Foto: pixabay.com

Prva faza 2024. donijet će vam nekoliko novih prilika. Ali posljednje tromjesečje godine može donijeti i neke izazove, koji će vam donijeti mnogo učenja i pomoći vam da rastete i sazrijevate. Ali izbjegavajte poduzimanje koraka ili odluka kada ih pokreće ljutnja. Bit će posla, kašnjenja i prepreka u drugoj polovici 2024., ali to će vas potaknuti da radite više i time postavite jake temelje za svoju karijeru. Ako tražite partnera, šanse da ga pronađete prilično su velike. Ali postoje i šanse za pogrešnu odluku zbog pogrešne komunikacije ili iluzije, koju pokreću Rahu i Ketu, a može vam uzrokovati stres. Druga polovica godine, međutim, može donijeti neke izazove jer biste mogli proći kroz nedostatak želje i intimnosti u svom bračnom životu. Stres i tjeskoba mogu izazvati probleme vezane uz krvni tlak i probavne smetnje, no, sve u svemu, ova će godina biti bolja za vaše zdravlje.

atma.hr – 52
Novi tim, oporavak i ljubav poslana s neba

Vaš je znak, kao i uvijek, u epicentru zbivanja – osim ozbiljnih proboja u poslu i poboljšanja stanja tijela, susrest ćete se s sudbinskom ljubavi svog života. Osoba će biti starija od vas i na neki način će promijeniti vašu ideju o snazi ​​ljubavi.

Nadolazeća 2024. godina značajna je jer njen broj 8 u sustavu tarota označava prepreke kroz koje osoba mora proći kako bi upoznala sebe i svoju snagu, talente i istinsku strast u životu. To znači da će otpor prema vlastitoj prirodi i pokušaji da se, poput Lava, drže u kavezu, loše utjecati na zdravlje (osobito na glasnice) i financijske tokove.

Što se tiče glavnog astrološkog trenda, on je diktiran položajem karmičkih čvorova u znakovima Ovan-Vaga, što nam daje dva koridora pomrčine: od 25. ožujka/marta do 8. travnja/aprila i od 18. rujna/septembra do 17. listopada/oktobra. Zanimljivo je da u jesen pomrčine počinju glatko prelaziti u znakove Djevice i Riba pa Svemir počinje mijenjati živote predstavnika ovih zviježđa, osim Ovna i Vage.

Za Škorpione, pomrčine u Ovnu i Vagi nastavit će nadograđivati ​​vaš životni stil i radnu rutinu, mijenjati okolinu i dodavati vam nove odgovornosti. Ali od rujna/septembra ćete definitivno osjetiti da se energije počinju mijenjati – pomrčine na osi Riba i Djevice sljedećih 18 mjeseci (počevši od 18.9.2024.) djelovat će na temu ljubavi.

Možda ćete pronaći ljubav o kojoj ste mogli čuti samo od bake i djeda, jer će biti tradicionalna i imati nevjerojatnu dubinu osjećaja. I strahopoštovanje koje je moguće između ljudi koji su u vrlo ozbiljnoj duhovnoj vezi. Ovo je čista i jaka ljubav – ovo vam se nikada u životu nije dogodilo!

atma.hr – 52
Pomrčine od 25. ožujka/marta do 8. travnja/aprila

Proljetni koridor pomrčine odvijat će se u vašim sektorima rada i putovanja na velike udaljenosti, kao i zdravlja i liječenja. Odnosno, sva će događanja zapravo biti usmjerena na poboljšanje načina života – od prehrambenih navika do ugodnijeg dnevnog rasporeda.

Općenito, prema pomrčinama u ovim kućama često postoje razdoblja kada se osoba treba ispitati kako bi ne samo poboljšala zdravlje tijela, već i ojačala svoje mentalno stanje. Stoga, ako već dugo razmišljate o terapiji kod psihologa, 2024. godine bit će učinkovitija nego ikada.

Vjerojatno ćete doživjeti promjenu zdravstvenih problema ili vam predstoji neko dugo putovanje – 25. ožujka/marta bit će pomrčina i pun Mjesec u Vagi, što će okončati problem koji je mogao sazrijeti 14. listopada/oktobra 2023.. Možete otići na izlet na otoke ili u toplice gdje ćete se oporaviti.

Vladarica pomrčine, Venera, bit će u znaku Riba, vašoj kući ljubavi i trudnoće. Možete očekivati ​​da ćete upoznati novu osobu u svom životu i (ako ste u vezi) zatrudnjeti.

No, pomrčina i mladi Mjesec u Ovnu 8. travnja/aprila dogodit će se u vašem sektoru zdravlja i rada, što bi mogao biti početak novog ciklusa na poslu. Na primjer, pridružit ćete se novom timu ili će vam se promijeniti raspored rada. Možda ćete također dobiti novog liječnika koji će promijeniti vaše navike u prehrani i vježbanju.

atma.hr – 52
Veliki Stellium u Biku

Od najvažnijih pozitivnih strana 2024. možemo očekivati ​​Veliki financijski stelij u Biku koji će se dogoditi u travnju/aprilu i svibnju/maju zahvaljujući skupu planeta predvođenom Jupiterom, glavnim ‘Djedom Mrazom’ u astrologiji.

