Foto: pixabay.com

Tijekom nadolazećih dana i tjedana u središtu pozornosti je vrijednost međuljudskih veza kao katalizator duhovnog rasta. Tijekom ovog tranzita, podsjećamo se da odnosi nisu samo za zabavu ili utjehu: pozvani smo da se u našim vezama pokažemo s poštovanjem i odanošću i da ih vidimo kao sastavni dio našeg duhovnog puta. Viša svrha ovog tranzita je da nadiđemo našu vezanost za romantične fantazije i romantičnu ljubav i povežemo se s dubljim tipom ljubavi, ljubavlju koja ne mora biti usmjerena prema osobi ili predmetu, ljubavi koja je dovoljna za sebe, ljubavi koja nadilazi naše osobne želje, koja ne ovisi o tome može li netko zadovoljiti naše potrebe ili ne. Ovaj nas tranzit izaziva da vidimo sve oko sebe kao odraz Božanskog i svaki okidač koji doživljavamo kao informaciju o nečemu što trebamo iscijeliti ili osvijestiti.

atma.hr – 52
11. ožujka/marta Venera je napustila Vodenjaka i ušla u Ribe, znak njezine tradicionalne egzaltacije. Ovdje nas Venera poziva da idemo dalje od svojih ideja o romantičnoj ljubavi i potiče nas da otvorimo svoja srca kako bismo iskusili ljubav koja nema granica ni uvjeta. Božica ljubavi će ostati u Ribama do 5. travnja/aprila.

Venerina promjena znaka bit će posebno utjecajna za one rođene s osobnim položajima u promjenjivim znakovima, a posebno za pojedince s natalnom Venerom u Ribama, koji će doživjeti povratak Venere, vrijeme obnove svojih romantičnih, društvenih i financijskih života. Pojedinci na koje osobno utječe Venerin ulazak u Ribe imat će priliku prigrliti svoju osjetljivost, produbiti svoju emocionalnu vezu sa svojim voljenima i istražiti svoju kreativnu stranu s novim nadahnućem.

U astrologiji, Venera je planet povezan s ljubavlju, umjetnošću, ljepotom i romantikom. Vladarica i Bika i Vage, Venera, ima veze s našim odnosima sa samima sobom i drugima, našom vlastitom vrijednošću, našim sustavom vrijednosti i našim odnosom prema našem fizičkom tijelu, senzualnosti, obilju, bogatstvu i užitku. Tranziti Venere označavaju kolektivne promjene u vrijednostima, kao i promjene u našoj orijentaciji prema odnosima, financijama i umjetničkom ukusu.

Venerin put kroz Vodenjaka pružio nam je priliku da promatramo naš odnos prema grupama i grupno odobravanje, pozvao nas je da pogledamo ona mjesta gdje bismo mogli biti u iskušenju da se uskladimo s grupnim načinom razmišljanja i da primijetimo dinamiku koju smo skloni stalno ponavljati unutar zajednica. Ovaj nas je tranzit potaknuo da se povežemo s odvojenom i objektivnom perspektivom naših iskustava u vezi i da vidimo svoje obrasce iz ptičje perspektive.

Samo nekoliko sati nakon snažnog mladog Mjeseca u Ribama u konjunkciji s Neptunom, Venerin ulazak u znak Ribe pridonosi pomicanju našeg fokusa s uma na srce, nadahnjujući nas da se povežemo s onim što osjećamo, a ne s onim što vidimo ili mislimo.

Tijekom nadolazećih dana i tjedana u središtu pozornosti je vrijednost međuljudskih veza kao katalizatora duhovnog rasta. Tijekom ovog tranzita, podsjećamo se da odnosi nisu samo za zabavu ili utjehu: pozvani smo da se u našim vezama pokažemo s poštovanjem i odanošću i da ih vidimo kao sastavni dio našeg duhovnog puta.

atma.hr – 52
Putovanje Venere kroz Ribe naglašava našu čežnju i čežnju za savršenom ljubavi i može ukazivati na povećanje naše sklonosti da idealiziramo druge ljude i volimo sebe, da budemo zaljubljeni u ljubav, da sanjarimo i da se izgubimo u mašti.

