Kako započinjete svoj dan? Mrštite li se ili s osmjehom krećete u nove avanture?

Učinite promjenu, započnite svoj dan zahvalnošću.

Još dok ležite u krevetu, kada otvarate oči, zahvalite se svom krevetu na dobrom i kvalitetnom snu, a onda zahvalite što ste se probudili i što je pred vama još jedan dan za kojeg odlučujete da ćete ga sami kreirati upravo onako kako vi želite, jer to zaista je tako.

atma.hr – 39

Često zaboravljamo kako je važno zahvaliti se, pa čak i kada netko nešto lijepo učini za nas, nekako kao da se podazumijeva da smo zahvalni i kažemo hvala bez da tome pridajemo neku posebnu važnost i značenje. No, zahvalnost je jedna velika iscjeljujuća moć, snaga i pozitivna vibracija.

Na čemu ste vi zahvalni?

Pokušajte sastaviti popis stvari na kojima ste zahvalni, sigurna sam da ćete zastati i većina vas si postaviti pitanje “Ma na čemu da budem zahvalan/a?”

I ja sam slično reagirala na početku, kada sam se prvi puta susrela sa tim pitanjem na nekoj od svojih edukacija. Uvijek vidimo stvari koje nisu dobre i za koje mislimo da ne bi trebali biti zahvalni, no i te stvari koje nas ljute, koje su nas razočarale, povrijedile, ponizile i zbog kojih se ne osjećamo dobro, i na njima trebamo biti zahvalni, jer smo iz njih naučili, one su naši podsjetnici i lekcije na kojima još trebamo raditi i na kojima idući puta nećemo pasti, zbog tih stvari i situacija mi smo ono što jesmo danas.

atma.hr – 39

Vježbajte zahvalnost. Uzmite papir i olovku i svakoga dana sastavite popis od deset stvari na kojima ste zahvalni. Možda će vam se činiti teško i previše za nabrojati svih deset, ali uvidjeti ćete kako vam ova vježba pomaže shvatiti kako ste prisutni u svojim životima, kako imate, itekako, na čemu biti zahvalni.

Osvijestiti ćete, što budete lakše nabrajali i upotpunjavali vaš popis, kako ste bliže tome da ostanete usredotočeni na sebe i na to da ste podržani od strane života, sigurni i da se nećete izgubiti.

Zahvalnost nas uči novoj dimenziji i otvara nam oči novom doživljaju svijeta, uči nas da vjerujemo životu, svojoj intuiciji, sebi.

Zahvaljivajući svakoga dana na svemu što imamo, pa i stvarima koje nam se čine nebitnima i podrazumijevajućima, učimo se povjerenju u život i život će nam povjerenjem i vraćati.

atma.hr – 39

Kada bi dan započinjali i završavali zahvalnošću, uočili bi koliko blagoslova dobivamo tijekom dana, a da toga nismo niti svjesni.

Zahvalnost nas podsjeća da smo ono što jesmo, vrijedni ljubavi i voljeni.

Zahvalnost nas vraća u sadašnji trenutak i uči da je sreća uvijek sada.

“Život se ne događa vama, on se događa radi vas.” Robert Holden

Mirjana Petković, Heal Your Life® Trener
Lakoća življenja d.o.o.
www.lakoca-zivljenja.hr
[email protected]

24 HIMALAJSKA LAMPA

banner himalajska lampa

Prethodna objavaKako znati da imamo vodstvo?
Slijedeća objavaNovi trend: Škole zabranjuju najboljeg prijatelja
Mirjana Petković
Najljepše i najvažnije što sam naučila na svom Putu kroz život je voljeti i prihvaćati sebe u svakom segmentu života i da je rad na sebi jedno predivno cjeloživotno učenje. Moja životna svrha je nesebično dijeljenje stečenih znanja, iskustava i pozitivne energije koji omogućavaju osobni rast i razvoj, stvaranje više vrijednosti i razvijanje kolektivne svijesti svijeta u kojem živimo. Kroz radionice i individualni rad primjenjujem licencirane tehnike i coaching metode: Heal Your Life Workshop®, Wingwave®, Autogeni trening, Relax Kids, NLP, ThetaHealing®, Shamballa® i Kvantna harmonizacija i na taj način želim potaknuti ljude oko sebe na pozitivne promjene, da se povežu sa sobom i sa kreiranjem svoje vlastite stvarnosti, sa ljubavlju, srećom i obiljem, da izađu iz svojih okvira, da se uzdignu iznad svojih uvjerenja, da prihvate odgovornost za sebe i za svoj život, da pozitivno razmišljaju, da slušaju svoje srce, da zavole sebe i žive svoju životnu Strast i Svrhu i poučiti ih da je SVE moguće. Licencirani sam Life Coach, Heal Your Life Teacher, Wingwave Coach, Relax Kids Coach, NLP Master, Theta Healing Practitioner, Shamballa Practitioner, Harmonization Practitioner, Učiteljica Autogenog treninga i Obiteljski Aromaterapeut.