Galaxy universe photo created by kjpargeter - www.freepik.com

Astrolozi ističu da je pozicija planeta za svaki horoskopski znak drugačija, ali postoje neke zajedničke niti koje mogu utjecati na energiju svakoga općenito. Neki od najznačajnijih aspekata utjecat će na planove, želje, odluke… Jyotish astrologinja, Ana Rusalkina, ukazuje na kretanje planeta u godišnjem jyotish horoskopu, kao i na to kakve periode donose.

atma.hr – 52
Povoljna i vrlo jaka stanja planeta za sve znakove u 2023. godini

Tijekom cijele godine, Saturn, najsporiji i najteži planet koji mnogima predstavlja izazov, bit će u dobroj poziciji, u samom znaku Vodenjaka. Ovo je posebno povoljan uvjet za Jarca, Vodenjaka, kao i za Ovna, Bika, Blizanca, Lava, Vagu, Škorpiona i Strijelca.

Ovo je trenutak kada će se ostvariti ranije osmišljene važne ideje i realizirati neki stari planovi.

Jupiter u Ribama

Od početka godine do 22. travnja/aprila, Jupiter, jedna od najpovoljnijih planeta cijelog horoskopa, nalazi se u znaku Riba. Ovo je izuzetno dobra pozicija za Ovna, Blizanca, Raka, Djevicu, Škorpiona, Jarca, Vodenjaka, a posebno Strijelca i Ribe.

Ovo vrijeme može donijeti uspjeh, sreću, brak, dobre obiteljske odnose i druge pozitivne događaje.

Snažna Venera

Od 15. veljače/februara do 12. ožujka/marta i od 7. lipnja/juna do 24. lipnja/juna, od 18. listopada/oktobra do 6.studenog/novembra, Venera djeluje najsnažnije. Ona može donijeti novu romantičnu vezu ili drugačiju razinu trenutne veze.

Ovo je dobro vrijeme za važne kozmetičke procedure, za kupovinu važnih predmeta, kvalitetnih i skupih stvari, za ažuriranje garderobe, za kreativne i umjetničke aktivnosti. Period je posebno uspješan za Bikove i Vagu, ali će donijeti svoje bonuse i drugim znakovima.

atma.hr – 52
Sunce u povoljnoj poziciji

Od 14. travnja/aprila do 15. svibnja/maja od 17. kolovoza/avgusta do 17. rujna/septembra Sunce je u povoljnim pozicijama.

I ovo je divno vrijeme da se jasno izrazite, posvetite više vremena svom društvenom ispunjenju i karijeri, uživate u više snage i energije, nađete vremena za kreativnost i djecu. Dobar period za Lavove.

Merkur u idealnoj poziciji

Od 24. lipnja/juna do 8. srpnja/jula, od 1. listopada/oktobra do 18. listopada/oktobra, Merkur, planet intelekta i uma, nalazi se u vrlo povoljnom položaju.

U ovom trenutku vrijedi planirati obuku, usavršavanje, posvetiti više pažnje komunikaciji s prijateljima, ne plašiti se ulaska u nove društvene krugove, stjecanja novih veza i poznanstava.

banner za stvari DRVO SRECE

Mars u Škorpionu

Od 16. studenog/novembra do kraja 2023. Mars će biti u svom znaku Škorpiona. Ovo je dobar trenutak da se više vremena posvetite sportu, ali bez napora, kao i da nađete vremena za razmišljanje, razradu emocija, vanjsku i unutrašnju agresiju.

Možete poboljšati svoje fizičko zdravlje. Period je povoljan za Škorpione, Bikove, Rakove, Lavove, Vagu, Jarca, Vodenjaka, Ribe.

Izazovni položaji planeta 2023. godine

Izazovni položaji uključuju stanja retrogradnih faza, pomrčina, prijelaza iz znaka u znak itd. Prvo što ćemo spomenuti jest utjecaj retrogradnog Merkura, odnosno pojavu kada se Merkur počinje kretati unazad. Jeste li se ikada zapitali zašto i kako se to događa?

Fizički i astronomski, planeti se, naravno, ne pomiču unazad, samo što kada pogledamo sa Zemlje, tako nam se čini – ovo je optički efekt-obmana. U astrološkim smislu se smatra da tada planovi zastaju, vraća se prošlost, djelujemo u mjestu.

atma.hr – 52
Retrogradni Merkur 2023.:

29.12.2022. — 29.1.2023.

21.4. — 15.5.

23.8. — 15.9.

13.12. — 2.1.2024.

Pad Merkura

16.3. — 31.3.

U vrijeme retrogradnosti i pada Merkura, vrijedi isključiti bilo kakve velike kupovine. Vrlo je nepoželjno započeti nešto novo u ovom trenutku. U ovom periodu je potrebno dobro da razmislite prije nego što bilo što uradite. Dobro je nastaviti ono što ste ranije započeli, posebno učenje, na primer, stranih jezika.

Retrogradni Mars 2023. godine do 12. siječnja/januara;

Pad Marsa: 10.5 – 30.6

U ovom periodu je vrlo važno da pazite na impulzivnost, jer je Mars vatrena energija. Pokušajte da ne prenagljujete s emocijama.

banner za knjige nulta frekvencija

Retrogradna Venera od 23. srpnja/jula do 04. rujna/septembra

Pad Venere od 3. studenog/novembra do 29. studenog/novembra

Tijekom retrogradne faze i pada Venere može doći do problema u odnosima s partnerima – supružnicima, voljenim osobama. Doći će do nesporazuma i osjećaja nedostatka pažnje. Možda se čini da između vas ima malo ili ništa zajedničkog. Međutim, ovo nije najbolji trenutak da naglo stavite točku na vezu.

Prvo pokušajte razmotrit koliko ste spremni uložiti u ovaj odnos da bi se razvijao, kao i da li je partner spreman da se posveti vezi. Ako je vaš rad vezan za kreativnost, umjetnost, ljepotu, onda se mogu pojaviti određene poteškoće. Ali ovo je također trenutak kada možete napraviti iskorak i dostići drugačiju profesionalnu razinu.

Retrogradni Jupiter 2023. godine – od 4. rujna/septembra do 31. prosinca/decembra

Retrogradni Jupiter donijet će smanjenje optimizma i vjere u dobru budućnost. On će dodati oštrinu i kategoričnost, potpuno povjerenje u svoje odluke i nikog drugog, što u stvarnosti možda nije uvijek slučaj.

Pokušajte u ovom periodu da se ne posvećujete neželjenim savjetima, a također i da se zaštitite od njih koliko god je to moguće. Čuvajte svoje osobne granice, ali nemojte ni biti previše kruti.

atma.hr – 52
Retrogradni Saturn 2023. godine – od 17. lipnja/juna do 4. studenog/novembra

Retrogradni Saturn će donijeti kašnjenja i prepreke čak i u naizgled već 100% točnim djelima i zadacima. Pronađite snagu da razvijete strpljenje, strukturu i dosljednost.

2023. godine očekuju nas dvije pomrčine

Pomrčina 1: Od 20. travnja/aprila do 5. svibnja/maja

Pomrčina 2: Od 14. listopada/oktobra do 8. studenog/novembra

Napominjemo da je poželjno ne planirati ništa važno tjedan dana, a najbolje dva tjedna prije datuma pomrčine i poslije datuma pomrčine. Na sam dan pomrčine, pokušajte živjeti odmjerenije, nemojte se buniti.

Ne planirajte previše. Ovo vrijeme je dobro za oslobađanje od nepotrebnog – kako na fizičkom planu tako i na mentalnom (strahovi, stavovi, loše navike).

sensa.mondo/stil.kurir.