Škorpionima će se ‘grozd’ planeta odvijati u vašem sektoru odnosa, što može donijeti fenomenalan ljubavni događaj: iznenadno poznanstvo s partnerom (posebno u svibnju/maju 2024.), koje će donijeti nezaboravne emocije – takvu ljubav definitivno još niste imali.

Ako ste u vezi, može doći do braka, trudnoće ili… razvoda. Činjenica je da će Jupiter biti u konjunkciji s Uranom, što može iznenada donijeti ljubav ili šokirati ljubavnu vezu. Na primjer, neka tajna vezana uz vašu vezu izaći će na vidjelo.

Aspekt milijunaša u lipnju/junu

No, od 1. do 8. lipnja/juna na nebu će se formirati milijunski aspekt između financijskog planeta Plutona i Jupitera, što će donijeti prilike za Škorpione. Štoviše, događaj će biti vezan uz vaše nekretnine i velike obiteljske financije – možete prodati ili kupiti stan, uložiti u izgradnju kuće ili naslijediti imovinu.

U svakom slučaju, standard ovog stambenog prostora bit će i veći od vaših očekivanja, ali sama obnova i useljenje može potrajati do proljeća 2025. godine.

Od 25. svibnja/maja Jupiter ulazi u vaš sektor velikih ulaganja i partnerskog kapitala, što može donijeti povećanje prihoda vašeg supružnika. Njegovo ulaganje može ozbiljno povećati vaš budžet. Ili će prodati nešto stambenog prostora i uložiti u obiteljske nekretnine.

atma.hr – 52
Merkur retrogradan u sektoru karijere

Od 5. kolovoza/avgusta do 28. kolovoza/avgusta, Merkur će biti retrogradan u vašem sektoru karijere i statusa. To znači da ćete preispitati svoje ciljeve u profesiji, a možda ćete se i vratiti na posao sa svojim starim menadžerom.

Općenito, vaš stav može biti revidiran tijekom ovog razdoblja, tako da je ovo izvrsno razdoblje za početak pregovora s upravom.

Što se tiče Škorpiona koji ne grade karijeru, vašem mužu ili ocu mogu se dogoditi važni događaji. Imat će niz promišljanja u svom poslu i profesiji, vraćajući se na staru poziciju.

Pomrčine od 18. rujna/septembra do 2. listopada/oktobra

Vaš život se počinje mijenjati po pitanju emotivne povezanosti i ljubavi, jer od 18. rujna/septembra počinje 18-mjesečno razdoblje pomrčina na osi ljubavi i djece. To vam može donijeti upoznavanje muškarca vaših snova, trudnoću i nevjerojatno snažno uranjanje u osjećaje.

Stvar je u tome što imate Saturna tamo, u sektoru sreće – kao da ćete postati zreliji po pitanju onoga što vam donosi sreću i dubinu osjećaja. To je vrsta ljubavi koja se događa samo s posebnim ljudima – osjetljivima, punim razumijevanja i zrelima. Vjerojatno je da tijekom pomrčine 18. rujna/septembra u Ribama možete sresti osobu barem 7 godina starijeg od vas. A s njom se može pojaviti veza o kojoj ste sanjali od djetinjstva.

Mladi Mjesec i pomrčina u Vagi 2. listopada mogu vam donijeti misterij u vašoj romansi, a vi ćete biti ti koji će sve to odlučiti zadržati u tajnosti.

U trenutku pomrčine, Mjesec i Sunce će biti u konjunkciji s Lilith – bit će nešto zabranjeno u vezi s tim, ali ona će vam dati onaj val emocija kakav nikada niste imali. Venera će biti u vašem znaku – uživat ćete i u nevjerojatnim intimnim iskustvima, jer će vam Venera dati porast samopoštovanja i povjerenja u vašu ljepotu.

atma.hr – 52
Direktan Pluton se cijelu godinu trudi promijeniti vaš obiteljski život

Činit će se da vaš vladar Pluton tijekom cijele godine čini tri koraka naprijed i jedan nazad. Čini se da ste spremni za promjene, ali od jeseni počinjete sumnjati u njih zbog snažnog emocionalnog pritiska.

Od 22. veljače/februara do 3. rujna/septembra Pluton će se kretati kroz stambeni i obiteljski sektor, mijenjajući vaš stil života, mjesto stanovanja pa čak i odnose u vašoj obitelji. A od 3. rujna/septembra čini se da se vraćate unatrag, odlučujući dovršiti neka pitanja u odnosima s rođacima i dokumentima, a također pokušavate uspostaviti neke veze.

Do 20. studenog/novembra vaše sumnje potpuno će se raspršiti – tada ćete donijeti sudbonosnu odluku vezanu i za stanovanje i za odnose u paru. Moguće je da će vas partner zaprositi na ove datume.

ATMA/wday/Pripremila: Suzana Dulčić