Foto: unsplash.com

Postoje dva izbora – uhvatiti život za ruku i prepustiti mu se s potpunim povjerenjem ili i dalje nastaviti hodati istim ulicama kojima znamo put i odredište. Život je predivan kada se živjeti zna.

atma.hr – 78
Sa svakim novim izlaskom sunca ili kapima kiše svakog od nas čeka novi put kojim odaberemo taj dan krenuti. Kakav će to put biti ovisi samo o nama.

Obrasci koji su nam utkani kroz život i koji su nas naveli na mišljenje kako je to jedini izbor koji imamo predstavlja poznato područje ili možemo reći poznatu stanicu. Kažu kako jedino što nije promjenjivo je promjena, s tom se tezom ne slažem.

Ona se svakome od nas događa tijekom života, jer život je put kojim koračamo kao što sam već navela s puno različitih stanica.

Odluka izaći ili ostati u poznatom okruženju, ovisi samo o nama. Nikada ne možemo znati kakvo će biti naše sljedeće odredište ako ne pokušamo do njega doći, ali ako se ne usudimo prema njemu niti krenuti i odlučimo čvrsto držati za ruku sigurnost koja nam je jedino odredište koje poznajemo, tada nastaje pitanje što ako?

Svaki dan je poklon i zato ga ne smijemo tratiti stajanjem na mjestu ili žaljenjem za nečim što nismo učinili.

atma.hr – 39

Zato izvucimo iz sebe i života ono najbolje, to najbolje, ali i najgore kod svakog od nas ima individualno značenje, ali ako ostajemo stajati na mjestu nećemo saznati što je – niti jedno niti drugo.

Otvoriti vrata pred kojima stojimo prvi puta može u nama izazvati valove emocija, neke možda upoznajemo po prvi put, ali ako odlučimo napraviti prvi i najvažniji korak tada ulazimo u zonu nepoznatog, ali najljepšeg.

Postoje dva izbora – uhvatiti život za ruku i prepustiti mu se s potpunim povjerenjem ili i dalje nastaviti hodati istim ulicama kojima znamo put i odredište.

Kako smo svi različiti tako svatko od nas drugačije reagira na sretne ili tužne trenutke, stresne situacije i svatko se s time nosi na način koji najbolje zna.

Ono što je svima zajedničko je to da ih svi u životu imamo i osjetimo, ali to je ljepota života kada mu se prepustimo osjetiti ćemo svaku emociju, ali one nam pomažu da rastemo kao osobe svakodnevno i upoznajemo dijelove sebe za koje nismo možda ni znali da ih imamo, život je predivan kada se živjeti zna.

Napisala: Paola Belaš

atma.hr – 78