Love photo created by jcomp - www.freepik.com

Svaki Sadašnji Trenutak je jedan veličanstveni dar od Boga. Duša intuitivno žudi za savršenim okolnostima i situacijom koja je sada potrebna, kako bi izliječila pogrešnu misao i donijela pravo iskustvo sebe, Tko Stvarno Jesmo. Želja Duše je da se vrati natrag Bogu.

atma.hr – 52
Neale Donald Walsch – Iz knjige “Razgovori s Bogom”

NEALE: Zašto mi toliko dugo treba kako bi stvorio stvarnost koju sam odabrao?

BOG: Iz mnogih razloga. Jer nisi vjerovao da možeš imati to što biraš. Jer nisi znao što odabrati. Jer se i dalje trudiš shvatiti što je “najbolje” za tebe. Jer unaprijed želiš garanciju da će svi tvoji izbori biti “dobri”. I zato što se stalno premišljaš!

NEALE: Da vidim jesam li razumio. Ne treba shvatiti što je najbolje za mene?

BOG: “Najbolje” je relativni izraz i ovisi o stotinu čimbenika. To izbor čini vrlo teškim. Treba se samo obazirati na jednu stvar kada odlučujemo o bilo čemu – Je li ovo izjava onoga Tko Sam Ja? Je ovo objava Onog Kojeg Ja Biram Biti?

Cijeli život bi trebao biti takva izjava. U stvari, cijeli život i jeste. Možete tu izjavu Slučajno napraviti, ili Izborom.

Život koji živimo Izborom jeste život svjesnog djelovanja. Život koji živimo Slučajno je život nesvjesnog djelovanja.

Reakcija je upravo to – jedna akcija koju ste još prije poduzeli. Ono što radite je: procjenjujete informacije koje stižu, tražite ih u banci memorije ili približno sličnu, doživite je, i ponašate se na način kao što ste se prije ponašali. Ovo je sve rad Uma, a ne svoju dušu.

atma.hr – 52
Duša želi da istražite Njenu “memoriju” da bi vidjeli kako možete stvoriti jedno istinski istinsko iskustvo Sebe u Sadašnjem Trenutku. Ovo je iskustvo “potrage duše” za koje ste tako često čuli, ali morate biti doslovno “izvan uma” da biste to učinili.

Kada trošite vrijeme pokušavajući shvatiti što je “najbolje” za vas, vi činite samo to: trošite vaše vrijeme. Bolje da čuvate vrijeme nego da ga trošite bespotrebno.

Čuvanje vremena je ogromno ako ste izvan svog uma. Odluke se brzo donose, izbori se brzo prihvaćaju, jer vaša Duša stvara samo sadašnje iskustvo, bez toga da ponovo sagledava, analizira i kritizira prošle susrete.

Zapamtite ovo: Duša stvara, Um reagira.

Duša spoznaje unutar svoje mudrosti da je iskustvo, koje vi imate u Ovom Trenutku jedno iskustvo koje vam je Bog poslao prije nego što ste imali bilo kakvu svijest o tome. To je ono što se podrazumijeva u “sadašnjem” iskustvu.

Već je na putu k vama čak dok ga zahtijevate – čak i prije nego što zatražite, Ja ću vam odgovoriti. Svaki Sadašnji Trenutak je jedan veličanstveni dar od Boga. Zato se i zove present (eng) = poklon / dar.

Duša intuitivno žudi za savršenim okolnostima i situacijom koja je sada potrebna, kako bi izliječila pogrešnu misao i donijela vam pravo iskustvo sebe, Tko Vi Stvarno Jeste.

Želja Duše je da vas vrati natrag Bogu – da vas dovede kući kod Mene.

atma.hr – 52
Namjera Duše je da spozna Sebe praktično – i stoga spoznati Mene. Jer Duša shvaća da smo Vi i Ja Jedno, čak i ako Um poriče ovu istinu, a Tijelo reagira iz ovog poricanja.

Stoga, u trenucima velikih odluka, budite izvan svog Uma učinite traganje Duše umjesto toga.

Duša razumije ono što je za Um nezamislivo.

Ako provodite svoje vrijeme tako što pokušavate shvatiti što je “najbolje” za vas, vaši izbori će biti nejasni, dugo nećete moći donijeti odluku i vaš put će se okrenuti ka moru očekivanja.

Ako ne budete pazili, udavit ćete se u vašim očekivanjima.

NEALE: Oh! Kakav je to odgovor! Ali kako da slušam svoju dušu? Kako znam što čujem?

BOG: Duša vam se obraća pomoću osjećaja. Slušajte svoje osjećaje. Pratite svoje osjećaje. Poštujte svoje osjećaje.

NEALE: Zašto mi se čini da je poštivanje mojih osjećaja upravo ono što me je i dovelo u nevolju?

BOG: Jer ste označili rast “problematičnim”, a mirovanje “sigurnim”. Kažem vam ovo; vaši osjećaji vas nikad neće dovesti u “nevolju”, jer su vaši osjećaji istina. Ako želite živjeti život u kojem nikada ne slijedite svoje osjećaje, već da svaki vaš osjećaj filtrira mašinerija vašeg Uma, samo naprijed. Donosite odluke utemeljene na analizi situacije vašeg Uma. Ali ne nadajte se radosti u takvoj mehanizaciji, niti veličanju onoga Što Vi Istinski Jeste.

Zapamtite ovo; pravo slavlje je bez uma.

Ako slušate svoju Dušu znat ćete što je “najbolje” za vas, jer što je najbolje za vas je ono što je istina za vas. Kada djelujete samo na temelju onoga što je istinito za vas, vi se užurbano krećete Putem. Kada stvorite jedno iskustvo zasnovano na “sadašnjoj istini” i ne reagirate na iskustvo zasnovano na nekoj “prošloj istini”, vi stvarate jedno “novo sebstvo”.

atma.hr – 52
Zašto je potrebno toliko dugo da biste stvorili svoju stvarnost? Evo zašto: jer ne živite svoju istinu.

Spoznaj istinu, i istina će te osloboditi.

Ipak, jednom kad spoznate svoju istinu nemojte se nastaviti premišljati oko nje. To vaš Um pokušava shvatiti što je “najbolje” za vas. Zaustavite ga! Izađite van vašeg Uma. Vratite se osjećajima!

Evo na što se odnosi izraz “vratite se svojim osjećajima”. To je obraćanje pažnje na to kako se osjećate, a ne na ono kako mislite. Vaše misli su upravo to – misli. Mentalne konstrukcije. “Zamišljene” konstrukcije vašeg Uma. Ali vaša osjećanja – ona su sada stvarna. Osjećaji su jezik Duše. A vaša Duša je vaša istina.

Eto. Je li vam sad sve jasno?

zivikaobog.com