Viša svrha ovog tranzita je da nadiđemo našu vezanost za romantične fantazije i romantičnu ljubav i povežemo se s dubljim tipom ljubavi, ljubavlju koja ne mora biti usmjerena prema osobi ili predmetu, ljubavi koja je dovoljna za sebe, ljubavi koja nadilazi naše osobne želje, koja ne ovisi o tome može li netko zadovoljiti naše potrebe ili ne.

Dok je Venera u Ribama, poziv za nas je da se povežemo s duhovnim vrijednostima ili vrlinama koje mogu predstavljati referentnu točku dok se krećemo kroz život, odnose i sve izazove koji se mogu pojaviti. Venera u Ribama nudi nam priliku da utjelovimo istinsku empatiju, suosjećanje i ranjivost i nadahnjuje nas da dopustimo da izražavanje ovih kvaliteta oboji sve naše interakcije s drugima.

Tijekom svog putovanja kroz Ribe, Venera će prijeći Saturn i Neptun u znaku i formirati sekstil prema Jupiteru i Uranu u Biku.

21. ožujka/marta Venera prelazi Saturn na 12º Riba. Njihova konjunkcija označava vrijeme osobnog, relacijskog i duhovnog sazrijevanja, nudeći nam prilike da produbimo svoju odanost i predanost onome što nam je vrijedno. Otprilike u to vrijeme imat ćemo priliku odabrati što želimo konsolidirati u svojim životima. Bit ćemo privučeni njegovanjem odnosa koji se temelje na zajedničkim vrijednostima i gravitaciji prema poslovima, projektima i ulaganjima koji su u skladu s našim integritetom.

24. ožujka/marta i 28. ožujka/marta, Venera čini sekstil s Jupiterom i Uranom u Biku. Sekstil Venera-Jupiter katalizira širenje našeg filozofskog i duhovnog istraživanja života i odnosa, podržava naše financijske napore i povećava našu sposobnost primanja i manifestiranja obilja. Sekstil Venera-Uran nadahnjuje nas da obnovimo naše vrijednosti i način razmišljanja o odnosima, pozivajući na otvorenost i eksperimentalni pristup povezivanju, istovremeno nas potičući da istražimo nove načine zarađivanja i ulaganja novca.

3. travnja/aprila Venera prelazi preko Neptuna na 28º Riba. Otprilike u to vrijeme naša će osjetljivost biti povećana, naši snovi živopisni i bogati simbolizmom i bit će lakše nego inače uključiti se u kreativni tijek i stvoriti smislena i nadahnuta umjetnička djela.

Konjunkcija Venere i Neptuna naglašava opasnosti idealizma, sanjarenja i nošenja ružičastih naočala, osobito ako moramo donositi odluke u vezi, te naglašava važnost razboritosti. Unatoč tome, namjerno korištenje ove energije olakšat će duhovne proboje i kreativna buđenja, kao i intenzivna iskustva koja otvaraju srce.

atma.hr – 52
Tijekom Venerinog putovanja kroz Ribe, mnogi od nas bit će više privučeni usredotočenošću na gomilanje duhovnog bogatstva više nego materijalnog i mogli bismo u skladu s tim preispitati svoje prioritete. Ovaj nas tranzit izaziva da vidimo sve oko sebe kao odraz Božanskog i svaki okidač koji doživljavamo kao informaciju o nečemu što trebamo iscijeliti ili osvijestiti.

Putovanje Venere u Ribama naglašava vrijednost svjesnog i autentičnog odnosa kao katalizatora za našu osobnu i duhovnu evoluciju i naglašava važnost njegovanja odnosa s nečim što je veće od nas samih, nečim što je izvan našeg zasebnog osjećaja sebstva.

Osim što nas inspirira da drugim ljudima pristupimo sa suosjećanjem, Venera u Ribama nas poziva da budemo suosjećajni prema sebi i da opraštamo sebi. Ovaj tranzit nas podsjeća da svoju i svačiju ljudskost i pogreške sagledamo s milošću i potiče nas da ljubazno izrazimo svoje granice dok nas podsjeća da se pobrinemo da se ne žrtvujemo za druge što će dugoročno dovesti do ljutnje.

ATMA/moonomens/Pripremila: Suzana Dulčić