Život počinje u trenutku kada naučite otpuštati stvari od kojih možete pronaći bolje. No naše emocije nas navežu na mnoge stvari, ljude, događanja i navike kako pozitivne tako i negativne.

atma.hr – 52
Zadržavanjem statusa quo činimo zapravo sebi medvjeđu uslugu jer ostajemo u uvjerenju da ne možemo bolje, da nismo sposobni postići više, da ne zaslužujemo nešto veće i svoj pogled upiremo unatrag, umjesto da se razvijamo, mi stagniramo.

Svaki put kada otpustite nešto što vam ne treba, pravite prostor za nešto novo u svom životu. Koliko se držimo opravdanja zašto smo odustali od snova i zašto sadašnji trenutak nije pravi trenutak da bismo ostvarivali svoje želje.

Koliko se držimo osuđivanja drugih misleći da u tuđim slabostima imamo opravdanje za vlastite.

Koliko se držimo svojih očekivanja koja imamo o drugih i kada nisu ispunjena, ne smatramo potrebnim mijenjati ih, nego mijenjati druge.

Bezbroj je još takvih mentalnih i emocionalnih otrova na koje smo navikli svoju dušu i sada živi u rezigniranosti, u nemogućnosti da duboko voli i osjeća jer smo rascjepkani između tisuća pogrešnih uvjerenja koji nas ograničavaju i zarobljuju.

banner za knjige SMRT TRANSHUMANIZMU

Jednom treba doći na red ono što volimo, ono u čemu uživamo i shvatiti da nije život ono što nam se događa nego ono što mi odredimo da živimo i kako da ga živimo.

Svaki put kada otpustite nešto što vam ne treba, pravite prostor za nešto novo u svom životu. Neka današnji dan bude početak sređivanja vašega života.

Sređujemo kuću, dvorište, radno mjesto, sve i svašta, jednom na red treba doći i naš život.

Postaviti stvari na ono mjesto koje im pripada.

Ukoliko nemaju nikakve svrhe, izbaciti ih iz života. Tada ćemo pronaći prostora da u životu istinski uživamo, a ne ga samo gledati kao neko mučno mjesto iz kojega što prije želimo pobjeći, ali mu se opet neprestano vraćamo.

Mario Žuvela / savjetnikuspjeha.com