. U tome periodu nisam niti znao za pojam Duhovnost, za mene je sve to bila fantazija. No onda se događa preokret u mome život, u ljeto 2007. godine imao sam iskustvo blisko smrti, koje se dogodilo kao posljedica totalne iscrpljenosti moga tijela. Ležeći u bolnici u Slavonskome Brodu doživjeo sam nevjerovatno iskustvo koje je zauvijek promijenilo mene i moj život, tu noć za moju Svijest nije bilo granica, sve barijere su bile porušene i imao sam uvid u postojanje drugih dimenzija, spoznao sam beskonačnost postojanja i komunicirao sa najčistijim oblikom svoje Svjesnosti, to jest sa svojom Dušom. To ljeto u bolnici ja sam umro prije smrti i ponovno se rodio kao sasvim nova osoba. Kroz svoje tekstove pokušavam iznijeti spoznaje koje pronalazim unutar sebe sa nadom da koriste na dobrobit onima koji ih čitaju. Namaste

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here