Image by freepik

Osobe koje imaju Venere u Biku su taktilne. Ljubav i naklonost izražavaju kroz dodire i zagrljaje. Svijet oko sebe doživljavaju kroz svojih pet osjetila i ako ne dodirnu, ne omirišu, ne čuju ili ne vide, za njih to nije potpuno iskustvo. Ova Venera najsenzualnija je i najbujnija od svih Venera. Ona je simbol plodnosti i tjelesnosti. Venera u Jarcu je najozbiljnija od svih ostalih Venera. Zašto? Zato što ljubav za nju nije igra. Ljubav je za nju odabir partnera za kojeg će procijeniti da s njim može stvarati vrijednost. A ta vrijednost su obitelj, djeca, brak, zajedništvo. A kad ima stabilan brak, može se u miru posvetiti karijeri jer je ambiciozna. Usmjerena je prema postignućima, zaradi, prema usponu.

atma.hr – 52
Venera je u horoskopu simbol ljubavi i odnosa. S obzirom na to u kojem se znaku nalazi, ona kreira vaše odnose, vaše odabire u ljubavi, kao i ono što volite i kako volite.

Venera u Ovnu

Venera u Ovnu najčešće imaju osobe rođene u znaku Ovna, Bika ili Riba. Ona je ratnica, alfa žena. Žena koja osvaja. Želi sve sad i odmah. Zna tko je, samouvjerena je. Hrabra je, odlučna, bori se za ono do čega joj je stalo. Puna je energije, entuzijazma. Voli dominirati u odnosima. Pobjeda joj je ultimativni cilj.

Vrlo brzo se emotivno pali i uzbudi, ali i brzo izgara u želji i strasti te gubi interes, osobito kad osvoji.

Parira muškarcima i dobro se snalazi u muškom svijetu.

Nije joj problem prva prići, započeti razgovor. Osobe s ovom Venerom imaju dosta inicijative u ljubavi, impulzivne su, nestrpljive, ne čekaju da se stvari dogode, pokreću ih same.

Pobrinut će se a sebe, prvo će zadovoljiti svoje potrebe, a tek potom razmišljati o partneru i odnosu. Njoj je bitnije ‘ja’ nego ‘mi’.

Njezin je ljubavni život vrlo bogat, uzbudljiv, a niti nevjera joj nije strana, sporta radi.

Duge veze i brakovi ju guše ako nema dovoljno slobode za sebe i sve ono što ju zaokuplja. Bježe od bilo kakve naznake posesivnosti i ljubomore, no rado će to same sebi dopustiti.

Ona ne planira, živi sada i ovdje. Ne podnosi igranje igrica, vrlo je direktna i izgovorit će ono što joj je na umu.

Njezina boja je crvena. Posebno joj dobro stoji crveni ruž za usta. Često je sklonija kratkim frizurama.

Muškarci koji ju privlače imaju zavidnu tjelesnu građu. Slaba je na mišiće, na sportske tipove.

atma.hr – 52
Venera u Biku

Ova Venera najsenzualnija je i najbujnija od svih Venera. Ona je simbol plodnosti i tjelesnosti. Žene ovog znaka nerijetko imaju bujne grudi i vrlo su ženstvene. Ovu Veneru obično imaju osobe rođene u znaku Bika, Ovna ili Blizanca.

Za razliku od Venere u Ovnu koja je brza i ekstatična, ova Venera je vrlo smirena, ali i oprezna. Ne upušta se olako u avanture. Od flerta važnija joj je sigurnost. Teži smirenom životu udvoje.

Osobe koje imaju Venere u Biku su taktilne. Ljubav i naklonost izražavaju kroz dodire i zagrljaje. Svijet oko sebe doživljavaju kroz svojih pet osjetila i ako ne dodirnu, ne omirišu, ne čuju ili ne vide, za njih to nije potpuno iskustvo.

Ona je vrsna kuharica, zavest će muškarca ne samo svojom putenošću, već i vrsnim kulinarskim delicijama.

