Foto: pixabay.com

Djevice, Jupiter će vas blagosloviti dobrim dobitcima. Možete započeti nove poduhvate ako se bavite vlastitim poslom. Partnerski ugovori ići će u vašu korist, a vi ste u stanju sebi osigurati ugled i prestiž na radnom mjestu. Krajem godine, vaša ljubav ili brak će početi davati plodove, možda ćete se i vjenčati, ako još niste. Oni koji su u braku mogu očekivati prinovu, a ako već imate dijete, onda je možda sljedeće na redu. Djevice će imati dobre ljubavne i bračne odnose. Bolje ćete se razumjeti s vašim partnerom i prevladat će dobre stvari u vezi. Otkrijte u tekstu što vam zvijezde “pripremaju” do kraja godine na polju ljubavi, karijere, zdravlja, kao i korisne savjete astrologa što je dobro raditi, a što izbjegavati.

atma.hr – 52
Analitične, uredne, kritički nastrojene i tašte… Djevica je perfekcionist, metodična je i analitična. Ona teži savršenstvu, kako u sebi tako i van sebe. Zbog toga ona pažljivo razmatra sve činjenice, ne ispušta detalje i nikada ne kreće u akciju ako prethodno nije ocijenila moguće posljedice.

Općenito

Čini se da vas planeti obasjavaju dobrobiti, posebno u vašem financijskom životu i može doći do neočekivane zarade. Računajte na svoj analitički osjećaj i intuiciju kada želite investirati nešto. Ne računajte na mišljenja i preporuke trećih lica jer ćete tako samo izgubiti. Najpovoljniji period za ostvarivanje neočekivanih dodatnih prihoda nastupit će krajem godine, u rujnu/septembru, listopadu/oktobru i studenom/novembru. Možda ćete naći priliku da započnete novu vezu ili da oživite svoju sadašnju vezu boljom, pozitivnijom i mirnijom energijom.

Financijski, ovo će biti vrlo produktivan period, a investicije koje planirate će biti isplative. Vjera u sebe i bolji odnos prema životu je ono što će vam donijeti najbolje mogućnosti. Jupiter će vam donijeti dosta koristi ako želite ići naprijed u svom životu.

Ovo ljeto vas Mars potiče da se vratite u vašu zonu udobnosti. Ako jeste, na jesen će vas Mars u Škorpionu vratiti na pravi put. Do listopada/oktobra, imat ćete neki prazan hod, kada ćete trebati povratiti vaše povjerenje u sebe. Umjesto da ponavljate iste greške, odlučite se za neke tehnike koje će pomoći vašem osobnom razvoju. Otvorite svoj um, budite radoznali i pratite stvari kako se odvijaju.

Ne propustite nijednu priliku koja vam se ukaže na vašem profesionalnom polju. Ne dozvolite da vam se pretjerano samopouzdanje ne obije od glavu jer to može omesti vaš napredak. Bit ćete u plusu kada je u pitanju razvoj vaše karijere, tako da, samo nastavite i ostvarite velike prekretnice. U ovom periodu Djevice će biti više duhovno orijentirane nego ikada ranije. Partnerski poslovi u osobnom i profesionalnom životu su najpovoljniji. Velike promjene se događaju u posljednjem kvartalu 2023. godine. Čini se da se stvari kreću u pravom smjeru, a sreća i mir obiluju u vašem životu.

Planeti vas vode da gracioznije napredujete u svom obiteljskom životu, tako da ćete moći naučiti mnogo više o sebi i članovima svoje obitelji. Jupiterovi korisni aspekti će osigurati harmoniju i mir u vašem obiteljskom životu tijekom cijelog perioda, dok vam Mars daje energiju za dobre rezultate u domaćem sektoru. Čak i ako vas neke obaveze izbace iz kolosijeka, moći ćete se vratiti na pravi put.

Imat ćete potpunu podršku braće i sestara i roditelja, a dobit ćete i podršku supružnika ili partnera u vašem obiteljskom životu. Vaš društveni život se također širi u svim pravcima.

