People photo created by pressfoto - www.freepik.com

Iako već ptice na grani znaju da briga o sebi mora biti visoko na listi naših prioriteta, u praksi su tuđe potrebe bitnije od naših. U nastavku pronađite par korisnih savjeta koji će vam promijeniti perspektivu.

atma.hr – 78
Jednostavna metafora može učiniti čuda. Doktorica funkcionalne medicine Wendie Trubow, M.D., otkrila je koja je jedina stvar koju bi preporučila svakom pacijentu te nam pružila metaforu o važnosti vlastite dobrobiti.

„Stavite prvo sebi masku za kisik prije nego što počnete trčati okolo pokušavajući se pobrinuti za druge. Bez obzira na to radi li se o pitanjima o važnosti dovoljno sna, pravilnog vježbanja, hrane ili meditacije, važnost njege o sebi mora biti na prvom mjestu.“, tvrdi doktorica Wendie.

Ova metafora naglašava činjenicu da je teško brinuti se za druge ako se ne brinete o sebi. Ako se avion ruši, nikome niste od pomoći ako sebi ne stavite masku s kisikom. Stoga donosimo nekoliko ključnih čimbenika o brizi o sebi…

Spavanje

Ugodan noćni san jedan je od najboljih načina za poboljšanje raspoloženja i zdravlja.

Nedostatak sna može na mnoge načine negativno utjecati na osobu, ali ako se dobro odmorite, san vam daje energiju da živite život punim plućima.

atma.hr – 39

Tjelovježba

Tjelovježba je sjajan način prakticiranja discipline.

Endorfini i dopamin koji vaš mozak oslobađa tijekom tjelovježbe mogu poboljšati vaše raspoloženje, osloboditi razinu stresa i učiniti da se osjećate bolje.

Prehrana

Naša prehrana ima ogroman utjecaj na način na koji se osjećamo i izgledamo.

Doktorica Trubow napominje kako neki sastojci mogu biti štetni za naše zdravlje, stoga je bitno održavati razinu hranjivih sastojaka putem namirnica koje biramo.

Meditacija

Meditacija nam omogućuje da budemo svjesni vlastitog blagostanja i odnosa s onima oko nas.

Meditirajte kad god dobijete priliku, budući da je to izvrstan način za poboljšanje samopouzdanja.

naturala.hr

atma.hr – 78