Lavovi, vladavina Riba je dobro vrijeme da se opustite i tečete umjesto da pokušavate kontrolirati. Možda ste nedavno imali mnogo toga na tanjuru, ali vibracije Sunca u znaku Riba traže od vas da uđete u svoje kreativne cipele i dopustite svom umu da odluta. Ne morate sve smisliti, umjesto toga možete samo lebdjeti i vidjeti gdje biste mogli sletjeti. Ribe, odvojite vrijeme da se razmazite u ovoj rođendanskoj sezoni i odvojite vrijeme da se opustite i napunite energijom. Vaše zdravlje bit će vam prioritet ove sezone, stoga budite sigurni da brinete o sebi i balansirate svoje potrebe s potrebama drugih.

atma.hr – 52
19. veljače/februara, Sunce ulazi u Ribe, 12. i posljednji znak zodijaka. Ribe sadrže malo energije od svih ostalih 11 zodijaka, ali bez istraživanja dubina Riblje energije, nikada ne možemo razumjeti cjelinu. Ribe su naše posljednje mjesto odmora, naša posljednja faza završetka na kotaču, a ponekad tek kad stignemo do kraja, možemo shvatiti putovanje.

Pod Suncem u Ribama, mogli bismo početi osjećati kulminaciju i završetak. Možemo početi osjećati da su stvari došle do točke zatvaranja ili da više ne možemo nastaviti na stari način

Također možemo početi osjećati razumijevanje i rješenje problema koji su nas mučili. Može se iznenada pojaviti svjetlo na kraju tunela koje nas vodi do novog rješenja, a možda čak i novog početka. Jer svi završeci obećavaju novi početak. Svi završeci, sve točke zatvaranja, na kraju dovode do ponovnog rođenja koje ćemo osjetiti nakon proljetnog ekvinocija. Sve do ove točke, gazimo kroz vodene vibracije Riba, padamo i tečemo i pronalazimo put.

Ribe su predstavljene s dvije ribe koje plivaju u suprotnim smjerovima. Iako se čini da oboje vode potpuno različite živote, oboje završavaju na istom mjestu, jer njihovo putovanje je krug. Ove Ribe predstavljaju dualnost života i kako je on samo iluzija. Ali također predstavlja da ne postoje krivi putovi, jer svi putovi imaju potencijal da nas odvedu točno tamo gdje trebamo biti.

Sezona Riba 2024. priprema nas za jedan od najvećih kozmičkih događaja u godini, a to je susret Jupitera i Urana u znaku Bika. Iako je Bik daleko od Riba, ova će se proizvodnja energije osjećati tijekom cijele sezone i pripremit će pozornicu za ono što dolazi. Spajanje Jupitera i Urana predstavlja veliki pomak ili veliku promjenu koju ćemo osjetiti na globalnoj razini.

Saturn također putuje kroz Ribe i bit će aktivan dok Sunce putuje kroz njih. Posebno 28. veljače/februara, kada se Sunce i Saturn poravnaju. Saturn se smatra Gospodarom karme i našim glavnim učiteljem, tako da vrlo dobro možemo osjetiti da naše karmičke lekcije povlače i pokreću pod ovim usklađivanjem.

U nastavku možemo dublje zaroniti u to što će sezona Riba donijeti vašem horoskopskom znaku, ali općenito, sezona Riba 2024. je čarobno doba godine u koje se možemo usredotočiti na uklanjanje starog i pripremu za dobrodošlicu novom.

atma.hr – 52
Ovan

Sezona Riba za vas je vrijeme dubinskog čišćenja. Možda ćete pronaći sebe kako raščišćavate i organizirate svoj prostor ili dokidate odnose ili navike koje vam više ne služe. Sezona Riba također može biti pomalo uznemirujuća zbog protočne prirode njene energije. Vrlo ste usmjereni i skloni ste dobroj strukturi i redu.

Tijekom sezone Riba, možemo se osjećati malo više raspršeno i manje usredotočeno, ali postoji magija koja se može pronaći u ovom stanju. Pokušajte djelovati iz svojih osjećaja, a ne iz glave.

Provjerite možete li se povezati sa svojim emocijama na dubljoj razini kako biste razumjeli odakle možda dolazite i što vas pokreće. Možda ćete upravo u ovoj sezoni Riba doživjeti proboj koji može donijeti promjenu i podići vaš život na novu razinu.

Bik

Sezona Riba je vrijeme za prihvaćanje završetaka. Ako postoji nešto što želite dovršiti ili završiti, ovo je dobro vrijeme da svoju energiju usmjerite u tom smjeru. Završetci ponekad mogu biti teški, ali uvijek utiru put novim početcima. Nemojte se još previše brinuti o tome kako će ovaj novi početak izgledati, umjesto toga usredotočite se na ovdje i sada i vjerujte da će ostalo doći na svoje mjesto kako treba!

