Foto: pixabay.com

Ove godine, svemir vam daje dlijeto odlučnosti i platno mogućnosti za stvaranje života koji doista odjekuje vašim snovima. Vaš naporan rad i predanost isplatit će se na načine koje ste samo zamišljali. Prihvatite inovaciju i dopustite svojoj discipliniranoj prirodi da vas vodi do novih visina. 2024. je vaša godina da proširite svoj pogled na svijet. Očekuju vas putovanja, učenje i samospoznaja. Neka se vaša praktičnost pomiješa s vašom znatiželjom i gledajte kako nove perspektive obogaćuju vaš život. Ravnoteža je vaša mantra. Dok penjete vrhunce uspjeha, pobrinite se da njegujete svoju dobrobit i održavate veze s voljenima. Bilo da ste slobodni ili vezani, svemir donosi prilike za dublje veze. Otvorite svoje srce ranjivosti i dopustite da autentičnost bude vaš magnet. U 2024. ne jurite samo za snovima; gradite temelje za budućnost koja je čvrsta koliko i vaša odlučnost.

atma.hr – 52
Selidba u stari dom, nagla promjena u ljubavi i novo učenje

Nadolazeća 2024. godina značajna je jer njen broj 8 u sustavu tarota označava prepreke kroz koje osoba mora proći kako bi upoznala sebe i svoju snagu, talente i istinsku strast u životu. To znači da će otpor prema vlastitoj prirodi i pokušaji da se, poput Lava, drže u kavezu, loše utjecati na zdravlje (osobito na glasnice) i financijske tokove.

Što se tiče glavnog astrološkog trenda, on je diktiran položajem karmičkih čvorova u znakovima Ovan-Vaga, što nam daje dva koridora pomrčine: od 25. ožujka/marta do 8. travnja/aprila i od 18. rujna/septembra do 17. listopada/oktobra. Zanimljivo je da u jesen pomrčine počinju glatko prelaziti u znakove Djevice i Riba pa Svemir počinje mijenjati živote predstavnika ovih zviježđa, osim Ovna i Vage.

Jarcima će pomrčine u Ovnu i Vagi biti u glavnim područjima vašeg života – mjestu stanovanja i karijeri. To znači da ćete do siječnja/januara 2025. ponovno morati promijeniti smjer svoje karijere i misije, kao i donijeti konačnu odluku o stanovanju. Što se tiče pomrčina u Ribama i Djevici, one će biti povezane s vašom željom da naučite neku novu vještinu koju možete primijeniti u praksi. Na primjer, psihologija, numerologija, nutricionologija itd.

Proljetni koridor pomrčina odvijat će se u vašim sektorima karijere i mjesta stanovanja, a započet će s punim Mjesecom u sektoru profesije, glatko završavajući ozbiljan ciklus u vašem poslu. Pomrčina i mlad Mjesec u Vagi 25. ožujka/marta donijet će vam važan dokument vezan uz imenovanje na dužnost ili promjenu menadžera. Općenito, događaji su povezani ne samo s vanjskim okolnostima, već i s činjenicom da mijenjate svoje ciljeve unutar sebe i drugačije gledate na svoju misiju.

Ali mlad Mjesec i pomrčina u Ovnu 8. travnja/aprila dogodit će se u vašem sektoru stanovanja, što ukazuje na novi stan ili kuću. Osim toga, možda imate novog rođaka o kojem se morate brinuti. Ili ćete osjećati neku vrstu obveze prema svojoj obitelji.

S psihološke točke gledišta, počet ćete osjećati da dobivate nove temelje u životu, što može rezultirati početkom gradnje kuće ili traženjem stana koji će vam dati osjećaj čvrstoće i stabilnosti. Neka vrsta “obiteljskog gnijezda” u kojem ćete htjeti ponovno stvoriti atmosferu blagostanja i sigurnosti.

atma.hr – 52
Veliki Stellium u Biku

Od najvažnijih pozitivnih strana 2024. možemo očekivati ​​Veliki financijski stelij u Biku koji će se dogoditi u travnju/aprilu i svibnju/maju zahvaljujući skupu planeta predvođenom Jupiterom – glavnim Djedom Mrazom u astrologiji koji vlada vašim znakom.

