atma.hr – 52
Težite savršenom tijelu? Vrijeme je za neke promijene.

Jedna veličina ne odgovara svima. Kao što ni medijski stereotipi navodno idealnih ženskih tijela ne odgovaraju svima, bez obzira jesu li mršave, s oblinama ili atletski građene. Svi gledamo krajnosti, i zanemarujemo milijarde varijacija između. Vidimo krajnosti poput putenog i senzualnog u odnosu na vitko, tanko i mršavo. Gledati na ovo doslovno i figurativno ne čini naša tijela idealnima, a ni ne gradi naše samopoštovanje.

Ne mogu sve žene imati obline. I to je u redu. Kada pogledamo našu majku, sestru, prijateljicu, kolegicu – ne osuđujemo. Vidimo jedinstvenu ljepotu u svakoj od njih. Na nekima primjećujemo raskošnu i njegovanu kožu i kosu, na nekima možda blistav osmijeh i pozitivnu energiju. Primjećujemo atraktivne osobine, a ne njihove nedostatke ili bi barem tako trebali.

Savršenstvo je zapravo izgrađivanje i prihvaćanje sebe. Svaki pristojni osobni trener reći će vam da je iznimno teško gotovo pa i nemoguće ciljano smanjiti točno određeni djelić tijela. Optimalni rezultati postižu se kombinacijom cardio treninga, vježbi snage, istezanjem i pravilnom prehranom. Širi pogled na ovu temu uključuje brigu o vlastitom tijelu i u vidu brige o noktima, koži, kosi. Budite aktivni, donosite zdrave odluke i živite život otvorena srca i uma.

Svatko od vas tko je uspio učiniti određenu transformaciju kroz pravilnu prehranu i redovitu tjelovježbu reći će vam da nikad nije zadovoljan, da uvijek može bolje. Mi žene naročito smo sklone tome. Uvijek smo premalo zategnute, masne ili imamo celulit, to je valjda zapisano u naš DNK-a.

Ciljajte na najbolje od sebe, ne na savršenstvo, idealno tijelo ne postoji. Ne očekujemo da svi misle i govore isto pa zašto onda očekujemo da svi izgledamo kao jedan “ideal”?

Savršeno tijelo: to ne postoji!

Ilijana Kušter, pozitivnoblog.wordpress.com

atma.hr – 52