Prilično je povoljan period za djecu ako ih ima u vašem životu, a rođenje djeteta donijet će vam radost i sreću. Možete dobiti neku imovinu putem naslijeđa ili zaostavštine. Eventualna kupovina i prodaja zemljišta bi se odvijala nesmetano. Jupiter osigurava da idete na mnoga kratka putovanja, kako u svojoj zemlji, tako i u inozemstvo. Sva vaša putovanja će vam donijeti dobit. Posljednji kvartal godine posebno favorizira stjecanje veće imovine za Device. U suštini, Djevice će imati stabilan prihod od imovine.

atma.hr – 52
Ljubav

Vaša nezavisnost i osjećaj slobode mogu ponekad biti dovedeni u pitanje. Budite mirni i izbjegavajte stvari koje trenutno nisu dovoljno dobre za vašu vezu. Saznajte što vama i vašem partneru najbolje odgovara. Kako vrijeme ide, vaš ljubavni život ili brak se razvijaju polako ali stabilno. Zajedno s partnerom pravite planove za bolju budućnost.

Krajem godine, vaša ljubav ili brak će početi davati plodove, možda ćete se i vjenčati, ako još niste. Oni koji su u braku mogu očekivati prinovu, a ako već imate dijete, onda je možda sljedeće na redu. Djevice će imati dobre ljubavne i bračne odnose. Bolje ćete se razumjeti s vašim partnerom i prevladat će dobre stvari u vezi.

Slobodne Djevice bi konačno pronašle svog idealnog partnera za život, a možda da upoznate preko zajedničkog prijatelja ili rođaka. Iskoristite ovaj period da uživate u zabavnim i avanturističkim trenutcima sa svojim partnerom, to bi ga dodatno približilo vama. Nema velikih planetarnih utjecaja koji utječu na vašu ljubav ili brak, tako da će se stvari odvijati bez većih promjena u ovom području. Razgovarajte srcem i umom sa svojim partnerom i očistite atmosferu oko vas, ovo će odgovarati vašem odnosu. Udaljite se od svih vrsta nesporazuma sa supružnikom ili partnerom, to bi vašeg partnera isprovociralo na najnegativniji mogući način.

Ovaj period bit će vrlo aktivan što se tiče društvenog života. Više ćete izlaziti, upoznati nove prijatelje i iskoristiti svoje slobodno vrijeme. Ovaj period je vrlo povoljan za slobodne Djevice. Više izlazaka će povećati vaše šanse da upoznate nekoga i započnete novu vezu. Sada vas više privlače ljudi koji su drugačiji, tako da se događaju nova prijateljstva i povezanost s raznim grupama. Mnogi će uspostaviti nove veze. Ako tražite partnera, putujte i gledajte okolo.

atma.hr – 52
Karijera, posao i novac

Jupiter će vas blagosloviti dobrim dobitcima. Možete započeti nove poduhvate ako se bavite vlastitim poslom. Uspostavili biste bolje veze s poznanicima koji vam mogu podići profesionalni ugled. Partnerski ugovori ići će u vašu korist, a vi ste u stanju da sebi osigurate ugled i prestiž na radnom mjestu. Ako ne budete pazili, zdravlje bi moglo ometati vaš uspjeh u karijeri.

Čuvajte se skrivenih neprijatelja na radnom mjestu, jer bi vam mogli stvarati prepreke i smetnje. Saturn može izazvati i neke negativne utjecaje. Djevice u potrazi za dobrim poslom također bi se mogle skrasiti u istom. Ambiciozne Djevice po svoj prilici mogu započeti vlastiti biznis ili rade na uspostavljanju svog vlastitog brenda.

Povremeni pogrešni koraci mogu ometati vaše kretanje naprijed. Čuvajte se lažnih prijatelja i prevaranta koji se motaju i zadržavaju oko vas, mogli bi vam napraviti prilične probleme. Ne zadržavajte se na svojim strastima i ambicijama, već ih prevedite u praktičnu akciju. Saturn će vam donijeti više odgovornosti.

Jupiter će vas voditi svojim blagotvornim aspektima, a kraj godine će vas vidjeti u novom svjetlu u vašem profesionalnom životu. Oni koji su rođeni u znaku Djevice imat će vrlo aktivan period, gledano profesionalno. Definitivno, morat ćete vrijedno raditi, kako biste se mogli polako penjati stepenicama uspjeha. Bit ćete vrlo zainteresirani za postizanje dobrih rezultata, ali ne i nužno da zaradite više novca.

Profesionalno, sve što se tiče istraživanja, razvoja, inovacija i marketinga je dobro zastupljeno kod vas. Oni koji se bave umjetnošću, mogu postići više nego odlične rezultate. Mnoge Djevice će raditi dva posla paralelno, posebno u periodu do kolovoza/avgusta. Od sredine kolovoza/avgusta do kraja rujna/septembra ćete naći dodatni entuzijazam za posao i bit ćete najzaposleniji u ovom periodu. Financijske nagrade mogu doći u rujnu/septembru.

Jupiter brine da postoji stalan priljev sredstava za vas. Nastavite raditi i pronađite sve načine i sredstva za stjecanje profita. Planeti vam pomažu da idete na svim frontovima ka financijskoj stabilnosti.

Vi ste spremni da kupujete zemljište i da sklapate poslove s nekretninama koji bi poboljšali vaš financijski položaj. Mogući su troškovi zbog raznih situacija oko kuće. Saturnov položaj će vam podariti dobit preko nasljedstva. Od Djevica se traži da osmisle dobar budžetski plan i da ga se pridržavaju kako bi njihove financije bile u redu tijekom cijelog perioda.

Ponekad okolnosti mogu tražiti da odstupite od svog budžeta, ali ne popuštajte. Klonite se svih špekulativnih poslova jer vas za sada ne očekuje mnogo sreće s njima. Ovo bi bila jedna od stabilnih financijskih sezona za Djevice. Tok prihoda bi bio prilično ustaljen. Nemojte kupovati stvari velike vrijednosti. Igrajte na sigurno i živite u okviru svojih mogućnosti. Nastavite štedjeti, malo po malo, to će vam pružiti pomoć u trenutcima potrebe.

Godina se završava pozitivno za vas na financijskom planu, iako vam ruke ne bi bile toliko pune novaca. Možete napredovati zahvaljujući osobnom trudu i malo sreće koja postoji u zajedničkim partnerstvima. Također možete ući u novo financijsko partnerstvo.

atma.hr – 52
Zdravlje

Ovaj period bi za Djevice bio vrlo dobar, gledano iz zdravstvene perspektive. Zbog blagotvornih aspekata Jupitera vaše energetske razine bi bile dobri i bili biste konstruktivni u svojim mislima i djelima. Vaše opće zdravlje bi bilo dobro, a ovo poboljšava i vaš učinak na profesionalnom planu. Blagotvorni aspekti također nagovještavaju dobro zdravlje i veselje. Međutim, neki bi mogli patiti od bolesti povezanih sa promjenama vremena, ali tada ne bi bilo većih utjecaja na život. Oni koji imaju kronične probleme trebaju ovog ljeta biti oprezni.

Nema većih planetarnih utjecaja na vašu kuću zdravlja i blagostanja i stoga ne bi bilo većeg zdravstvenog zastoja za Djevice. Međutim, manje povremene bolesti se ne mogu isključiti. Djevicama se savjetuje da se drže dalje od začinjene prerađene hrane koja bi mogla ometati njihovo zdravlje.

Stres zbog karijere je prilično moguć, stoga pravite povremene pauze, gdje ćete malo zaboraviti na posao, a koje bi vam donijele veće raspoloženje. Imali biste samopouzdanje da budete fizički i psihički spremni cijelo vrijeme. Ali nemojte se upuštati u ništa što bi moglo ugroziti vaš imuni sistem. Mars će vam dati dobre razine energije.

Budite fizički aktivni i krenite u avanturističke aktivnosti na otvorenom, to bi aktiviralo vaše živce i održalo dobro raspoloženje. Vrlo se preporučuje jesti povrće i voće. Vježbanje također može biti vrlo korisno.

