atma.hr – 52
Uz ovaj nevjerojatno lagan trik vaš san o bijelom rublju konačno će postati stvarnost.

Već ste se sigurno naslušali za što je sve limun dobar, ali jeste li znali da taj kiseli plod može učiniti da vam rublje bude bijelo kao što ste to oduvijek željeli, a nikad niste mogli postići?

Sok svježe iscijeđenog limuna u kombinaciji s UV zrakama ima izbjeljujući efekt. Iako limun nije jednako snažan i učinkovit kao hidrogenov peroksid, redovito održavanje rublja s ovim citrusom polučit će željeni učinak.

Limunska kiselina je prirodni sastojak koji omogućuje izbjeljivanje i posvjetljivanje tkanine, a jednako je učinkovita kao konvencionalni proizvodi za izbjeljivanje tkanina.

atma.hr – 75
Dodajte 1/4 ili pola šalice limunovog soka u posudu perilice rublja i to zajedno s deterdžentom kako bi posvijetlila rublje ili uklonila žute i sive mrlje.

Odvojite šareno, odnosno obojano rublje jer će zbog sok od limuna baš kao i izbjeljivača izgubiti boju.

Vaše rublje će mirisati na ovo citrusno voće i izgledati svježe.

Za ručno pranje je dovoljno oprati komad odjeće u otopini 100 ml limunovog soka na 3,5 litara vode, te ga staviti sušiti na sunce.

Dakle, ako imate odjeću koja je izgubila savršeno bijelu boju i postala sivkasta, upotrijebite limun i vratite taj prvobitni sjaj!

stil.kurir.rs

atma.hr – 39