Kućno bilje pod njezinom pažnjom buja, a potajno sanja o životu u kući, s vrtom, puno djece i sa suprugom s kojim ima stabilan odnos utemeljen na povjerenju.

Ona je vrlo racionalna, nije odviše romantična.

Novac joj je bitan. Neki će je nazvati materijalistom, no to je daleko od istine. Novac je za nju simbol životne sigurnosti. Da bi se dobro osjećala i funkcionirala staloženo, egzistencija joj  mora biti riješena.

Muškarci koji je privlače su osobe na koje se može osloniti, oni koji će riječi potkrepljivati djelima, i koji znaju i mogu skrbiti za dom, obitelj i djecu.

Venera u Blizancima

Venera u Blizancima je neuhvatljiva, lepršava, zaigrana. Ima u sebi ono malo dijete koje nikad ne miruje, sve ju zanima.

Ovu Veneru često imaju osobe rođene u znaku Blizanca, Bika ili Raka.

Postavlja puno pitanja, želi biti informirana, a riječi su njezino najjače oružje.

Riječima zavodi, ali i manipulira. I to čini vrlo vješto. Nije joj za zamjeriti jer iza toga ne stoje loše namjere. Samo želi doći do onoga što joj je bitno, a pritom neće nikome ništa učiniti nažao.

Kako ona zavodi riječima, tako će i riječi oduševiti nju. I zato je slaba na intelektualne tipove muškaraca, na one koji su duhoviti, obrazovani, elokventni, pismeni.

Ona nije kućni tip. Od čistoće u domu i skuhanog ručka, važnije joj je dobro društvo, izlasci i provod. Voli i putovanja. Mobilna je, samo da ne stoji na mjestu duže vrijeme.

Sve joj brzo dosadi, zbog toga se teže snalazi u dugim vezama, osobito u onima u koje se uvuče rutina. Ne preže niti pred nevjerom, a žene s ovom Venerom prije ili kasnije se uvuku u neki ljubavni trokut.

Nepostojana je. Reći će nešto, no neće to uvijek ispoštovati. Riječi i djela su često u sukobu.

Zbog svoje nepostojane prirode zna biti privlačna muškarcima i to nerijetko onima kojima je lov draži od bivanja u odnosu.

Voli knjige, često posjećuje knjižare. Lijepo se izražava, često i ima talent za pisanje.

Ljubav češće od ostalih pronalazi u susjedstvu, na hodnicima firme u kojoj radi, putem prijatelja iz školskih klupa ili na društvenim mrežama.

atma.hr – 52
Venera u Raku

Iznimno je nježna, vrlo ženstvena, arhetip majke. Njezin životni poziv je njegovanje i skrb o onima koje voli. Obitelj joj je iznimno važna, isto kao i samoaktualizacija kroz majčinstvo.

Treba paziti da u partnerskom odnosu ne preuzme ulogu majke.

Obitelj i dom joj daju osjećaj pripadnosti. Dom je njezina oaza mira i sigurnosti, mjesto na koje se vraća nakon napornih bitaka u vanjskom svijetu. Tu se liječi, oporavlja, odmara, osjeća sigurnom i zaštićenom.

Ovu Veneru najčešće imaju osobe rođene u znaku Raka, Blizanca ili Lava.

Prilično je osjetljiva, bojažljiva, pomalo nesigurna, sklona čestim promjenama raspoloženja. Nekad ushićena, mirna, radosna, nekad tugaljiva, nostalgična. Kad osjeti opasnost, povlači se u svoju školjku. Zašutjet će. Često se pribojava reći što istinski misli i treba, osobito ako smatra da bi time mogla odbiti ili povrijediti osobu koju voli.

Možda upravo zbog toga njezine potrebe nerijetko ostaju nezadovoljene. Uvijek će se brinuti za druge, a sebe staviti na čekanje.

Ona ima veliko srce, srce koje zna voljeti i silno žudi za ljubavlju. Sanja o onoj posebnoj osobi koji će srušiti zidove oko njezinog srca i spasiti je iz njezinog života. Taj pomalo holivudski ljubavni svjetonazor često je košta ljubavnih promašaja i razočaranja.

Njezina osnovna značajka je toplina. Kad se nađete u njezinom zagrljaju osjećate se kao da se ponovno nalazite u majčinoj utrobi.

Zanimljivo je to koliko je skrbna i obiteljski nastrojena, a koliko česta bira muškarce koji nisu odviše obiteljski i kućni tipovi. Zato je važno da upozna svoje potrebe i pronađe partnera koji je emocionalno zreo, stabilan i u čijem se prisustvu osjeća mirno i sigurno.

Venera u Lavu

Nema srčanijih žena od onih koje imaju Veneru u ovom vatrenom znaku. One su poput vatrometa. Imaju nevjerojatnu sposobnost da iskre svojom energijom i privlače pozornost.

Ovu Veneru nerijetko imaju osobe rođene u znaku Raka, Lava ili Djevice.

Vole poglede koje se zaustavljaju na njima.

Komplimentima ih kupujete, ali samo ako su iskreni.

Slabe su i na poklone. No ona ih ne samo da prima, već ih i daje. Iznimno je velikodušna i ono što posjeduje rado će podijeliti s drugima.

S ovo Venerom učimo kako davati ljubav. Ono što dajemo postaje naš kapital koji će se prije ili kasnije oploditi.

Ona voli dramu, scenski nastup, pa čak i u svakodnevnom životu. Nekad će napuhati probleme, od muhe napraviti slona, a kad popusti taj dramatski moment postaje umilna i mazna poput mačke.

Lav je kralj životinja, a ona je kraljica ljubavi. Zato je žene s ovom Venerom jako važno da rade ono što vole, da se kroz život vode glasom srca. Hobiji i aktivnosti koje ju usrećuju i u kojima uživa su neophodni kako bi se osjećala ispunjeno.

Ona je i predatorica. Kad nešto hoće, baca se u lov. Kao i njezin domaćin, lav.

Voli nakit, zlato, šljokice, sve što blješti, često ima stila za odijevanje, prati posljednju modu. Nerijetko je ženama koje imaju ovu Veneru kosa neka vrsta statusnog simbola. Obično imaju dugu, nerijetko i valovitu kosu.

Past će na šarm samouvjerenog muškarca, a ako je uz to još i financijski potkovan, poznat ili ima istaknutiju poslovnu ili društvenu poziciju, ona se zaljubljuje dok ne izgubi glavu.

atma.hr – 52
Venera u Djevici

Ona prije svega voli jednostavnost, čistoću i iskrenost.

Ljubav pokazuje uslugama. Kad joj je do nekog stalo učinit će sve kako bi mu pomogla u rješavanju problema ili olakšala ispunjenje obaveza. Svom voljenom spremit će omiljeno jelo, izglačati košulje i držati stan besprijekorno čistim. To je način na koji ova Venera govori – stalo mi je do tebe.

Nije romantična, čak ju zbunjuju dramatični izljevi osjećaja. I sama ih baš ne zna izraziti, stoga izjava volim te nije često na njezinom repertoaru. No zato će skromno i strpljivo učiniti sve kako bi njezin voljeni bio zadovoljan.

Sklona je analiziranju osjećaja. Kad ju nešto zaboli, krenut će s pitanjima – zašto, kako, što je to? Slično je i kad proživljava neke lijepe osjećaje. No tom analizom i umnim obuhvaćanjem osjećaja, ona ih zapravo guši, ne dopušta si naprosto ih osjetiti.

Voli planirati unaprijed i kad nešto ne ide po planu, postaje nervozna. Ima i dosta perfekcionizma u njoj. Samo savršeno je dovoljno dobro. Ponekad će ju zbog toga odbiti neki detalji na drugoj strani – neuredni nokti, prljave cipele, neobrijana brada.

No najviše od svega osjetljiva je na nečistoću i pomanjkanje osobne higijene.

Zna ona biti i kritična. Kad je neraspoložena, ništa joj nije po volji. Gunđa i zanovijeta. No kad je u svom dobrom izdanju, nema pouzdanije i jednostavnije partnerice od nje. Zašto? Zato što nije zahtjevna. Ne mora biti komplicirano kad može biti jednostavno.

Privlače je muškarci na koje se može osloniti. Koji kad nešto kažu, to će i učiniti. Oni koji dolaze na vrijeme i koji mirišu po njenom ukusu. Najviše od svega voli miris kože nakon kupanja.

Venera u Vagi

Žene koje imaju ovu Veneru nerijetko su privlačne, ugodne vanjštine, čak i iznimne ljepotice. Imaju porculanski ten. Vrlo su šarmantne, zavodljive. Obaraju osmjehom i ljubaznošću.

Ovu Veneru imaju osobe rođene u znaku Djevice, Vage ili Škorpiona.

Ljubav im je sve. Ne mogu biti same. Biti u braku ili vezi njihov je ultimativni cilj. Samoća im je neprihvatljiva. Zbog toga nekad pristaju i na odnose koji su daleko ispod njihovih kriterija.

Ona daje. Njezin je pogled uvijek usmjeren na druge. Kroz davanje ona traži potvrdu svoje vrijednosti. No često zbog toga bude iskorištena, osobito ako naiđe na partnera koji tu njezinu vrlinu ne zna cijeniti.

Za žene s ovom Venerom važno je naučiti i primati. Shvatiti da su vrijedne ljubavi samim time što postoje i da se za nju ne moraju boriti, niti dokazivati.

Ima rafiniran ukus. Sjajna je u uređivanju interijera. Lijepo se odijeva, prati modne trendove. Posebno je slaba na cipele i torbe. A dobar parfem nikad ne odbija. Prođe li pored vas žena iza koje ostaje miris finog parfema, možda je riječ o nekome tko ima Veneru u Vagi.

Mana joj je neodlučnost. Dvoji između dvije opcije i to traje. Uvjerenja je ako izvrši izbor da gubi. Zato vrlo često odustaje od svega i kreće dalje.

Slično pokazuje i u ljubavi. Nekad ima taj element – bi ne bi, toplo-hladno. No kad se zaljubi, a to će vjerojatno biti zavodnik, muškarac kojeg žene obožavaju, netko tko je društven, tko je svuda samo nije u kući. Nema toga što neće učiniti u ime ljubavi i toga da ga zadrži.

atma.hr – 52
Venera u Škorpionu

Njezin intenzitet je neviđen, nekad i teško izdrživ. Ona ili voli ili mrzi. Kod nje nema osrednjih osjećanja. Ili ju je briga ili nije. I odmah ćete s njom znati na čemu ste.

Najčešće ovu Veneru imaju osobe rođene u znaku Vage, Škorpiona ili Strijelca.

Žene s ovom Venerom vole duboko i traže potpuno spajanje s partnerom i to na svim nivoima. Jako joj je bitan seks, a kad je on za nju izvrstan, tada se i zaljubi.

Kad se zaljubi postane pomalo i opsesivna. Voljeni joj ne izlazi iz misli, želi svaki slobodan trenutak provesti s njime, imati ga na oku.

Posesivna je, ljubomorna, no neće to pokazati. Radije će se igrati detektiva. Njuškat će po partnerovom mobitelu, mirisati mu košulju nakon što se s posla kasno navečer vrati kući.

A bude li prevarena, zna biti silno osvetoljubiva. Gnjavit će partnera, priređivati mu čak i neke neugodnosti jer on mora biti kažnjen za ono što je učinio.

Žena s ovom Venerom češće ima zauzete udvarače, a razvede li se, obično je nakon toga čega velika ljubav.

Niti nevjera joj nije strana, osobito ako nije zadovoljna seksom u vezi.

Tema novca u braku je česta pojava. Novac može biti predmet spora s partnerom, no često i prilika da od njega profitira.

Obožava crnu boju, seksi donje rublje, kožu.

Ona je fatalna. I ako netko zna kako zaluditi muškarca i to vrlo promišljeno i hladnokrvno zna ona. Vješta je u manipulacijama i uspostavljanju kontrole nad partnerom.

Voli snažne muškarce. Muškarce s jakim libidom. One koji se usude ući u borbu s njome, koji ne bježe od izazova.

Venera u Strijelcu

Ona je pustolov. Svijet je njezin dom. Privlači ju sve što je egzotično, još neistraženo i novo.

Vrlo često žene s ovom Venerom ostvaruju ljubavne odnose sa strancima, nekad i s osobama druge vjere ili rase.

Imaju ju osobe rođene u znaku Škorpiona, Strijelca ili Jarca.

Voli putovanja, a dugi boravak na jednom mjestu (bilo da je riječ o poslu, vezi, čak i gradu) počinje ju gušiti. Ona zna da tamo vani ima još toliko toga a iskusiti i vidjeti. Stoga se ne zadržava dugo. Pakira svoje kofere i ide dalje.

Ima i nešto neuhvatljivo u njoj. Ne da se vezati. Najviše od svega cijeni svoju slobodu. Kao i sve žene, tako i ona teži ozbiljnom odnosu i braku, no to mora biti osoba koja ju neće gušiti, a još manje sputavati.

Ne podnosi ljubomoru. A kad ju sama osjeti, učinit će sve da iskopa istinu. Pitat će, zahtijevati odgovore.

I samo ju nemojte lagati. Ako nešto prezire to je neiskrenost. Kad ju slažete, gubite ju. Iskrenost je njezina vrlina. Reći će ono što misli. Tražit će ono što treba. Bez uvijanja. Jasno i direktno.

Iako zna i može biti iznimno vjerna, osobito kad nađe onog pravog, u mladosti je često razularena. Sklona je mijenjati partnere, ali samo iz sporta i da bi udovoljila svojoj pustolovnoj prirodi.

Voli sport, putovanja, izlete u prirodu, rado se druži s ljudima od kojih može nešto naučiti.

Muškarci koji ju privlače su obično sportski tipovi, nemirnog duha. Važno je samo da joj nije dosadno i nezanimljivo.

atma.hr – 52
Venera u Jarcu

Venera u jarcu je najozbiljnija od svih ostalih Venera. Zašto? Zato što ljubav za nju nije igra. Ljubav je za nju odabir partnera za kojeg će procijeniti da s njim može stvarati vrijednost. A ta vrijednost su obitelj, djeca, brak, zajedništvo. A kad ima stabilan brak, može se u miru posvetiti karijeri jer je ambiciozna. Usmjerena je prema postignućima, zaradi, prema usponu.

Ovu Veneru imaju osobe rođene u znaku Strijelca, Jarca ili Vodenjaka.

Ne zanimaju ju trivijalnosti, površni ljudi, niti površna druženja. Nema ona vremena za to. Ona ima svoj krug ljudi koji su pouzdani i odgovorni, jer odgovornost joj je najvažnija – ako nešto kažeš, to i učiniti. I ako pogriješiš, priznaj to.

Žene s ovom Venerom nerijetko doživljavaju pravu ljubav u zrelijim godinama. One su kao vino, što su starije to su bolje i poželjnije.

Često ulazi u odnose u kojima postoji razlika u godinama, s partnerom koji je mlađi ili pak znatno stariji.

Ona je vrlo oprezna. Nesklona je avanturama za jednu noć. Pristane li na prijateljstvo s povlasticama, jasno će definirati uloge i toga će se pridržavati.

Ne dopušta da ju ponesu osjećaji. Vrlo je racionalna, naizgled hladna, no to je daleko od istine. Ispod površine krije se pravi vulkan osjećaja.

Odijeva se klasično, ne voli nakit, možda samo kvalitetni ručni sat i ručnu kožnu torbu.

Nije upadljiva na prvi dojam, no ako se upustite s njom u komunikaciju, imat će nešto u sebi što će vas se duboko dojmiti.

I često su muškarci ludi za njom jer im je nedostupna, ne mogu je dokučiti, jer je vrlo kontrolirana i odmjerena.

A muškarac na kojeg će ona pasti je netko od karijere, uspješan, odgovoran, stabilan, osoba koja zna cijeniti i prepoznati vrijednost.

Venera u Vodenjaku

Žena s ovom Venerom je posebna, drukčija, pomalo ekscentrična, uvijek se s nečim izdvaja iznad prosjeka, ili svojim intelektom, ili smislom za humor, ili načinom odijevanja.

Slobodna je. I ne voli se baš vezivati. Voli neformalne odnose, odnosno veze koje ju ne opterećuju i ne sputavaju. Vrlo je slobodoljubiva. Ima veliki krug prijatelja i bogati društveni život.

I tek kad nađe muškarca koji joj daje tu slobodu da ide kada hoće i kuda ona poželi, na dobrom je putu da se zaljubi.

Žene s ovom Venerom najčešće su rođene u znaku Jarca, Vodenjaka ili Riba.

Često je duhovita, ali i svojeglava. Voli da bude po njenom. Ima jaka uvjerenja i nije baš uvijek suradljiva. Mora puno energije uložiti kako bi ostvarila kompromise.

Ona je veliki idealist. Sanja o idealnoj ljubavi, no stvarnost je nerijetko prizemljuje.  Kad se zaljubi sklona je preuveličavati partnerove vrline, a zanemarivati mane.

Impresionirat će otvorenim duhom, svojim vizijama o budućnosti. Ona želi ostaviti dojam jedinstvene i neponovljive. No ona i jest takva, nekako uvijek korak ispred svog vremena.

Buntovna je, voli provocirati, a najviše od svega prezire krutost, konzervativne ljude i prosječnost.

Kad voli vrlo je predana i vjerna, osobito u prijateljstvu. Nekad će vas šokirati svojim neobičnim idejama i razmišljanjima.

Vrlo je intelektualna i dosta distancirana od emocija. U ljubavniku traži prvo prijatelja, a tek potom sve ostalo. Partner ju treba impresionirati svojim intelektom. Voli duge razgovore o različitim temama.

Zato joj i treba muškarac koji je obrazovan, otvoren, liberalan i s kojim može voditi motivirajuće i inspirativne razgovore.

atma.hr – 52
Venera u Ribama

Ona je najromantičnija od svih Venera. Sanjiva, maštovita i silno kreativna.

Ovu Veneru najčešće imaju osobe rođene u znaku Vodenjaka, Riba ili Ovna.

Zaljubljive je prirode. Lako se zanese, prepusti se nadajući se najboljem, a da prije toga nije uključila promislila i promotrila tko stoji preko puta nje. Zato nju ljubav češće zaboli.

Voli poeziju, glazbu, ples, fotografiju, umjetnost općenito. Kao malena djevojčica vjerojatno je sanjala da će postati balerina.

Ima meko, nježno srce. Silno je brižna, empatična. Preuzima energiju drugih ljudi stoga mora paziti s kim se povezuje.

Intuitivna je, može predosjetiti ono što dolazi, pročitati druge ljude.

Za nju je ljubav bezuvjetna. Stoga kad se zaljubi, želi se potpuno stopiti s partnerom, Ja i ti, postaju mi.

Kako je uvijek spremna pomoći, često privlači osobe, ali i muškarce koji su ranjeni ili dolaze u odnos s njom s neriješenim teretima iz prošlosti. I tada nastupa ona – ja ću ti pomoći. Spasiteljica u njoj često biva izdana jer upravo oni kojima najviše pomogne ju ostave na cjedilu jer je svjedočila njihovim slabostima i nemoći.

Pomalo je nedokučiva. Često ima tajne veze.

Obožava gledati u noćno nebo, šetati pored mora.

I koliko god da je predana kad se zaljubi, isto tako zna i vješto izmigoljiti iz situacija koje su joj neugodne. Ona se od svih Venera najteže suočava s onim što jest, sklonija je pobjeći od stvarnosti, osobito ako je ona neugodna.

Mora se čuvati žrtvovanja, obmana i osjećaja krivnje koji je potiče na nerazumne odluke.

Privlače je umjetnički tipovi, pomalo boemi, liječnici, iscjelitelji, neobični muškarci koji imaju neke posebne talente ili znanja.

Julijana Oremović