Žene

Tok prihoda zahvaljujući karijeri ili poslu bio bi prilično stabilan i stalan. Žene Djevice koje očekuju da će dobiti dijete mogle bi zatrudnjeti tijekom ovog perioda. Razna putovanja u inozemstvo su u opticaju za žene Djevice. Tijekom ovog perioda pribjegavajte duhovnim djelima da bi vam pružili duševni mir i harmoniju u životu.

Neki od vas će možda izaći iz teških raskida, ali ćete savladati ovo teško vrijeme, uvjereniji nego ikada da nastavite ići dalje. Za one u vezi, imat ćete svu podršku partnera, što će vam omogućiti da dišete. Za vas je iskrenost u vezi najvažnija, ona je za vas kamen temeljac svake romantične veze.

One žene Djevice koje su već majke, posvećuju veliku pažnju učenju svoje djece i koriste ovaj period, pogotovo vrijeme pred spavanje, da im pričaju svoje omiljene priče, okružujući ih ljubavlju. One koje još nisu majke, jednostavno će razmaziti svoje partnere velikom nežnošću.

U svojoj karijeri ćete steći priznanje kolega, i muških i ženskih. Pokazat ćete sjajan praktični smisao, a otuda i uvažavanje od strane vašeg profesionalnog okruženja. Izbjegavajte financijske greške.

atma.hr – 52
Muškarci

Muškarci Djevice u ovom periodu bi se istakli i u osobnom i u profesionalnom životu. Djevice će se nesebično uključiti u dobrotvorne, društvene i duhovne poslove. U vašem ljubavnom životu ili braku bilo bi mnogo strasti i romantike, više nego ikada ranije. Mars bi vam osigurao dovoljno energije da nastavite raditi još bolje. Međutim, muškarcima Djevicama se savjetuje da dobro vode računa o svom zdravlju i da se ne prepuštaju prevelikim užitcima u hrani.

Pratite svoje financije i klonite se teških situacija. Planeti su postavljeni u korist Djevice, što znači da će biti vrlo bogat period. Saturn bi vas mogao učiniti vjetropirom, zato budite oprezni i ne dozvolite da vam emocije prevladaju.

Neki od vas će imati dojam da su vam metode rada zastarjele, jer nailazite na sve više prepreka. Stoga dovodite u pitanje svoj pristup na vašu profesionalnu djelatnost. Odlučujete uzeti u obzir savjete ljudi oko sebe. Krajem drugog dijela godine, pobrinite se da se prilagodite situacijama koje se događaju. U stvari, razvit ćete vrlo praktičan osjećaj koji će vam omogućiti da iskoristite sve prilike koje vam se pružaju.

Očigledno je da će svaka kritika biti prilično neugodna, ali ćete sresti nekoga tko će vam dokazati da je neka kritika važna da biste napredovali. U ljubavi vaš partner može djelovati nestrpljivo. Izbjegavajte isključivati svoju partnericu iz svog profesionalnog života, inače bi vam ona mogla uskratiti podršku. Na kraju ćete pristati konačno saslušati što ima reći i donijet ćete neke odluke zajedno.

Ovaj period može biti vrlo povoljan period za vjerska pitanja u životu ljudi Djevica. Bit ćete privrženiji svojoj religiji, kao i duhovnim pitanjima.

Posjeta svetim mjestima ili odlazak na hodočašća, doprinijeli bi vašem duhovnom razvoju. Jupiterov tranzit bi vas ohrabrio da donirate u dobrotvorne svrhe i uključite se u društvene radove od opće koristi. Sve u svemu, ovo bi bila stabilna financijska sezona u kojoj nema većih planetarnih utjecaja koji utječu na ljubav ili brak pa se u ovom području ne predviđaju velike promjene.

atma.hr – 52
Horoskop za retrogradni Merkur 23.8.2023. (Djevica) – 15.9.2023. (Djevica) / 13.12.2023. (Jarac) – 2.1.2024. (Strijelac)

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporediti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedini planet koji ide retrogradno, već svi planeti prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebale ići na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimavati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas, a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvedivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

atma.hr – 52
Što raditi:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate da ga riješite.

Nemojte raditi:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamiti kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da riješite problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

atma.hr – 52
Ne planirajte neke velike prezentacije i ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjeseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite.

Nekoliko korisnih savjeta kako održavati svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda retrogradnog Merkura:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu glazbu, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

atma.hr – 52
Savjet

Vi ste uredna i pažljiva osoba koja traži red i savršenstvo u svemu. Želite služiti i pomoći na praktičan način, vama više odgovara da budete pomoćnik nego da budete glavni. Kritični ste i imate oko za detalje. Smisao vašeg života je da vodite računa o malim poslovima koji pomažu u sastavljanju veće slike nečega. Zbog toga se možete izgubiti u nepotrebnim detaljima, da budete izgubljeni u analizi.

Stoga morate naučiti sposobnost razlikovanja. Vaša svrha je da pomognete i budete od koristi, osobnim interveniranjem u živote drugih ljudi. Vi ste generalno korisna osoba koja voli obavljati poslove. Najbolji ste tamo gdje su potrebni metoda i rutina, što vas čini odličnim istraživačem, analitičarem ili tehničarem. Zbog toga što ste ovisni o navikama i rutini, vi ste predvidljivi i postajete uznemireni ako vam je to poremećeno. Želite da ljudi rade stvari na vrijeme i da imaju rutinu. Ako to ne urade, natjerat ćete ih ili ćete se razboljeti. To se vidi u vašoj ishrani i dnevnoj rutini. Zdravlje i ishrana su vam jako bitni.

Također možete biti vješti u zanatskim područjima. Imat ćete koristi od obučavanja u nekim područjima. Pošto ste takav perfekcionist, važno je da shvatite da drugi nemaju vaše standarde savršenstva i higijene. Uzroci i posljedice bit će izuzetno važni u vašem životu. Osjećat ćete se impulzivnije, ali pokušajte da ne djelujete tako.

Budno pratite sva svoju unutrašnja zbivanja i sve promjene će, svakako, biti pozitivne. Samosažaljenje vas ne vodi nikuda, osim u pasivnost, a od vas se traži aktivnost. Zato se morate osloboditi strahova i suvišnih briga. Ne donosite ishitrene odluke, umjesto toga pritajite se i čekajte pogodnom trenutak.

Usredotočite svoju energiju na poboljšanje vaših odnosa i financija. Naučite životne lekcije iz teških situacija na koje se sada susrećete. Ne ustručavajte se da izvršite ispravke kada situacija to nalaže. Dajte sve od sebe svojim odnosima i ostanite duhovno blagoslovljeni. Saturn bi mogao obuzdati ili ograničiti vaše kretanje naprijed, nemojte klonuti duhom, prigušiti se, da plima krene u vašu korist.

atma.hr – 52
Horoskop mjesec po mjesec:

Djevica srpanj/jul 2023: Jupiter vam nudi mogućnosti koje proširuju vaše polje djelovanja, ali Saturn i Neptun stvaraju sumnje koje vas sprječavaju da krenete naprijed. Teško vam je da vidite pozitivne aspekte prilika koje vam se pružaju. Oni vas čine pesimističnim, što vas tjera da se povučete u sebe. Merkur vam pomaže da jasno sagledate stvari, a Mars vas potiče da preuzmete vlast. To vas tjera da nadvladate svoje strahove da prihvatite ono što vam se nudi.

Ovog mjeseca ste malo zaglavljeni, ali ako želite, možete promijeniti tijek stvari. Ovog mjeseca ozbiljno sumnjate u svoje sposobnosti zavođenja, ali ako želite, možete to zaustaviti i to tako što ćete shvatiti da imate kvalitete i da imate sve što treba da ugodite onima koji traže iskrenu vezu.