Od sreće se ne može pobjeći! Jarcima će skup planeta biti povezan s temom zaljubljenosti i to “iz vedra neba”, jer u Stelliumu sudjeluje Uran, planet šoka i iznenadnih okolnosti.

Pripremite se da će se najvažniji ljubavni događaj dogoditi u aspektu Mjeseca i Stelija – od 10. do 12. travnja/aprila, kao i na mladi Mjesec u Biku 8. svibnja/maja. Upravo na tim spojevima možete se “sudariti” s ljubavlju svog života, baš kao u filmovima.

Aspekt milijunaša u lipnju/junu

No, od 1. do 8. lipnja/juna na nebu će se formirati milijunski aspekt između financijskog planeta Plutona i Jupitera, što će Jarcima donijeti prilike. Pluton iz vašeg sektora novca u trigonu s Jupiterom u sektoru posla donijet će vam snažno povećanje plaće, sve do velikih ulaganja iz inozemstva ili u vaš internet projekt.

Jupiter u vašoj karti odgovoran je za internet i daleke zemlje, a ulazak u radni sektor može vam donijeti “bogatu” poziciju u međunarodnoj tvrtki. Budite sigurni da sve ponude koje vam stižu u lipnju/junu i srpnju/julu 2024. očito nose konfiguraciju “milijunaša”. Kroz ovaj posao možete upoznati svog budućeg supruga/u, jer će se u lipnju/junu 2025. godine Jupiter već kretati sektorom braka.

atma.hr – 52
Retrogradni Merkur u sektoru intimnosti i velikih financija

Od 5. do 28. kolovoza/avgusta Merkur će biti retrogradan u vašim seksualnim odnosima, što znači da se možete vratiti intimnosti s osobom s kojom ste prije bili u vezi.

Merkur može donijeti i preraspodjelu krupnog kapitala, npr. možete prikupljati dokumente za hipoteku ili ćete aktivno zatvarati dugove ili komunicirati s poreznom upravom.

Pomrčine od 18. rujna/septembra do 2. listopada/okobra

Vaš se život nastavlja mijenjati i možda ćete ga morati dublje analizirati. Stvar je u tome što u rujnu/septembru počinju pomrčine u vašem sektoru učenja i vještina, što znači da ćete htjeti uroniti u novo učenje kako biste proširili svoj pogled na svijet.

Pomrčina i pun Mjesec u Ribama 18. rujna/septembra dogodit će se u vašoj kući znanja i putovanja, s Mjesecom u konjunkciji sa Saturnom i dajući vam veliku potrebu za novim obrazovanjem. Možete pohađati tečajeve psihologije ili naučiti neku ozbiljnu vještinu.

No, mladi Mjesec i pomrčina u Vagi 2. listopada/oktobra bit će u vašem sektoru karijere i bit će povezani s velikom promjenom na poslu. Možda imate novu poziciju ili novog upravitelja. U ovom imenovanju bit će naznaka nečeg poznatog, mogli bi biti pozvani natrag na staru poziciju ili pod okrilje bivše uprave.

atma.hr – 52
Petlja Marsa u znaku Raka od 5. rujna/septembra 2024. do 19. travnja/aprila 2025.

Najvažniji događaj za vas bit će Marsova petlja, koja je odgovorna za stanovanje u vašoj karti, a također će utjecati na vaše odnose. Tijekom ovog razdoblja, koje će lagano započeti u jesen, počet ćete ozbiljno preispitivati ​​svoj odnos sa partnerom i tražiti kompromis oko pitanja prebivališta.

Mars je emocionalno asertivan planet, što znači da će vašeg partnera učiniti eksplozivnim, što može ukazivati ​​i na produktivnu aktivnost i na izljeve bijesa (sve ovisi o osobnosti osobe).

U svakom slučaju, jasno će biti usmjereno na rješavanje vašeg stambenog pitanja – do kraja travnja/aprila 2025. to će biti odlučeno u korist vašeg preseljenja.

ATMA/wday/Pripremila: Suzana Dulčić