atma.hr – 52
ŽIVJETI U VJEČNOJ SADAŠNJOSTI

Što trebate znati o ovoj novoj djeci?

Kao prvo, ovo su djeca koja su tu da vas promijene. Da promijene način na koji razmišljate, da promijene način na koji doživljavate same sebe i svijet oko vas.  Ona su došla da promijene, svatko svoj, djelić ovoga našega svijeta. Ako se u svom razmišljanju i ponašanju postavite iznad njih, kao autoritet koji je tu da njih nešto nauči i da ih odgaja – već ste propustili sve šanse koje su vam oni donijeli za VAŠ napredak.

Poštovanje je ključna riječ u razumijevanju ove djece. Morate ih od početka poštivati dovoljno da vam oni počnu otkrivati svoje darove koje su pripremili za vas. A donijeli su ih iz daleka. Čak iz trenutka koji je prethodio stvaranju čitavog ovog našeg svemira. Znanje koje su došli podijeliti s nama je sasvim drevno – ono stiže upravo iz onog trenutka u kome još nije ni bilo vremena. Ako tako nešto uopće možete zamisliti. Oni su ti koji to mogu, i tu su da nam donesu promjenu koja nam je tako nužno potrebna da bismo mogli promijeniti ovaj svijet na bolje.

Oni su nova djeca. I tu su da VI saslušate ono što su vam ONI došli za reći. A ne baš da oni slušaju vas. Jer sva vaša razmišljanja o životu su se i tako pokazala pogrešnima ili bar nedostatnima, i stvorila su ovakav svijet i način života s kojim nitko ovdje baš nije previše oduševljen.

Stoga: vežite se, polijećemo, jer oni su već tu, među nama. Oni su veliki Majstori stvaranja, ljubavi i velike sutrašnjice ovoga planeta. A vi im možete biti od pomoći u stvaranju novoga svijeta samo ukoliko ih prepoznate kao ono što oni uistinu jesu.

I saslušate ih.

Kako ova nova djeca sadašnjice funkcioniraju?

Za ovu novu djecu sadašnjice, sve je moguće. Ne postoji nemoguće.

Ona su svjesna povezanosti svega, ali baš svega, u jedinstvenu cjelinu! Za njih su čuda moguća, čak i kada ta čuda nama neće izgledati kao čuda, nego će biti „prikrivena“: neupućenima će većina događaja kojima će se ostvarivati njihove želje izgledati kao splet slučajnosti i sretnih okolnosti. Da, baš!


Widget not in any sidebars

Kako je moja Ruža dobila svoju lopticu

Ja imam moju princezu Ružu, curicu svjesnu svega od kada se rodila. Sa 5 mjeseci, dok još nije znala govoriti niti slogove, kada sam je uzela u ruke izgovorila je moje ime: „Kaja“. Molim? Pa ti pričaš?! Koju godina poslije, kada smo bile u posjetu rodilištu, rekla sam joj: – „Ovdje si se ti rodila!“ Odgovorila mi je ozbiljno: – „Da, znam. Sjećam se.“ O, ok. Oprosti mila, što sam pomislila da se ti nečega ne sjećaš…

E, sad, kako je to moja Ruža dobila svoju lopticu? Jednom, kada ju je poželjela, točno onu jednu koju si je ona zamislila (sa nacrtanom Štrumpfetom) iz veelikog aparata s ogromnom hrpom loptica u njemu? Takav aparat radi na principu da se ubaci 5 kuna, i onda iz te velike hrpe loptica na dnu aparata ispadne jedna od njih. A ona si je zamislila baš tu jednu između svih njih, od tako puno različitih koje su bile u aparatu! Ja sam joj dala taj novčić od 5 kuna, ali sam joj rekla da nema šanse da joj ispadne baš ta jedna loptica od svih njih. Koliko puta bi se, po vašem mišljenju, trebao ubaciti novčić da se dobije BAŠ TA loptica (od tih 200, 300 ili više njih, koliko ih je moglo biti unutra)? Ako takve loptice nije uopće ni bilo pri dnu aparata, nju s jednim novčićem ne bi nikako bilo moguće dobiti, jer bi trebale prvo ispasti sve one druge loptice koje su bliže dnu aparata od nje. Sve u svemu, nemoguća misija – činilo se .

Nemoguća misija? Za vas ili mene u tom trenutku, možda. Za onoga tko zna bolje, postojalo je bolje rješenje. Kako je izgledalo to rješenje?

Ona je ubacila svoj (jedini) novčić u aparat. Aparat se zaglavio. Došao je čovjek čiji je to aparat bio. Vidio je da se novčić koji je ona ubacila zaglavio. Otvorio je aparat s gornje strane i ponudio joj da odabere lopticu koju želi. Ona je rukom iz hrpe loptica uzela lopticu sa Štrumpfetom. Kraj priče. Čovječe!

Ova priča iz života oslikava upravo glavnu karakteristiku ove nove djece: ona ne prihvaćaju pravila po kojima smo mi zamislili da ovaj naš svijet funkcionira – i upravo zato oni mogu i moći će uistinu sve! Sve stvoriti i sve promijeniti!

Eto, čak i „Pravilo po kojem se dobivaju loptice iz automata za 5 kuna“ se može tako lako premostiti i to na takav jednostavan i genijalan način! To vrijedi i za sva ostala pravila po kojima funkcionira baš sve oko nas, sve ono što su nas naši roditelji učili o načinu na koji funkcionira ovaj naš svijet, a mi im, avaj, povjerovali!

Dobrodošli u stvaranje bez granica!

Ako to poželite (i dopustite), naša nova djeca će vas naučiti što to znači živjeti i postojati bez granica. Što znači stvarati bez granica – stvarati vlastiti život i baš sve oko vas. Dobrodošli u stvaranje bez granica!

Mi smo navikli da se sve odvija na neki određeni način: baš sve oko nas se odvija linearno i logički slijedi jedno iz drugoga. Ako se desi ovo, onda će se desiti to, pa to, pa onda to… i tako dalje. U skladu s pravilima, je l’te?

To tako funkcionira dok smo vezani za linearno razmišljanje, ali ova nova djeca su tu da nas nauče i novom načinu razmišljanja i postojanja: naime da nas nauče stvaranju bez granica, stvaranju iz sadašnjosti prema prošlosti – od posljedica prema uzrocima!

TAJNA STVARANJA U SADAŠNJOSTI:

Ako sve stvaramo u sadašnjosti, onda nam je dovoljno SAMO ZAMISLITI ISHOD događanja (ono što želimo da se desi, na primjer: dobiti lopticu sa Štrumpfetom), a linearni tijek vremena će se zatim (unazad) sam pobrinuti za sve ostalo i stvoriti sve uzroke, tj. okolnosti događaja koje će dovesti upravo do nama željenog ishoda (tako da način na koji ćemo doći do te željene loptice ne moramo uopće sami osmisliti)! Tako ova naša stvarnost funkcionira!

Stvaranje u sadašnjem trenutku je stvaranje bez granica!

Da bismo to mogli ostvariti, jedino što moramo je živjeti u sadašnjem trenutku i biti svjesni prave prirode samih sebe i svega oko nas! Za djecu sadašnjosti, to je lagan zadatak – oni imaju to znanje i tu svjesnost! Za sve ostale, to zahtijeva i ponešto truda, u prvom redu truda na shvaćanju prave prirode svega oko i nas samih.

Tajna je u tome da mi živimo u vremenu (u kome su događaji linearno poredani i logički slijede jedni iz drugih) i proživljavamo vremenski slijed događanja, ali stvaramo stvarnost u svome vječnom SADA u kome i postojimo kao svjesno biće!

VJEČNA SADAŠNJOST U KOJOJ UVIJEK BORAVI NAŠA SVIJEST JE UPRAVO TRENUTAK STVARANJA!

Sve ostalo je samo priča (vremenski tijek događanja) kojom stižemo do proživljavanja onoga što smo si sami već unaprijed stvorili! U idealnom slučaju (kada shvatimo o čemu se to ovdje uopće radi), naša svijest stvara samo ishod događaja (ono što će biti), a sve ostalo je samo priča. Bajka. Iluzija. Koja ima zadatak samo ispričati i povezati slijed događanja čiji kraj mi već znamo – jer smo ga sami stvorili! Tako da nas ova nova djeca uče smišljati samo kraj priče, rasplet svakoga od događaja u našem životu, onaj happy end koji si sami želimo, a sve ostalo je samo pričanje priče, i to uistinu nije na nama. Lako će se sklopiti i rasplesti baš sve, i to samo od sebe. Koliko god to nevjerojatno zvučalo vama, u baš ovom trenutku u vremenu.

A poanta ove cijele priče bi bila: dok god imate i samo jedan novčić – on uvijek može biti dovoljan. Ako znate što točno želite postići s njime. Jer vaša svijest nije vezana za vrijeme. Vrijeme je vezano za vašu svijest! I ono vam samo pomaže da „doživite“ one ishode koje ste si zamislili.

– „Ali zašto meni nitko to već do sada nije rekao?!“

Pa zato jer vam nitko to do sada nije znao reći! Nitko oko vas, barem. Sada vam ovo govorim ja, a nove generacije djece će vam to ponavljati i ponavljati, sve dok ovo ne postane općepoznato znanje. I dok baš svi ne postanete Majstori stvaranja, ljubavi i svega ostaloga.

Vi sve ovo morate još naučiti, ali nova djeca ove sadašnjosti, srećom, to znanje već imaju! I ona su već zamislila novi, ljepši, pravedniji, divni svijet oko nas. Sada je još jedino ostalo na protoku vremena da spoji ovaj naš trenutak sa tim ishodom. Takav lijep kraj je već stvoren od strane svih ovih svjesnih bića – majstora ljubavi. Na nama je ostalo jedino da se ukrcamo u njihov tijek vremena, i da uživamo. Možemo ponešto i naučiti putem.

Vežite se, polijećemo!  Ili, bolje rečeno: već smo sletjeli u novi svijet. Samo još moramo doletjeti do toga, kroz vrijeme.

Uživajte u letu! 🙂

Kaja Šegvić

atma.hr – 52