Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Donosimo vam kratki interview s Jasminom Kovačev (internacionalni EFT Ekspert, EFT Master Trener i Coach za Vrhunska dostignuća), koja se već dugi niz godina bavi uklanjanjem emotivnih intenziteta i pomaganjem ljudima da promijene dio osobnog sustava vjerovanja (mentalnih blokada) koje ih na bilo koji način sabotiraju u životu.

atma.hr – 75
Je li ovo fizičko tijelo jedino u kome je naša duša boravila?

Svi znamo da je je duša vječna, a opet ima još uvijek onih koji ne vjeruju da je duša boravila u različitim tijelima kroz različite inkarnacije. Ima i takozvanih “mladih duša” koje nisu imale prethodne inkarnacije, ali njih je veoma malo.

Sve religije su imale razumijevanje ovog koncepta uključujući i kršćanstvo, ali je od strane kršćanske crkve, 553.godine, reinkarnacija proglašena heretičkom doktrinom. Da ne ulazimo u razloge zašto, vrijeme je da idemo dalje u pravcu koji će nam pomoći da rastemo, razvijamo se i duhovno napredujemo.

Mnogi postavljaju pitanje – Zašto ulaziti u prošle živote kada ima i u ovom toliko toga na čemu treba raditi?

Svi koji se imalo bave osobnim rastom i razvojem razumiju da našu stvarnost određuje naša percepcija tj. naše opažanje. Od čega ovisi kako opažamo svijet oko sebe? Od naših emocionalnih ožiljaka prošlosti i uvjerenja koja imamo, koji u stvari predstavljaju filtere kroz koje promatramo svijet. Stoga je naše opažanje obojeno postojećim filterima.

Obično je najveći broj tih ožiljaka koje nosimo u sebi rezultat programa kojeg smo stekli u ovom životu i to u najranijem djetinjstvu. Međutim to nije jedini segment utjecaja na našu percepciju tj. način na koji doživljavamo sebe, druge i svijet oko sebe.

U svom radu do sada, naišla sam na brojne utjecaje s različitih nivoa, vremena i dimenzija. Pored dominantog utjecaja našeg djetinjstva i uvjetovanosti koje smo stekli u tom periodu, ožiljci prošlih života su sljedeći faktor po doprinosu našim individualnim osjetljivostima. Kada pričamo o osjetljivostima, to se odnosi na sve oblasti života, počevši od zdravlja, partnerskih odnosa, doživljaja sebe, poslovnog uspjeha itd.

Koliko god bi trebali imati čista iskustva ovog života, zbog postojećih enegetskih ožiljaka tj. energetske informacije u morfogenom polju, i manji doživljaj na sličnu temu u ovom životu, doprinosi probijanju vela koji dijeli živote. Tako naša osjetljivost na datu temu postaje znatno veća nego nekom drugom tko nije imao takvo iskustvo.

Nekada su iskustva prošlih života toliko jaka da i malo podsjećanje na neki element iz tog života stvara reakciju. Reakcija može biti i negativna ili pozitivna. Bitno je razumjeti da su to stari energetski ožiljci koji traže rješavanje na energetskom nivou kako bi dalje u ovom životu imali sposobnost objektivnog doživljaja stvarnosti, a ne stvarnosti obojene ožiljcima prošlih života.

atma.hr – 39

Primjer negativne reakcije – osoba je u prethodnom životu bila vitez koji je umjesto odlikovanja za zasluge polaganjem mača na rame, nenadano bio proboden mačem u ramenom djelu čime mu je okončan život. Posljednje slike koje je vitez vidio je lepršanje crvenog plašta kralja koji ga je proboo. Kao rezultat takvog iskustva u prošlom životu, u ovom životu osoba ne može smisliti crvenu boju, niti kada ga neko prijateljski potapše po tom ramenu. Rješavanjem energetskog ožiljka tog vremena nestala je odbojnost prema crvenoj boji i prema dodiru na to rame.

U navedenom primjeru radi se o nepodnošenju nečeg što nije ključno za važne životne teme, međutim neke povrede prošlih života mogu značajno doprinijeti osjetljivosti u zdravstvenom smislu upravo na mjestu same povrede. Ukoliko mislimo – to je samo ožiljak prošlog života, možemo doći u situaciju da se iznenadimo kada nam krene pravi zdravstveni problem baš na tom mjestu povrede iz prošlog života, i to u nekom trenutku kada nam poraste osjetljivost tj. padne imunološki sustav.

atma.hr – 39

Percepcija nekih života može imati ogroman utjecaj na današnji – osećaj nezaštićenosti, osećaj napuštenosti, usamljenosti, raznih strahova. Ako nam je jasno da su emocije energetske prirode i da slično privlači slično, tada nam je jasno da ukoliko ne želimo privući u svoj život još više dokaza za iste te emocije, tada je potrebno riješiti stare ožiljke prošlosti.

Tokom svog rada kod gotovo 50% klijenata se pokazalo potrebnim u cilju iscjeljenja, riješiti terete nekog od prošlih života. Kada pričamo o iscjeljenju, ovdje je to veoma širok pojam koji obuhvaća sve nivoe ljudskog bića od fizičkog, preko emotivnog, mentalnog, intuitivnog do duhovnog.

Može li svatko ući u kontakt s prošlim životima?

Velika većina ljudi može ući u kontakt s iskustvima prošlih života. Izuzetak su oni koji su imali ekstremno traumatično iskustvo u nekom prošlom životu pa im zbog toga podsvijest zatvori pristup. Ovo je dosta rijetko, ali i kod ovih osoba kako se vremenom omekšava iskustvo na nivou podsvijesti, polako počinje otvaranje informacija. Podsvjesni um ima ulogu zaštite i štitit će nas od pristupa onom što percipira opasnim po naše biće. Ovo se odnosi i na pristup koji koristimo u radu tokom dvodnevnog programa koji je u potpunosti siguran.

Kod osoba koje imaju religijsku odbojnost prema konceptu reinkarnacije, također može doći do blokiranja pristupa informacijama prethodnih inkarnacija.


Seminar – meditativna radionica “Utjecaj prošlih života na sadašnji“

20. i 21.10. PULA

29.-30.10. ZAGREB
10:00-18:30, Poslovno učilište Filaks, Gjure Szaba 4, Zagreb


Widget not in any sidebars

Utjecaj prošlih života na sadašnjost 

Program je prvi put održan na Pašmanu ove godine i na traženje mnogih održat ćemo ga ponovo kako bi dali priliku onima koji su je propustili.Dvodnevni seminar-meditativnu radionicu “Utjecaj prošlih života na sadašnjost“ gdje ćete iskusiti spektar različitih pristupa spoznavanja iskustava prošlih života koji vas određuju danas. Nekada možete otkriti i neke od svojih ranijih talenata, sklonosti, što također ima svoju značajnu vrijednost u ovom životu.

Tokom ova dva dana imat će te priliku da:

  • proširite svoje vidike
  • bolje razumijete sebe
  • bolje razumijete druge oko vas
  • sagledate neke segmente svoje prošlosti i njezin utjecaj na današnji život
  • iskusite spektar meditacija gdje svaka ima drugačiju ulogu i donosi drugačije uvide, uključujući i Jasmininu originalnu i veoma efektivnu vođenu meditaciju “Korjen utjecaja”, kojoj je cilj pronalaženje dubljih doprinosioca ovoživotnim blokadama koje potiču sa nivoa prethodnih inkarnacija.

Prijave na: link za prijavu ili mail: [email protected]

Jasmina Kovačev
EFT Master trener, META-Zdravlje Master trener
Coach za postizanje vrhunskih dostignuća

www.TehnikaEmocionalneSlobode.com

jasmina kovacev
Jasmina Kovačev