Mir u glavi znači mir u kući. Napravite ovaj jednostavan postupak svaki put kad osjećate da ne možete dalje!

atma.hr – 52
Ukoliko osjećate nemir i negativnu energiju koja vas okružuje i guši, vrijeme je da poduzmete nešto po tom pitanju.

Paljenje tamjana kod kuće

Stara provjerena metoda – da od sebe, ali i iz kuće otjerate negativnu energiju je da upalite tamjan, da “okadite” kuću, zapalite svijeću i pomolite se, prekrižite, prekrstite, učinite mudru prstima (Vede), sve u skladu s vašim vjerovanjem.

Kada se tamjan topi na žeravici, koluti dima dižu se ka stropu šireći svoj prijatni miris. To podizanje dima ka stropu simbolično predstavlja uzdizanje naše molitve ka Bogu.

Kako biste se riješili negativne energije i loše sreće, pratite ova tri koraka:

1. Okadite kuću tamjanom

Kroz cijelu povijest čovječanstva, tamjan je upotrebljavan prilikom liječenja raznih bolesti. U aromaterapiji, tamjan se koristi za ublažavanje i liječenje depresije, histerije, stresa i napetosti.

atma.hr – 52
Smatra se da inhaliranjem ili jednostavnim udisanjem tamjana možemo ublažiti probleme s disanjem kao što su: alergije, astma, bronhitis, sinusitis, prehlade, itd.

Vrlo je važno da kada zapalite tamjan, s njim prođete kroz cijelu kuću i tako izvršite energetsko čišćenje doma.

Bitno je da vam kuća pri tome bude pospremljena i da se vi nakon toga istuširate kako bi sa sebe sprali negativnu energiju.

Ovaj ritual možete ponavljati kada god osjetite potrebu za tim.

Poznata je činjenica da tamjan uništava bakterije u zraku i da ta “sterilna sredina”, bez bakterija, traje i do mjesec dana.

2. Zapalite voštanu svijeću u kući

Prilikom kađenja kuće, obavezno zapalite jednu voštanu svijeću. Njen plamen će vam pomoći da se povežete s nečim višim, ali i sa svojom unutrašnjom snagom i mudrošću.

atma.hr – 52
Ukoliko imate neku muku, nedoumicu, žaljenje ili kajanje, bitno je da zapalite svijeću i da svoj bol pošaljete preko plamena svijeće. S tim ćete uspjeti odagnati barem dio problema koji vas pritišće.

Stari Egipćani su vjerovali da jednostavno gledanje u plamen svijeće pomaže čovjeku da se poveže sa Bogom i da će mu Bog pri tome pomoći i zaštiti ga.

3. Pomolite se ili/i napravite svetu gestu rukama (prekrižiti, prekrstiti, napraviti mudru)

Ruski znanstvenici su nedavno iznijeli fascinantna istraživanja prema kojima su otkrili da svi mikrobi nestaju iz vode ako se ona posveti molitvom i nad njom učini pokret križa (krsta, mudre…).

Ustanovili su da voda mijenja svoju strukturu, postaje “čišća” onaj moment kada se nad njom pročita molitva.

Djelovanje križa (krsta, mudre,…) na tijelo čovjeka ima fascinantnu moć. Naime, isto istraživanje provedeno u Moskvi, u laboratoriji medicinsko-bioloških tehnologija “NII”, otkrilo je da kada se čovjek prekriži/prekrsti, on postaje znatno smireniji i vraća istinski duševni mir.

Stoga na vama je samo da odvojite par minuta, isključite računalo, mobitel i televizor i izvršite ova tri jednostavna rituala. Negativna energija u kući će se znatno smanjiti, a vi ćete biti dosta smireniji.

stil.kurir