Energija Riba ponekad se može činiti malo raspršenom za vašu zemaljsku dušu, stoga se vratite onome za što znate da će vas dovesti u ravnotežu, poput šetnje prirodom. Jupiter i Uran približavaju se u vašem znaku i spremaju se prirediti vatromet u travnju/aprilu.

Iako ima još vremena prije nego što se to dogodi, možda ćete osjetiti kako se spajanje ova dva moćna planeta približava sve više. Jupiter i Uran mogu potaknuti nove ideje, potaknuti promjene i donijeti iznenadna iznenađenja u vaš život. Ostanite otvoreni jer ovo je energija koja se pojavljuje jednom u životu i mogla bi vam otvoriti vrata nevjerojatnom i iznenađujućem novom početku.

atma.hr – 52
Blizanci

Kako dolazimo do posljednjeg znaka zodijaka, vaša bi se pozornost mogla usmjeriti na vašu karijeru ili vaše osjećaje svrhe. Možda se pitate što je sljedeće za vas kada je u pitanju vaš poslovni život ili kako želite provesti dan. Ako se spremate otići u mirovinu, kraj sezone Riba može donijeti dobru priliku da konačno odstupite.

Također možete završiti projekt na kojem ste radili neko vrijeme. Čini se da će kreativnost koju ste rađali u svijet konačno početi dobivati oblik. Dok vam je u ovoj sezoni Riba možda na umu vaša karijera, također će to biti i vaš dom i obiteljski život.

Možda ćete morati provesti više vremena sa svojom obitelji ili se baviti neočekivanim projektima obnove. Ako ste razmišljali o proširenju obitelji, ovo je također dobro vrijeme za planiranje i djelovanje.

Rak

Ribe su slični vodeni znak, tako da ćete se uvijek osjećati opušteno pod ovom energijom. Možda ćete se tijekom ovog vremena osjećati posebno kreativno, a možda će vam se pozornost usmjeriti na iznošenje vaših kreativnih vizija u svijet.

Zapravo, ako ste radili na kreativnom projektu ili učili nešto novo, sezona Riba bi bila dobro vrijeme da svoj rad i vještine iznesete u svijet. Možda ćete se jednostavno iznenaditi kada vidite koja će se vrata otvoriti!

Čini se da ćete ove sezone Riba postići diplomu. Što god ste radili da postignete ciljeve, znajte da će uroditi plodom, stoga doradite svoj posao i bacite ga u svijet.

atma.hr – 52
Lav

Sezona Riba je dobro vrijeme da se opustite i tečete umjesto da pokušavate kontrolirati. Možda ste nedavno imali mnogo toga na tanjuru, ali vibracije Sunca u znaku Riba traže od vas da uđete u svoje kreativne cipele i dopustite svom umu da odluta. Ne morate sve smisliti, umjesto toga možete samo lebdjeti i vidjeti gdje biste mogli sletjeti.

Ako imate kreativan projekt na kojem radite, možete usmjeriti dio ove energije u tom smjeru, ali nemojte stvarati pritisak na sebe. Iskoristite ovo vrijeme za istraživanje, stvaranje, maštanje i gledanje što se odvija. Ako se oslobodite bilo kakvih očekivanja, možete iznenaditi sami sebe i doći do novih i inventivnih ideja koje prije niste vidjeli.

Planirajte brigu o sebi ove sezone ili čak kratko putovanje. Boravak uz more može biti dodatna energija za vašu dušu. Razmišljanje, vođenje dnevnika i meditacija također mogu biti moćni za vas ove sezone. U biti, ovo je vrijeme da se nahranite iznutra.

Djevica

Ribe sjede nasuprot vama na kotaču zodijaka, tako da ste vrlo povezani s njihovim energijama. Sezona Riba vaša je prilika da otpustite kontrolu i dopustite sebi da tečete.

Umjesto da pokušavate planirati ili izraditi strategiju, ovo je vaše vrijeme da se predate i vjerujete kako će se stvari odvijati. Iako je vaša priroda da budete organizirani i planirani, ovo je dobra prilika da izazovete sebe da budete malo spontaniji. Učinite nešto drugačije, prodrmajte svoju rutinu ili pokušajte nešto što ste oduvijek željeli isprobati.

Vaše veze također bi mogle biti na umu ove sezone. Obratite pozornost na poruke i učenja od drugih, jer se čini da će puno vaših darova i lekcija u sezoni doći iz vanjskog izvora.

atma.hr – 52
Vaga

Vaš raspored se možda činio prenatrpanim ili ste se možda osjećali povučenim u mnogim smjerovima, ali sezona Riba je vaša prilika da počnete brisati stvari sa svoje liste obaveza. To se može činiti kao puno posla, ali ako se posvetite tome, stvarno možete postići mnogo pod Suncem u znaku Riba.

Oslonite se na svoju kreativnu i umjetničku viziju kako biste pronašli rješenja i doveli stvari do točke završetka. Naravno, svaki posao i bez igre nije zabava pa pokušajte uspostaviti ravnotežu tako što ćete odvojiti malo vremena za stvari koje vas ispunjavaju radošću.

Pridruživanje klubu, započinjanje novog hobija ili pohađanje tečaja sjajni su načini za to, a također vam mogu pomoći da izgradite osjećaj zajednice oko sebe.

Škorpion

Kao suputnik vodenog znaka, sezona Riba može izazvati sve te osjećaje. Ovo je dobro doba godine da razmislite o tome što vam je zaista važno. Što vam omogućuje da se osjećate poput sebe, a što vas blokira ili sprječava da budete ono što jeste?

Vaša bi se pozornost ove sezone također mogla usmjeriti na vaš dom i obiteljski život. Možda ćete otkriti da trebate biti uz određenog člana obitelji ili možda samo vaš odgoj iz djetinjstva i rane iskrsnu kako bi vam donijeli iscjeljenje i osjećaj dubljeg razumijevanja.

Ovo je doba godine za razmišljanje koje stvarno možete iskoristiti za produbljivanje odnosa koji imate sami sa sobom.

atma.hr – 52
Strijelac

Vaš vatreni duh ima tendenciju da se osjeća pomalo nestabilno kada je Sunce u Ribama, ali ovo razdoblje hlađenja možete iskoristiti u svoju korist. Ovo je dobro vrijeme da se usredotočite na odmor i punjenje.

Pogledajte možete li odvojiti vrijeme da smirite svoje emocije i vratite svoje tijelo u stanje ravnoteže. Sezona Riba također je dobro vrijeme da završite projekte koji su odslužili svoje vrijeme.

Radite na tome da otpustite i dovršite sve ono što više ne želite nositi. Energija završetaka i zatvaranja bit će na vašoj strani.

Jarac

Pitanja o vlastitoj vrijednosti mogla bi vam se pojaviti pod Suncem u znaku Riba. Možda razmišljate o tome zbog čega se osjećate vrijedno i čemu želite dati vrijednost u vlastitom životu.

Razjašnjavanje onoga što cijenite također može pomoći pri donošenju odluka koje je potrebno donijeti. Kada razjasnite što želite i uskladite sve svoje odluke u tom smjeru, nevjerojatno je što se može postići.

Dok je sezona Riba vrijeme završetaka, imate i energiju koja vas podržava za nove početke, stoga stvorite prostor u svom životu za ono što želite i držite svoju viziju snažnom. Sezona Riba dobra je prilika za vas da manifestirate i postavite namjere za nadolazeću godinu.

atma.hr – 52
Vodenjak

Sunce je upravo napustilo vaš kutak zodijaka, a kako se to dogodi, može se pojaviti nova jasnoća. Možda ćete stvari početi vidjeti jasnije ili ćete postati svjesni stvari koje su skrivene ili maglovite.

Ovo je vrijeme jasnoće za vas, a vaša intuicija i instinkti bit će vaš najveći saveznik. Usredotočite se na ono što je u vašoj kontroli i pokušajte se ne opterećivati previše stvarima koje nisu.

Kako se sezona Riba približava kraju, možda ćete osjećati želju da započnete nešto novo ili napravite promjene u svojoj rutini. Prihvatite ovaj način razmišljanja i unesite malo svježe energije u svoj život – vrijeme je!

Ribe

Sretan rođendan, Ribe! Ovo je vaša sezona i vaše vrijeme da zablistate! Ovo je sjajno vrijeme da se usredotočite na sebe. Vratite pozornost na sebe!

Što vas ispunjava? Zbog čega se osjećate dobro? Ovo je vaša prilika da se stvarno usredotočite na brigu o sebi i ljubav prema sebi i usmjerite malo pozitivne energije u svom smjeru.

Odvojite vrijeme da se razmazite u ovoj rođendanskoj sezoni i odvojite vrijeme da se opustite i napunite energijom. Vaše zdravlje bit će vam prioritet ove sezone, stoga budite sigurni da brinete o sebi i balansirate svoje potrebe s potrebama drugih.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić