Image by Sketchepedia on Freepik

Vladavina Bika želi da pogledamo svoje dugoročne ciljeve i usavršimo ono čemu zaista želimo posvetiti svoje vrijeme. Bit ćemo vođeni da stvorimo više reda u našim životima. Također ćemo biti vođeni da procijenimo čime se odlučujemo okružiti i gdje možda pretjerano konzumiramo kao način da ispunimo prazninu ili sakrijemo svoje prave osjećaje. Kako se sezona Bika približava kraju, počet ćemo osjećati energiju zvjezdanog sustava Plejada dok se Sunce poravnava sa svojom glavnom zvijezdom Alcyone. Ta energija bit će jaka i moći ćemo iskoristiti sjene koje su potrebne za našu duhovnu transformaciju. Te sjene su naši strahovi i potisnute emocije.

atma.hr – 52
Započeli smo novu astrološku godinu sa znakom Ovna prošlog mjeseca i ona je zapalila sve nas kad je riječ o pokretanju novih projekata i izlaganju naših misli. Ali vrijeme je za prebacivanje zupčanika jer Sunce 19. travnja/aprila prelazi u znak Bika i službeno započinje vladavina Bika koja otvara proljetnu zabavu. Vrijeme je da uživamo u životu, da se osjećamo inspiriranima i vjerujemo našim instinktima.

Prijelaz u sezonu Bika uvijek je značajan jer predstavlja prvo kretanje Sunca nakon astrološke nove godine.

Kada Sunce prijeđe u Ovna, počinje nova godina ili novi ciklus, a kako ono izlazi iz Ovna i prelazi u Bika, počinjemo vidjeti kako se stvari kreću i kakav okus bi nam ovaj novi ciklus mogao donijeti.

Na dubljoj razini, energija Bika predstavlja ono što nam je potrebno da bismo se osjećali sigurnima. Energija Bika je pronalaženje ritma i konstante. Riječ je o pronalaženju sigurnosti u nesigurnom svijetu koji se uvijek mijenja.

Kao fiksni zemljani znak, energija Bika ima tendenciju da bude uzemljena, sporo se kreće i vrlo je ukorijenjena u fizičko područje. A s obzirom na to da ovim znakom vlada Venera, njegova energija je vrlo senzualna – Bik voli raskošne zemaljske užitke. Voli hranu i piće, masaže, duge lijene drijemeže, skupe mirisne svijeće.

Ali Bik nije ovdje samo da nam pomogne upiti mnoge raskoši osjetila. Također je tu da nam pomogne u planiranju budućnosti. S energijom Bika, sa sporošću i upornošću se često pobjeđuje u utrci – što je velika energetska promjena od impulzivne, neustrašive vibracije sezone Ovna.

Energija Ovna pomogla nam je da počnemo, a sada su vibracije Bika tu da nam pomognu u radu da se krene naprijed s čvrstim, utemeljenim planom. Vladavina Bika je naše vrijeme u godini da usporimo, konsolidiramo svoj raspored i razmislimo čemu doista želimo posvetiti svoje vrijeme.

Dok sezona Ovna potiče naše impulse i strasti, vladavina Bika želi da pogledamo svoje dugoročne ciljeve.

atma.hr – 52
Ova energija sporijeg ritma koju donosi sezona Bika vjerojatno će biti dobrodošla, pogotovo ako se osjećamo pomalo izgorjeli ili iscrpljeni od svih naših dolazaka i odlazaka.

Bik je također znak povezan sa zadovoljstvom, tako da pod Suncem u Biku, svatko od nas ima priliku zastati i pomirisati ruže i pronaći vrijeme za zadovoljstvo u našim životima.

Umjesto da jurimo naprijed i koristimo ovaj snažan zamah da obavimo stvari, sada možemo sjesti, opustiti se i razmišljati o načinima kako sačuvati svoje resurse i energiju.

Jedan od darova i lekcija koje nas Bik uči je i posjedovanje vlastite vrijednosti i priznanje koliko smo uistinu vrijedni.

Vladavina Bika je vrlo je duhovno vrijeme u kojem se možemo povezati sa svojim vodičima i višim sferama.

Ako tražite vodstvo i podršku u svom životu, uđite unutra, smirite se sami sa sobom, a zatim zamolite Svemir i svoje duhovne vodiče da vas podrže.

Tražite da vam se otkrije sljedeći korak, tražite da vam se pokaže put, tražite da vas podrže dok nastavljate s ovim putovanjem u novo.

Bik voli red, strukturu i rutinu, a pod ovom energijom svi ćemo biti potaknuti da malo više prihvatimo ovaj način razmišljanja.

Bit ćemo vođeni da stvorimo više reda u našim životima. Također ćemo biti vođeni da procijenimo čime se odlučujemo okružiti i gdje možda pretjerano konzumiramo kao način da ispunimo prazninu ili sakrijemo svoje prave osjećaje.

Pod ovom energijom, moramo obratiti više pozornosti na naše fizičko okruženje i osigurati da pomažemo podržati naš najveći rast.

Odvojite trenutak da pogledate oko sebe, što vidite? Potiču li predmeti oko vas povjerenje, ljepotu, zahvalnost, mir i dražesnost?

Ili kada pogledate oko sebe jeste li preplavljeni neredom, bukom, smetnjama, neredom i predmetima zbog kojih se osjećate krivima ili pokreću bolna sjećanja?

atma.hr – 52
Ponovite ovaj isti proces, ali sada pogledajte unutar sebe. Njegujete li svoje tijelo vodom i zdravom hranom? Osjećate li se živahno i puni života? Osjećate li se ugodno unutar svog bića?

Sve su to stvari koje vrijedi ispitati i istražiti pod energijom Bika. Pod ovom energijom, dobro je vrijeme za uspostavljanje nove rutine ili plana zdrave prehrane.

Također je dobro vrijeme da se uzemljite, stvorite strukturu i primijenite metode koje će vam pomoći da obavite stvari.

Pristup korak po korak može se ponekad činiti sporim i sputavajućim, ali energija Bika nas sve podsjeća da postoje mnoge dobrobiti koje možemo dobiti ako odvojimo vrijeme, planiramo i krenemo u skladu s tim.

Kako prolazimo kroz početak vladavine Bika, mogli bismo osjetiti guranje i povlačenje kada je u pitanju razvijanje rutine. Možda se osjećamo kao da smo prerasli određene rutine ili rasporede ili možda žudimo za promjenom.

Postoji mnogo kozmičkih aktivnosti u kojima možete uživati tijekom sezone Bika. Najbolji način da prođete kroz nadolazeće tjedne je pronaći ravnotežu između discipline i reda te slobode i spontanosti.

Istražujte, ostanite otvoreni za promjene, ali znajte da će vam dobro doći i neka struktura i rutina u budućnosti dok prolazite kroz nadolazeće tjedne.

Kako se sezona Bika približava kraju, počet ćemo osjećati energiju zvjezdanog sustava Plejada dok se Sunce poravnava sa svojom glavnom zvijezdom Alcyone. Alcyone možemo shvatitit kao o žensku verziju Siriusa.

Ako je Sirius naše duhovno sunce, onda Alycone može biti naše sunce u sjeni. Sunce koje obasjava sve te dublje, mračnije stvari kroz koje moramo gaziti kako bismo dosegli nove razine duhovne svijesti.

atma.hr – 52
Dok završavamo sezonu Bika i ulazimo u sezonu Blizanaca, energija Alyconea bit će jaka i moći ćemo iskoristiti sjene koje su potrebne za našu duhovnu transformaciju. Te sjene su naši strahovi i potisnute emocije.

Ove sjene također su osjećaji srama koje možemo imati oko sebe i svojih života. Razotkrivanje i iznošenje ovih na svjetlo uvijek je moguće, ali pod utjecajem Plejada, možemo se osjećati božanski podržani i vođeni da radimo ovaj posao.

Energetske poruke vladavine Bika – vrijedni ste; rođeni ste dostojni; ne treba vam ništa izvan sebe da posjedujete koliko ste zaista vrijedni. Ostanite u snazi ovih riječi. Priznajte vrijednost koju donosite ovom svijetu time što jednostavno jeste.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić