Foto: pixabay.com

U prvoj polovici godine zgrabit ćete prilike koje vam se ukažu i doživjeti očekivani rast prihoda i rast statusa. Rahu i Ketu mogu uzrokovati neke izazove i prepreke kao što su zdravstveni problemi ili neplanirani troškovi, koje biste trebali moći prevladati pravim planom i strategijom. U drugom i trećem tromjesečju 2024. bit će putovanja na velike udaljenosti vezana uz posao, napredovanje. Budite spremni na kašnjenja i prepreke u ostvarivanju svojih planova tijekom srpnja/jula i studenog/novembra, pod utjecajem retrogradnog Saturna. Također biste mogli dobiti negativne povratne informacije tijekom ovog razdoblja, ali utjecaj Jupitera i Marsa ukazuje na to da će vam prijedlozi starijih osoba pomoći da riješite ove situacije. U vašem bračnom životu bit će povoljne okolnosti. Uživat ćete u dobrom provodu i ojačati svoju vezu. Ako ste slobodni, možda ćete pronaći partnera tijekom siječnja/januara i svibnja/maja, uz podršku Jupitera i Venere. No posljednja dva tromjesečja 2024. mogu biti spora u smislu napretka i izazovna za bračne odnose zbog prevelikih očekivanja, posla ili pretrpanog rasporeda. Može doći do naglih uspona i padova u zdravlju, pod utjecajem Ketua i Jupitera. Mars i Saturn mogu čak utjecati na vaše zdravlje putem agresije, što će se odraziti na vaš krvni tlak.

atma.hr – 52
Obratite pažnju na tijelo i zdravlje, pojava karmičkog učitelja i novi posao

Crni Mjesec, zajedno sa Čvorom prošlosti, kreće se kroz vaš znak, što će vam donijeti povećanu pažnju prema vašem tijelu i razvoju odnosa. Sve što se bude događalo podsjećat će na ubrzani maraton osobnog rasta – 2024. možete započeti novi posao ili upoznati bračnog partnera. Ali glavni dar bit će transformacija vaše slike – dopustiti ćete sebi mnogo više i imati koristi od toga.

Nadolazeća 2024. godina značajna je jer njen broj 8 u sustavu tarota označava prepreke kroz koje osoba mora proći kako bi upoznala sebe i svoju snagu, talente i istinsku strast u životu. To znači da će otpor prema vlastitoj prirodi i pokušaji da se, poput Lava, drže u kavezu, loše utjecati na zdravlje (osobito na glasnice) i financijske tokove.

Što se tiče glavnog astrološkog trenda, on je diktiran položajem karmičkih čvorova u znakovima Ovan-Vaga, što nam daje dva koridora pomrčine: od 25. ožujka/marta do 8. travnja/aprila i od 18. rujna/septembra do 17. listopada/oktobra. Zanimljivo je da u jesen pomrčine počinju glatko prelaziti u znakove Djevice i Riba pa Svemir počinje mijenjati živote predstavnika ovih zviježđa, osim Ovna i Vage.

Za vas će se pomrčine u proljeće i jesen 2024. dogoditi u najvažnijim sektorima karte koji su odgovorni za vašu osobnost, tijelo i odnose s drugim ljudima. Kao da ćete kroz kontakt s drugima više razumjeti sebe. Stoga je glavni savjet – ne skrivajte se, ne budite pustinjak – vaša sudbina se odlučuje zahvaljujući partnerima i komunikaciji.

Ako već dugo želite razumjeti pitanja ljubavi, idite na stranicu za upoznavanje; ako je vrijeme da shvatite sebe, idite na terapiju kod psihologa. Tijekom cijele godine vaša snaga leži u dijalogu s onima koji sjede nasuprot vama. Budite hrabriji!

atma.hr – 52
Pomrčine od 25. ožujka/marta do 8. travnja/aprila

Proljetni koridor pomrčina odvijat će se u vašim sektorima osobnosti i odnosa, odnosno Svemir će vas fokusirati na pitanje braka, te na stanje vašeg tijela i zdravlja. Događaji će započeti 25. ožujka/marta – dogodit će se pomrčina i pun Mjesec u Vagi, što će staviti točku na pitanje koje je moglo sazrijeti 14. listopada/oktobra 2023. Može se ticati vašeg izgleda ili tijela pa se možete odlučiti na operaciju ili dobiti datum.

Također ćete tijekom ovog razdoblja osjetiti veliku želju da radite na svom imidžu, frizuri ili boji kose – postojat će želja da vaš imidž bude sportskiji i aktivniji.

No, pomrčina i mlad Mjesec u Ovnu 8. travnja/aprila dogodit će se u vašem sektoru odnosa, što može dovesti do kraja problema u vašem partnerstvu ili početka novih obveza u paru. Na primjer, pomrčina može donijeti i razvod i vjenčanje. No u oba slučaja osjetit ćete neke sasvim druge obveze koje prije niste imali.

Mars će biti u konjunkciji s planetom karme Saturnom, što može donijeti sklapanje nekakvog dogovora na djelu. Stoga, osim odnosa, pomrčina u Ovnu može donijeti važan pravni dokument vezan uz poslovne aktivnosti.

banner za knjige stvorite novo ja

Veliki Stellium u Biku

Od najvažnijih pozitivnih strana 2024. možemo očekivati ​​Veliki financijski stelij u Biku koji će se dogoditi u travnju/aprilu i svibnju/maju zahvaljujući skupu planeta predvođenom Jupiterom, glavnim ‘Djedom Mrazom’ u astrologiji.

Za Vagu se ovaj događaj događa u sektoru kriza i velikih obiteljskih financija, kao i popravka i transformacije tijela. Sa sigurnošću možemo reći da ovo razdoblje za vas može postati prilično krizno – svi planeti nagovještavat će vam nepovratnost promjena, pritišćući vas hitnošću događaja i njihovim intenzitetom.

Važan datum za vaše tijelo i zdravlje bit će 18. svibnja/maja – Venera (vaš planet) spojit će se s Jupiterom i Uranom, što bi vam moglo donijeti operaciju ili neku veliku promjenu slike. Osim toga, možete dobiti veliku svotu novca putem hipoteke ili nasljedstva.

atma.hr – 52
Aspekt milijunaša u lipnju/junu

Ali od 1. do 8. lipnja/juna na nebu će se formirati aspekt između financijskog planeta Plutona i Jupitera, što će donijeti prilike za Vagu – vi ste zračni znak i upravo ćete se naći u velikom trigonu sreće! Štoviše, događaj će 100% biti povezan sa srećom na svim frontama – ne propustite priliku.

Dakle, zahvaljujući Jupiteru, u vašem životu može se pojaviti karmički učitelj – osoba koja će komunikacijom uvelike utjecati na vaš svjetonazor. To može biti bloger, učitelj ili osoba iz inozemstva – putnik, novinar, pisac. Njegovom pojavom u vašem životu osjetit ćete nadahnuće i želju da idete naprijed prema svojim ciljevima.

Vjerojatno će postojati nešto poznato, prozračno i srodno u njegovoj osobnosti što će vas apsolutno natjerati da se zaljubite i nadahnuti vas da budete ono što jeste.

Jupiter ulazi u vaš sektor putovanja i obrazovanja od 25. svibnja/maja, što bi vam moglo donijeti poboljšanje životnog standarda kroz obrazovanje ili putovanja. Na primjer, možete dobiti novac na sudu ili vam menadžment može platiti prestižne napredne tečajeve. U svakom slučaju, vaša financijska korist je očita – odmah si možete priuštiti potrošiti novac na nešto konkretno.

Pluton će biti u vašem sektoru sreće i ljubavi, a Jupiter u vašem sektoru ekspanzije i sreće. Ovo sugerira da možete upoznati svoju ljubav ili će vaše dijete imati veliku radost u životu. Važno je da je Jupiter u vašoj karti odgovoran za putovanja, stoga u lipnju/junu morate biti aktivniji i opušteniji kako bi vam pozitivne zračne energije ušle u život.

Merkur retrogradan u sektoru tajni i putovanja

Od 5. kolovoza/avgusta do 28. kolovoza/avgusta Merkur će biti retrogradan u vašem sektoru prijatelja, a točnije 8. kolovoza/avgusta doći će u konjunkciju s vašim planetom u Kući tajni. Možda ćete sresti osobu iz vaše prošlosti s kojom ste imali aferu.

Također ćete željeti češće komunicirati s prijateljima s kojima ste iz nekog razloga u prošlosti “prekinuli” komunikaciju. Zahvaljujući tome, prisjetit ćete se svojih davnih snova i hobija, a općenito ćete kroz unutarnji dijalog moći analizirati neke događaje u svom životu. Na primjer, pomislit ćete koliko je vaša trenutna stvarnost slična onome o čemu ste sanjali.

Merkur će vam “uletjeti” u sektor oproštaja s prošlošću pa se kolovoz/avgust sa sigurnošću može nazvati mjesecom introspekcije i unutarnje introspekcije. Možete lako izgubiti težinu jer nostalgija za prošlošću omogućit će vam da vratite prošli stil i imidž.

atma.hr – 52
Pomrčine od 18. rujna/septembra do 2. listopada/oktobra

Vaš život se počinje mijenjati, posebno po pitanju posla i zdravlja, a oba ova područja morat ćete uzeti pod ozbiljnu kontrolu. Pun Mjesec i pomrčina u Ribama 18. rujna/septembra događa se u vašem sektoru svakodnevne rutine, svakodnevnog života, posla – možete dobiti zdravstvenu dijagnozu, au isto vrijeme bit će važna situacija na poslu. Na primjer, možete dobiti nove odgovornosti.

Važan datum za vaše zdravlje bit će 5. rujna/septembra – na ovaj dan se Venera (vaš planet) povezuje s Crnim Mjesecom i čvorom prošlosti. Upravo ovih dana možda ćete biti u iskušenju ili se bojite učiniti nešto sa svojim tijelom. Budite maksimalno oprezni i ako birate liječnika, bolje je odabrati muškog specijalistu.

A mladi Mjesec i pomrčina u Vagi 2. listopada/oktobra bit će povezani s vašom osobnošću, prehranom, samopouzdanjem – Venera će u vrijeme događaja biti u vašem sektoru novca.

To znači da možete započeti novi ciklus vezan kako za financije, tako i za odnos prema sebi. Na primjer, odlučili ste promijeniti imidž i prema Veneri ćete morati uložiti novac u nove kupnje. U svakom slučaju, nešto će se zauvijek promijeniti u vašem životu, a tema financija će svakako biti pod većom pažnjom.

U vrijeme pomrčine, Crni Mjesec će biti u vašem znaku, što ukazuje na neku vrstu nezadovoljstva vašim izgledom. Možda ćete se odlučiti na operaciju kojom ćete nešto ukloniti iz svog tijela.

Veze i ljubav zahvaljujući Punom Mjesecu u Ovnu 17. listopada/oktobra

Važan događaj u vašem osobnom životu bit će pun Mjesec u Ovnu, au vrijeme tog događaja vladar će biti u znaku Raka. A on je odgovoran za status i vašu karijeru, što govori o važnom događaju u vašem osobnom životu, ali izravno u vezi s radnom stvarnošću.

Na primjer, možete imati aferu sa šefom ili aferu – budite oprezni, iako je teško ne iskoristiti takve aspekte, jer ćete očito biti privučeni avanturama zbog Lilith u Vagi.

Vašu vezu možete prekinuti i na pravnoj osnovi. Na primjer, to može biti ili razvod ili brak.

atma.hr – 52
Petlja Marsa u znaku Raka od 5. rujna/septembra 2024. do 19. travnja/aprila 2025.

Od jeseni 2024. Svemir će početi raditi na vašoj karijeri, možda razmišljate o promjeni posla ili ulažete više truda u napredovanje. Trigon između Saturna u Ribama i Marsa u Raku može vam donijeti napredak u karijeri, ali samo ako imate unutarnju disciplinu i ozbiljnu samoorganizaciju.

Čini se da ćete morati dramatično odrasti, ali ako prođete kroz te prepreke, dobit ćete ozbiljan zadatak do travnja/aprila 2025.

ATMA/wday/Pripremila: Suzana Dulčić