atma.hr – 52
Ljude je oduvijek zanimalo, što je to što ih čeka u budućnosti.  U njoj su tražili spas, bježeći od prošlosti. Ali što je to budućnost? Koliko budućnosti i mogućnosti imamo? Kako znati da nismo pogriješili što smo nešto odlučili? Kako predvidjeti naredni potez druge osobe?

Postoji nekoliko načina da predvidimo. Jedni su znanstveni, drugi intuitivni, a treći su i jedno i drugo, a opet ni jedno ni drugo. Svako predviđa onim načinom koji je njemu blizak.

Psiholozi, astrolozi, numerolozi, stratezi za svoja predviđanja koriste intelekt, dedukciju i indukciju, odnosno analizu, a zatim sintezu, kako bi sve povezali u jednu koherentnu cijelinu.

Ako uzmemo bilo koji vid gatanja, za njega je potrebno intuitivno prepoznavanje onoga što vidimo i uopće uočavanje onoga što je drugima nevidljivo.


Widget not in any sidebars

Treći način je meditacija, spoj šestog čula i uočavanja detalja, odnosno svega što vidimo. Kad imate dilemu, potrebno je da se fokusirate na to što želite otkriti. Nemojte uopće misliti kako ćete to saznati. Fokus na saznanje, ne na način kako ćete saznati.

Jednostavno sjedite i ne radite ništa ili radite nešto u čemu toliko uživate, da više nemate misli. I u trenutku mira nešto će vam privući pažnju. Kao da čujete glas, koji vam kaže: „Pogledaj tamo!“ i to nešto što ste vidjeli je na neki način povezano s onim o čemu upravo razmišljate. Samo zapamtite taj trenutak i kroz nekoliko minuta će vam doći misao, koja uopće nema logičan slijed u odnosu na ono što ste prethodno razmišljali.

Ta misao je odgovor na vaše pitanje.

Kako znati da je nešto pogrešno? Kad je odgovor na neko pitanje NE, jednostavno kao da imate grlobolju ili vam nešto smeta u grlu. Izaziva u vama neki nemir. Osjetite nemir i znate, da je to Ne.

Kako spoznati je li netko dobra ili loša osoba?

Samo pustite da govori, nemojte slušati,  gledajte što čini. Gledajte ih, dok ne znaju da ih promatrate. Vidjet ćete nježnost ili grubost pokreta, spontane reakcije, pogled.

Kako znate da li neko laže ili govori istinu? Bitan je red riječi koji se izgovara, jer to pokazuje na čemu je naglasak. Obratite pažnju na upotrebu riječi nikad i uvijek. Svaka reakcija ima neki svoj minimum ili maksimum. Prirodna je sredina. Ako je neko blizu minimuma (neprimjereno blaga reakcija) ili maksimuma (preforsirana reakcija), znači da trebate to zabilježiti, kroz kratko vrijeme će se pokazati, što se tu nije slagalo i zbog čega.

Prijedlog je da što više čitate detektivske priče, jer tamo ćete uočiti sitnice, koje jednostavno ne odgovaraju cijelini. Kako god okretali taj komadić slagalice, ne uklapa se. Znači, da ne pripada tu.

Kad vaš duhovni nivo uoči neku nepravilnost, samo je zapamtite. Ako je probate razumjeti umom, neće ići.

Ovaj treći način će vam otkriti naredne poteze ljudi, koji su na većom duhovnom nivou.

Njihove naredne korake ne možete predvidjeti umom. Oni nisu više dio šablona, već postupaju u skladu sa širom slikom. Zato što oni ne odlučuju umom, već na osnovu onoga što im došapne njihovo Više Ja.

Ni oni sami ne znaju više od tri naredna koraka, koja će učiniti, a ne trebate ih znati ni vi. Kad bi sve znali, onda život ne bi bio ISTRAŽIVAČKO PUTOVANJE.

Napisala: Bojana Knežević
https://www.facebook.com/Journeyandbook
http://sumabambusa.blogspot.ba

31 DRVO SREĆE

banner za stvari DRVO SRECE

atma.hr – 61