Vaš manevarski prostor može biti smanjen, ali budite sigurni, neko proviđenje će vratiti situaciju na pravo mjesto. Možete stvoriti vezu s nekim koga privlače vaše kvalitete. Ne fokusirajte se na ono što nije u redu, već uzmite život na pravu stranu. Možda ćete pomisliti da sve ide od lošeg ka gorem i da vas ljudi vole uznemiravati. Ali, shvatite da to nije tako, jer ove situacije vas guraju da nadmašite sami sebe. Zato vjerujte sebi i koristite svoju intuiciju, svoje talente i svoje iskustvo. Na taj način ćete postići mnogo toga. S financijske strane, strah da se nađete bez novca može vas natjerati na štedljivost. To nije loše, ali nemojte se lišiti baš svega. Isplanirajte svoj budžet i idite po njemu.

Djevica kolovoz/avgust 2023: Uran i Jupiter vam šalju prilike da upoznate nove ljude i predlažu vam da se razvijate u drugačijem rasporedu odnosa, ali koji vam od sada odgovara. Ovog mjeseca, ako se slažete, vaš život može izaći iz ove dosade koja vas prilično zamara. Da biste u ovome uspjeli, Mars vam svojom prisutnošću daje hrabrost i smjelost da prihvatite ono što vam se nudi.

Što se tiče Merkura, on jača vašu budnost koja stvara društvene, prijateljske i druge veze. Iako vaši susreti dokazuju suprotno, vi sve više sumnjate u svoju moć zavođenja. Budite manje zahtjevni prema sebi i gledajte na život s vedrije strane. Ovo će vas natjerati da prihvatite pozive i komplimente koji vam se daju.

Atmosfera je sumorna, ali vi imate dovoljno resursa da promijenite stvari. Mars, Merkur i Sunce daju vam vitalnost i ideje potrebne da vaša veza stane na dobre temelje. Ako ostanete zaglavljeni u prošlosti, čeka vas dosada, znači gledajte u sadašnjost i naprijed. S druge strane, ako prihvatite ono nešto neočekivano što se može dogoditi i to bez postavljanja pitanja, stavljate sve šanse na svoju stranu da upoznate nekoga posebnog.

Sada je sjajno vrijeme da razmislite što želite. Dok radite, pogledajte promjene koje su vam predložene. Proučite ih pažljivo i bez predrasuda. Iznad svega, nemojte misliti da to nije za vas, jer suprotno onome što vjerujete, to je vrlo pozitivno za vas, zato što će vam predstaviti neke druge perspektive, a to vam je preko potrebno. S financijske strane, dobrom štednjom ostajete na solidnim temeljima.

atma.hr – 52
Djevica rujan/septembar 2023.: Ovog mjeseca, suprotno onome što mislite, imate sve mogućnosti da sebi servirate život koji je lakši i udobniji. Zahvaljujući dobrim energijama kozmosa, vaš napredak i vaš uspjeh su u fokusu. Merkur vas čini izuzetno pronicljivim i pomaže vam da jasno definirate stvari. Potiče vas da postanete svjesni svojih urođenih sposobnosti i da ih iskoristite. Možete promijeniti tijek stvari i to tako što ćete iskoristiti prilike koje će vam se ukazati i to bez gubljenja vremena.

Ovog mjeseca vam zvijezde daju sve vrijeme koje vam je potrebno da razmislite o svemu što treba, da obradite sve informacije koje su vam potrebne i da donesete odluku bez ičijeg utjecaja. U ljubavi, neke loše uspomene mogu isplivati na površinu. Ali, uskoro ćete stati na noge, oslobođeni od prošlosti, od kritika i razočaranja.

U međuvremenu, pokušajte se ponovo zabaviti, biti nasmijani i vjerujte sebi. Vaša veza će se tako vratiti na pravi put. Ako ste slobodni, ovog mjeseca možete upoznati nekoga tko se razlikuje od vaših tipičnih navika ponašanja. Pristanite da upoznate ljude koji žive drugačijim životom od vašeg.

Djevica listopad/oktobar 2023: Imate sav potencijal da nastavite mijenjati stvari onako kako vama najviše odgovara. Uz intervenciju planeta, imate sve sredstva da idete dalje i one vas potiču da savladate blokade koje donosi Saturn. Vaš partner je vaš najbolji saveznik on vam pomaže da prepoznate svoju vrijednost i da je koristite u svoju korist.

Ovog mjeseca, ako sumnjate u nešto, zatražite savjet od onih u koje imate potpuno povjerenje, osjećat ćete se bolje. Venera vam pomaže da se izborite sa Saturnom. Ona vas ohrabruje da zanemarite sjene prošlosti i da mislite na sebe. Ovog mjeseca vrijeme je da prihvatite neke prijedloge svojih prijatelja. Mars i Venera vas potiču da preuzmete kontrolu nad situacijom kako biste svoju vezu izvukli iz letargije.

Ovog mjeseca prestanite samo da teoretizirate već poduzmite potrebne korake i stupite u akciju. Razmišljajte o sebi i sadašnjosti, takva kakva je. Također, prihvatite pozive koji vam se upućuju umjesto da ih odbijate, upoznat ćete nove ljude. Vaša želja za promjenom je u procesu ostvarivanja. Da bi se ovo dogodilo, morate donijeti odluku. Ako to nije ono što želite, potražite savjet nekoga kome vjerujete. S financijske strane, ljubav vas tjera da trošite više nego obično, tako da, ako ne želite biti švorc, malo se obuzdajte.

atma.hr – 52
Djevica studeni/novembar 2023: Jupiter vam daje mogućnosti, a drugi planeti vam daju vrhunsku energiju kozmosa da ih ostvarite. U ovoj klimi koja je vrlo povoljna za vaš napredak, možda ćete se zapitati u čemu je onda problem. Razne i raznovrsne blokade možete savladati, a da biste uspjeli u tome, prestanite se zadovoljavati onim što imate.

Usudite se tražiti više, shvatite da to i zaslužujete. Ne plašite se, budite sigurni u sebe. Ako se držite prošlosti, vaše ljubavi mogu proći kroz težak period. Nesporazumi će se gomilati i nigdje nećete stići. S druge strane, ako uspijete pobjeći od toga, stvari će zaista biti mnogo ugodnije po vas. Upoznat ćete šarmantne ljude, jer imate izbor. Planeti vam pomažu da preuzmete kontrolu nad situacijom.

Ovog mjeseca vaša veza nije laka, ali isto tako budite sigurni da nije u opasnosti. To možda nije ljubav na prvi pogled, već spoj s nekim koga već poznajete. Da bi se ovo ostvarilo, prestanite postavljati pitanja. Jednostavno, prihvatite to i živite u sadašnjosti, proživite svaki trenutak. Imate nove mogućnosti i možete promijeniti svoj pravac djelovanja.

Međutim, to će biti moguće samo ako prihvatite određene izazove. Dakle, umjesto da se fokusirate na probleme koje bi promjena izazvala, fokusirajte se na koristi koje ćete imati od nje. Na financijskom planu, vaše ljubavne veze i dalje vas koštaju malo više. Iako to vam i nije neki veliki problem, pokušajte s vremena na vrijeme biti razumniji u trošenju. Ovog mjeseca napravite potrebnu razdaljinu između vas i ljudi koji vam ne odgovaraju i približite se onima koji vam odgovaraju po svemu.

Djevica prosinac/decembar 2023: S pozitivnim kozmičkim energijama osjećate se opušteno. Imate osjećaj da se razvijate u svijetu koji vam odgovara i koji vas razumije. Vaši odnosi s vašim voljenima temelje se na snažnim i iskrenim vezama. Osjećate da ste na pravom putu. Stoga iskoristite prilike koje su vam na dohvat ruke. Vaš napredak leži u vašoj sposobnosti da djelujete usprkos preprekama. Vaše ljubavi su ugodne i stabilne.

Imate osjećaj da ste okruženi ljudima koji vas iskreno vole. Nažalost, ove radosti mogu narušiti neke vanjske tenzije koje pokušavaju posijati razdor. Imate izbor, možete se suočiti s njima ili ih jednostavno ignorirati. Ovog mjeseca nastavljate davati sve od sebe i to vam dobro ide. Držite se prave strane i ne zastajte kod prve prepreke.

conopljanews.net